perjantai 15. toukokuuta 2020

Vihdoinkin

Nimittelin eilen uusien kuvien siirtoa blogiin jo hyvin myrkyllisin sanoin, sillä viimeksi onnistuin siinä hommassa 04.05., kunnes tänään uusimmat kuvatkin ilmestyivät käytettäviksi. En ymmärrä, en ymmärrä, en! Ensimmäinen myrkkylataus (korvasieni) löytyi pari päivää sitten. En enää aktiivisti niitä metsästä, sillä jälkikasvu on saanut ajatuksen niiden myrkkyjen kasautumisesta maksaan lopulta perille.

Näitä minä seuraavaksi odottelen. Jos oikein hyvin luonto sallii, niin reilun kuukauden kuluttua nautitaan ensimmäisistä kantarelleista.

Viime viikonloppuna kiehautin näitä herkkujani, ja kyllä - minä availin kokonaisen kilon. Tanskalaisia olivat, ja täytyy sanoa, että vaikka hyviä olivatkin, niin kyllä suolaisessa merivedessä kasvaneet sinisimpukat maukkaampia ovat. Ugh, olen puhunut.

Kahvihetkiä on vietetty varuskunnan ja Isohiekan maisemissa. Julmetun kylmää vain vielä on, tänäänkin tuli rakeita oikein kunnolla, ja nytkin taivas enteilee jonniinlaista sadetta. Koivujen silmut odottelevat lämpöisiä tuulia. Samoin pääskyt. Parvekehommatkin odottelevat...

Mitens teidän lookinne: rovineerako (ruineeraako, tuhoaako) maski teidän kampauksenne? Kysykääpä vaikka Emanuela Vonalta, miten toteutatte täydellinen kampauksen.

10 kommenttia:

 1. Minäkin olen huomannut että noissa terveysasioissa välillä muna on viisaampi kuin kana =)
  Kylmähän täällä meillä on, mutta Helsingissä oli tänä aamuna satanut lunta, ei meillä sentään. Jospa se Juhannukseen mennessä ilmat vähän lämpenis että pääsis tekemään kukkapenkin. Kasvonaamiota en ole vielä ottanut käyttöön, mutta kädet olen kohta pessyt puhki asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä oli ensin, muna vai kana!!! Onneksi sisällä on lämmin ja talvivaatteet vielä naulakossa. Käsia on tosiaankin tässä maassa hinkattu yhtenään. Taitaa koronakin sen ymmärtää. Hyvää viikonloppua, Sude.

   Poista
 2. Mistäköhän johtuu että sinulla tuo kuvien siirto vieläkin vaikeaa.
  Korvasientä en ole tainnut koskaan edes maistaa.Mutta simpukoita kyllä:)
  Teillä aika koleaa ja täällä epänormaalit superhelteet toukokuussa, maapallo on vihainen.
  Mukavaa viikonloppua Lissu-.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme oikein ymmärrä jälkikasvunkaan kanssa, ja hän on sentään nohevampi kuin minä. Korvasienimuhennos on kyllä mahtavan makuinen, jos uskaltaa syödä, ja jos ei keitä makua sienistä kokonaan pois. Kolme kertaa viisi minuuttia keittäminen on kyllä aikamoinen maun tappaja. Maapallo on syystäkin vihainen. Rentouttavaa viikonloppua sinnekin, Jael.

   Poista
 3. Mun kampausta ei mikään voi enää tuhota, se on niin karmea jo ennen maskeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin joskus aamuisin peilistä minua katsoo joku peikkomuori! Saatte nyt sitten liikkua vapaammin. Rentoa viikonloppua Saksanmaalle.

   Poista
  2. Mehän saatiin liikkua koko ajan ihan vapaasti jos oli vain kaksi henkilöä.

   Poista
  3. Saapasmaakin ottaa nyt jättiaskelia kohti 'elämää'. Jospa syksymmällä pääsisi minäkin voisin lennellä jonnekin. Tai ei ehkä vielä.

   Poista
 4. Teetkö kuvien siirron puhelimesta läppäriin? Minulle tuli siinä ongelmia, joita en ratkaissut, mutta kamerasta läppäriin onnistuu aivan hyvin.
  Korvasieniä en kerää, enkä ole muhennellutkaan, simpukatkaan eivät kuulu minun lautaselle. Olen melko nirso syömisten suhteen. Joskus ihan harmittavan paljon ja väärissä kohtaa.
  Maski ei ole sotkenut kampauksiani, sillä en ole toistaiseksi tarvinnut maskia, kun en käy missään. Pitänee niitä kuitenkin hankkia varalle.

  VastaaPoista
 5. No ei ole tullut simpukoita syötyä, mutta myrkyllistä korvasieni muhennosta olen syönyt.

  VastaaPoista