sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Kaappien kätköistä

Tällä kertaa hamsterin jääkaapin kätköistä löytyi jouluna sinne hankittu pussillinen kastanjoita! Olin jo heittämässä ne pois, kun jälkipolvi puuttui asiaan. Rutisteli kastanjoita ja sanoi niiden olevan kuivuneita - sopivasti.
Pienen rutistelun jälkeen pöydällä oli kasa kuoria, puhtaita ja puolipukeisia kastanjoita. (Loputkin kuoret kaivelin pois mahdollisimman tarkoin.) Pienen netin maailman tutkiskelun jälkeen...
... kaivelemaan tykötarpeita. Ohjeen mukaan tarvittaisiin kanelitankoja ja neilikan kukkia (siis kokonaisia neilikoita). Mutta koska neilikoita en löytänyt, päädyin glögimausteisiin. Mukaan laitoin saapasmaasta, tutusta puusta poimittuja laakerinlehtiä. Kattilaan vettä + kastanjat + mausteet...
Tunnin hautumisen jälkeen maku oli erinomaisen piparkakkumainen. Aina kannattaa kaappien salojen tutkiminen.

10 kommenttia:

 1. Minulla on pussi valmiiksi kuorittuja kastanjoita.Ajattelin laittaa joku päivä niitä kakkutaikinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkuohjettasi odottelen! Mukavaa että siellä ollaan jo höllentämässä liikkumisrajoituksia. Ole silti varovainen.

   Poista
  2. Juu olen varovainen.En ole ollut Tel Avivin keskustassa siitä lähtien kun tämä alkoi mutta ehkä ensi viikolla. Maskit aina päällä ulkona:) Samoin sinä , pysy terveenä.

   Poista
  3. Me selvitään tästä(kin)!

   Poista
 2. Ihan varmuudella en muista, olisinko koskaan syönyt kastajanjoita mitenkään laitettuna.
  Maalaistollo kun oon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kerran söin paahdettuja kastanjoita Roomassa jonain joulun alusena. Niitä kaupiteltiin kalliilla hinnalla kadun kulmissa, siis ulkosalla. Itse opettelin alkuasukkaan avulla paahtamaan niitä oman takan hiilillä. Siitä minulla on postaus 16.11.2010. Sinulla on sitten jotain muuta, jota saapasmaalaisilla ei ole: tammukoita yms herkkuja.

   Poista
 3. En tiennytkään että kastanjoita voi syödä, mut täällä niitäpuita on kaupungissa, eikä niitä lyijysiä voi syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kaupungeissa kasvavat puut ovat useimmiten HEVOSkastanjoita, joiden hedelmät eivät kelpaa syötäviksi. Jos katsot tuota minun postaustani 16.10.2010, niin siellä asiaa on enemmän.

   Poista
 4. En pidä kovasti kastanjoista paitsi Martinpäivän hanhen lisukkeena, siinä ne on okay.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aluksi tykännyt ollenkaan kastanjoista, mutta kun sitten makunystyrät ymmärsivät hienon pähkinäisen maun, minusta tuli fani. Varsinkin hiilloksella kypsyneet ovat suosikkini! Makuasioista ei voi kinastella, eihän!!!

   Poista