lauantai 30. toukokuuta 2020

Mökkielämää

Sanovat, että mökkielämä voi olla työleiri, mutta minun varpaani nauttivat USEIN laiskottelusta. Nyt on kaikki marjapensaat hoideltu kuivista oksista. Punaherukoissa on kukkia ihan jättimäisesti, karviaiset ja mustaherukat tulevat perässä. Minulle ihan uusi tuttavuus on tyrni, makuhermoja koettelevine marjoineen. Aamuisin laitan puuron sekaan muutaman marjan muiden marjojen joukkoon. Viime kesän itse poimittua marjasatoa täydentää nyt paikallisen suoramyynnin anti. Parin kuukauden päästä on uusi satokausi kiivaimmillaan...

Kahden talon yhteinen roskakatos on varisten unelmakohde. Koska meilläkin  on kellareiden siivous meneillään, eikä noihin kuvan roskiksiin enää mahtunut mitään, löysimme kylän reunamilta oikean roskiskeitaan. Yhden paikallisen roskisfirman = raaka-aineiden kerääjän keskuspaikassa on monenlaisia kontteja, johon ihan ilmaiseksi voi roudata kaikki se, mitä ilman ei moneen vuoteen ole voinut elää.  Nyt meillä on aamupäivisin konmaritettu monen KYMMENEN vuoden edestä.

Iltapäivisin voi sitten tuuletella aivojaan tuttavan mökillä. Nyt siellä kukkivat esimerkiksi valkovuokot...

... ja Ahvenanmaan kansalliskukka kevätesikko.

Omalla parvekkeella hoitelin äsken kaksi tomaattia uusiin ruukkuihin. Mustaherukkapensaassa on NELJÄ ja amppelimansikassa noin 30 marjaraakiletta. Täytyy muistaa hoidella sopimukset marjantoimittajien kanssa, ettei tuo sato ihan ylivoimaseksi kasva. Krassit rehottavat, samoin mausteista salvia, rosmariini, timjami, basilika, persilja ja minttu.

Suomalaiset saa nyt ihan luvan perästä mökkeillä. Heh, heh. Ollaan tähän asti siis kirppuiltu.

***
Huomasin, että bloggailuun on tulossa jotain uutta. Mitähän se mahtaa olla? 

14 kommenttia:

  1. Varpaat nauttii siitä ilosta, että pääsevät saappaista ulos. Ihanaa tämä on, että kevät on tullut tai melkein jo kesä.
    Kukat kuuluvat tähän aikaan, täällä meillä ei pihassani ole vielä ainuttakaan, mutta ainakin hormaa ja rentukoita tulee.
    Ehkä minäkin hankin ruukkuun tilliä - saa omasta takaa kesällä kalakeittoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä tuli - vihdoinkin! Tilliä en parvekkeella kasvata, vaan ostan aina puntin ja laitan sen pakkaseen, Siitä sitten rouhin kalojen kaveriksi. Plus että tulee hyvä jugurttikastike kaikkeen mahdolliseen kesäiseen ruokaan.

      Poista
  2. Mökkielämä on ihana rentoa:) Kaikki marjat kuulostavat niin ihanilta, suosikkini on musta viinimarja, jota onneksi saa täällä pakasteena, eikä onneksi edes kallista. Tyrniäkin löytyy pakasteena, mutta kun siinä on se iso siemen keskellä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun nyt on kuukausia oleillut lähinnä oman kodin seinien sisällä, mökkeily on mahtavaa vaihtelua.Tyrnin sisällä on vain pieni siemen, ja sekin sisältää terveellistä öljyä. Ruoansulatus ei vaan taida ehtiä käyttää sitä hyväksi. Kaupan pakastealtaista löytyy tosiaan monia herkkuja, mutta itse poimimisessa on taikaa!

      Poista
  3. Tähän aikaan vuodesta iskeekin aina himo työntää sormet multaan ja pistää jotain kasvamaan. Onneksi tuli kesäkin vihdoin ja ihanaa nauttia raikkaasta ulkoilmasta ja lämmöstä. Minäkin olen nyt kuopsutellut takaterassiani ja kantanut ulkokomerosta roinaa roskiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkikasvu totesi äsken, että minun (lasinen) parveke on kuin kasvihuone! Kun nyt tuli lämpimmät ilmat, kasvit ikään kuin laukkaavat kasvuun. Kellareiden siivousjälki hivelee silmiä.

      Poista
  4. Komea sato onkin tulossa..:)
    Mitähän uutta tänne...en ole kuullutkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto kaipaa nyt vain sateita, sateita ja sateita. Jos saisi toivoa, niin vaikka joka toinen yö klo 3 ja 4 välillä!

      Poista
  5. Täällä istuskelen keinussa putoilevien omenankukan terälehtien sateessa. Tälle pitäisi olla oma nimi, hanamin kaltainen.

    Tyrni on aika tyrmäävä, kaurapuurossa menee.

    Pihlajaveden erämaakirkko oli uusi tuttavuus, komea on kyllä Keuruun vanha kirkkokin. Miten paljon siellä onkaan vesistöä!
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin äsken systerini ulkokasvien kastelukannuna, ja kirsikkapuu loi uhkean hanami-tunnelman. Omppupuiden kukinta odottelee vielä...
      Pihjalaveden vaivaisukkokin kotiutui kunnostuksesta ja odottelee nyt kirkkoon tutustujia. Sanotaan, että Keuruulla jokainen asuu järven rannalla, onhan keskusta rakentunut viidelle saarelle. Oletko käynyt Keuruulla?

      Poista
  6. Enpä ole Keuruulle asti ehtinyt. Pitikin kysyä, mitä vaivaisukolle kuuluu, luit ajatukseni.
    Täällä kukki yhtä aikaa kirsikka- ja omenapuut, viileä kevät kai sen sai aikaan.
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kesä on kotimaanmatkailun kulta-aika. Tulepa/tulkaapa Keuruulle. Käudään Pihlajavedelläkin.

      Poista
  7. Kiitos kutsusta! Taidan pysytellä vielä kotioloissa ja seurata koronatilannetta (riskiryhmään kuuluva lähipiirissä ja läheisriippuvainen kissa). Paljon olisi Suomessa nähtävää.
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan aikaa ensi vuonnakin tai seuraavana... Tervetuloa vaan ja terveisiä kisuliinillekin!

      Poista