sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Uuden edessä

Lunta on nyt tullut tuulen kanssa tuiskuamalla. Luonnon lämpöeristettä parvekkeelle. Sisäpäivä.

Lidl vetää pisimmän korren - taas. Myypi sisilialaisia veriappelsiineja, tämän vuodenajan vitamiinipommeja. Muista keuruulaisista kaupoista en niitä ole löytänyt. Olen nyt tassutellut ruokatarvikkeita myyvissä kaupoissa ja havainnut, kuinka Sokkari johtaa hintakilpailussa (siis kallein), K-kauppa sitten ja Mega-market vielä ennen Lidliä (siis halvinta).

K-kauppaan palautin reilu viikko sitten hernepussin, koska huomattava osa herneistä oli matojen osittain syömiä. Sen huomasin kotona vasta, kun huuhtelin herneitä. Sain pussista korvauksen ja lupauksen, että kauppa ottaisi yhteyttä (suomalaiseen) tuottajaan, mutta edelleen eilen samoja ja samanlaisia herneitä oli hyllyssä tarjolla. Luottamus kolahti!

Sergio Mattarella, sisilialainen tuomari, Italian uusi presidentti!!! Auguri. Mr B nyrpisteli nenäänsä ihan loppusuoralle asti, koska olisi halunnut presidentin, joka olisi armahtanut hänet. Sitä hän saa nyt odotella.

Siinä he nyt sitten ovat rinnakkain: entinen ja uusi presidentti, Napolitano ja Mattarella. Tähän saakka olen hieman nyrpistellyt Italian nykyiselle pääministerille, Renzille, mutta hyvin hän tämän vaalin klaarasi. Pelasi samanlaisilla korteilla kuin Ms B: ovela politiikko on aina ovela politiikko.

Pitsikiven haluan omistaa Mini-Kimi-Robinille ja hänen vanhemmilleen. Taitaa Kimi nyt huristella ihan onnensa kukkuloilla... Kohta se taas alkaa - se jännittäminen. Forza Kimi e Sebastian da Ferrari!

9 kommenttia:

 1. On se ihanaa kun kykenee tekemään käsitöitä. Minä en enää pysty siihen. Virkkasin ja kudoin aikoinaan paljon.

  Muuten ei sillä nyt niin väliä ole että kuka on Italian presidentti. Virka on vain nimellinen.

  Minulla oli suuria odotuksia ainakin ensi alkuun Renzin ja Rooman porimestarin Marinon suhteen. Renzi ehkä on liian nuori ja liiankin innostunut, ehkä hieman liian äkkipikainenkin, joten ehtiiköhän hän edes kunnolla perehtymään asioihin.

  Maffian esilletulo Roomassa oli melko ennakoitua, sillä sen näki aivan omin silmin, että jotakin oli tekeillä. Kapungintalon ympärillä alkoi liikkua paljon poliiseja ja maffiakonttorin edustalla seisoskeli mahdoton määrä poliiseja kun kävelin niitten ohitse marraskuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsillä olen aina tykännyt tehdä yhtä sun toista, ja onneksi sormet vielä taipuu.

   Italian presidentillä on saman tyylinen rooli kuin meidän pressalla, esim armahdusoikeus, mitä Mr B olisi hakenut, jos hänen suosikkinsa olisi päässyt presidentiksi. Renzi kaveerasi Mr B:n kanssa mielestäni liikaa, mutta taisi vain vedellä ovelasti naruja.

   Marinosta tykkään minäkin. Toivottavasti pysyy hengissä.

   Ilneisesti Roomassa on kaikki saapasmaan mafiat. Hui kauhistus!

   Poista
  2. Mr B:n tuomiota lyhennettiin - sittenkin! Olikohan se ehtona presidentin valinnalle????

   Poista
  3. Berlusconin tuomioon kuului myös kielto ettei hän saa enää ikinä ottaa vastaan minkäänlaista virkaa. Belusconin vanhusten seurana olo lyhennettiin 45 päivällä koska hän oli hoitanut hommansa täsmällisesti ja että Berlusconi on jo 78 vuotias. Berlusconin avustaja kertoi että Berlusconi aikoo silti jatkossakin käydä tervehtimässä vanhuksia.
   Sitkeä ukkeli tuo Silvio on.

   Poista
  4. Kyllähän Mr B käyttäytyä osaa. Luin eilen nettilehdestä, kuinka hän nyt saa myös matkustusoikeutensa - siis passinsa - takaisin ja että hän haluaa takaisin johonkin tärkeään rooliin! Renzin neuvonantajaksiko???? Voe, voe.

   Poista
 2. Lunta saatiin täälläkin ja rajun tuiskun kanssa. Sisäpäivää en kuitenkaan malttanut pitää.
  Nuo "presidentit" muistuttavat melko paljon toisiaan. Aika näyttää, miten Mattarella laivaansa ohjaa.
  Luin myös, että Kimistä on tullut poikavauvan isä - onnittelut sinne suuntaan ja tietysti menestystä Kimille urallaa autonratissa. Tässäkin huushollissa on kaksi Kimifania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun eilen piti ratkaista, lähdenkö avannolle vai käpristynkö sohvalle mielenkiintoisen kirjan kanssa, vilkaisu ulos riitti: kirja voitti.

   Kun tietää Mattarellan menettäneen veljensä Sisilian mafian luodeista, toivon hänelle kaikkea suojelua. Saapasmaan lehdissä häntä verrataan nykyiseen paaviin. varjelua heille kummallekin.

   Huomenna Kimi pääsee ns virallisesti harjoitusrattiin. Vettelhän jo kurvaili hienosti. Jännää luvassa, sinne ja tänne!

   Poista
 3. Kaupunkikaupat näytti laskevan hintojaan, mutta täällä sivummalla s-market vaan nosti niitä. Ei ole pahemmin kilpailua, kun kylällä on vain s-market ja k-market ja molemmissa kovat hinnat. Lidliin se on mentävä aina kun vaan jonkun kyydissä sattuu pääsemään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en kyllä täälläkään ole muutosta halvempaan juuri huomannut. Onneksi täällä on tuo Lidl. Sieltä saan lähes kaiken, mitä tarvitsen. Samalla tulee käveltyä päivän lenkki.

   Poista