tiistai 28. huhtikuuta 2020

Lidlin hamsteri

Maanantaiaamuna kävin hakemassa Lidlistä kurkkua ja tilliä hölskytyskurkkuja varten Pois lähtiessäni silmäni iskeytyivät ikkunatasolla olleisiin poistolaatikkoihin. Kaksi laatikkoa mukaan, kahdella eurolla laatikko. Kotona tutkin aarteet: salaattia, kiinankaalia, paprikoita, tomaatteja, kurkkuja, purjoja, palsternakka, munakoiso, porkkanoita, rosmariinia, tilliä, banaaneja, hunajameloni(?), kiivejä, mandariineja, avokadoja ja päärynä. Sadonkorjuuaika Lidlissä. Viikon ruokalista alkoi muotoutua. Google on ehtymätön kaveri. Tässä eilisen ja tämän päivän tuotoksia.

Kiinankaali Pekingin tapaan oli oikea makuelämys. Vielä on ainekset toiseenkin satsiin.

Tänään olivat vuorossa sienimuhennoksella täytetyt paprika ja tomaatti.

Lisukkeena hölskytyskurkut. Niitä riitti pikkuveljelle vietäviksi.

Jälkkärinä paistetut banaanit jäätelön kera. Kuva tulee joskus myöhemmin.

Tänään todettiin, kuinka mukava on, kun yhtään ei tiedä, mitä seuraavalla aterialla on. Riippuu minun ja googlen yhteistyöstä. Ja kiitos Lidlille.

Osan laatikon sisällöstä pakastin (purjo, rosmariini, tilli), osan keitin (porkkanat) pakkaseen odottamaan, mandariinit puristin aamumehun joukkoon. Munakoiso valmistuu huomenna joksikin. Miksi, sen näkee sitten. Tai sitten joku muu aines.

***
Blogissani on nyt ainekset salapoliiseille. Lokakuun 1pnä 2009 oli postaus, johon paussini aikana oli ilmestynyt kymmeniä omituisia kommenttiosoitteita. En edes uskaltanut avata niitä, vaan poistin koko postauksen. Vain päivämäärä jäi, koska sitä en osannut poistaa. Siitä huolimatta huomaan, että tämänkin viikon aikana siellä on käynyt lähes 30 lukijaa. Onko teillä aavistusta, mistä voisi olla kysymys?

8 kommenttia:

  1. Ostitko laatikot tyyliin siat säkissä?
    Hyvö ostos kuitenkin.
    Hölskytyskurkut tunnen, mutta useimmin teen niitä kesän aikana. Hyviä.
    Minun blogiini tulee ajoittain ilmeisesti ulkomailta vierailuja, kommenttejakin. Kerran avasin ja sain riesan, alkoi tulla päivittään kymmeniä käyntejä muutamissa postauksissa. En enää avaa niitä, usein poistan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarttenut sikaa ostaa, vaan kaikki ainekset olivat hyvin näkösällä. Samoin minä jätän vieraat viestit aukomatta. Roskikseen joutavat.

      Poista
  2. Tuo hävikkiruoka olisi pitänyt keksiä jo aikoja sitten,olen kerran ostanut myös lidistä, muissa kaupoissa en ole nähnyt vastaavaa.Kerran Citymarketissa huomasin että kahden marjaleivoksen päiväys oli eilen mennyt, sanoin myyjälle että saanko sen puoleen hintaan, niin hän sanoi että ei sitä voi myydä, nuo marjapiirakat olis vielä säilyneet ainakin 2 viikkoa vaikka jääkaapissa, eli roskiinko heittävät eiliset, tuossa kaupungissa ei ole edes sitä systeemiä että esim. alkoholistit sais jotain ruokaa tai työttömät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä muutkin ruokakaupat myyvät joskus tuota ns hävikkiruokaa, mutta Lidl useimmin. K-kauppa ja S-market grillituotteita sitten illemmalla. Oikein hieno systeemi.

      Poista
  3. Wau, ihan kateellisena luin löytöäsi. Minä niin harvoin pääsen käymään Lidlissä ja viime kerrallakin kun naapuri kävi niin poistolaatikot olivat loppuneet. Onneksi S-marketeissakin on "eilisen tähdet" 0,60/kg, mutta sekin laatikko on yleensä tyhjänä siinä vaiheessa kun minä menen kauppaan. Ihan hyvä kuntoisilta näyttää nuo sinun saaliisi, eihän noissa mitään vikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saaliini oli lähes kaikki erinomaisessa kunnossa. Nyt on meneillään kolmas paivä niitä ruoaksi valmistaessa, eikä loppua vieläkään näy. Aion käydä ensi maanantaiaamuna uudelleen tutkimassa tilanteen. Mukavaa vappua, Sude.

      Poista
  4. Marraskuussa Helsingissä näin Lidlissä noita 2 euron laatikkoja, ja harmitti etten voinut ostaa sellaista, tosi mahtava idea ja niin kannattava ostos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menneet kolme päivää on nyt syöty laatikoiden vihanneksia ja hedelmiä, ja edelleen aineksia riittää. Oikein kannatettava tapa pienentää kaupan hävikkiruokia. Hyvää vappua, Jael!

      Poista