keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Sikamaista

Ensin niità oli kaksi...

Sitten pusikosta poukkasi kolmas...

Siinà ne sitten tonkivat tieltà jotain, eivàtkà viis veisanneet meistà. Tosin emme edes uskaltaneet suunnitella autosta ulos menoa, vaan ihailimme murkkuja peltikuoren sisàltà. Eivàt ole vielà tàysikasvuisia, koska 'vauvaraitoja' on vielà, varsinkin vasemman puoleisen possun turkissa havaittavissa. Osittain nàiden villien sikojen takia en minà suostu tààllà koskaan menemààn yksin metsààn. Pààllekàyvàà sorttia kun ovat.

Olimme siis palaamassa lauantailuonaalta tuolta Terminillon maisemista. Tuo vaalea ei ole lunta, vaan vuoresta jauhautunutta kiviainesta.

Pystytimme lounastarjoilumme tàmàn, Angelo Sebastianin pakopaikan muistomerkin làhelle, 1802 metrin korkeuteen. Kàykààpà googlaamassa tàmàn, saksalaisten tappaman alpinistin elàmàà.

Paluumatkalla poikkesimme siis Rietin Coopin, missà oli myytàvànà esimerkiksi nàità herkkutatteja. Hintaa eikà alkuperàà ollut merkitty, mutta yleensà tàhàn aikaan kaupoissa olevat sienet ovat jostain pàin Ità-Eurooppaa ja hinnaltaan noin 50 e/kilo. Telkkarissa oli eilen 'sienten oppimistuokio'. Hui kauhistus, minkàlaisia herkkutatteja siellà oli esillà. Kukaan suomalainen ei suostuisi moisia kotiinsa metsàstà kantamaan. Kuvan tatit sentààn vaikuttavat ihan kunnollisilta.


Kaupan anti oli runsasta ja hinnat edullisia, varsinkin suomalaiseen antiin verrattuna, paitsi ne maitotuotteet. Pasta- ja juomahyllyjà on metritolkulla, ja katsokaapas, mità juomahyllystà lòytyy (jokaisessa ruokakaupassa muuten): pirtua - 95 %! Ei, saapaslaiset eivàt tietààkseni tissuttele tàllà juomalla, vaan he tarvitsevat sità omien likòòreittensà tekemseen. Suomessa taidetaan parhaillaan olla siirtàmàssà kolmosoluttakin Alkoon, vai?

Nàinà pàivinà on ollut aurinkoa ja ukkosmyrskyà - tasaisin vàlein, mutta làmmintà riittàà. Lokakuuta kutsutaankin tààllà pikkukesàksi.

Elàmà jatkuu tuossa pizzalla... kaikesta poliittisesta turbulenssista huolimatta. Tànààn oli draaman (yksi) huippukohdista. Mr B taipui - viime hetkellà - tàllà kertaa... Mutta ei tarvitse olla kummoinenkaan selvànnàkijà ennustelemaan, ettà seuraava myrsky odottelee jonkin ajan kuluttua. Ei hàn koskaan luovuta, ei koskaan. Vahinko.

16 kommenttia:

 1. Me nähtiin viime lauantain patikkaretkellä villisikojen töitä metsässä, siellä oli kaivettu isoja alueita, mutta onneksi eivät kaverit tulleet meitä vastaan. Jos niillä on lapset mukana, saattavat olla agressiivisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kommentoida tuohon retkeesi, mutta en pààssyt syystà tai toisesta làpi. Olisin halunut ilmoittaa syvàn kadehtintani sienenne nàhdessàni!!! Samalla olisin kysynyt, oletteko koskaan olleet patikoimassa tuolla Terminillolla?

   Poista
  2. Ei olla käyty, taitaa Spoleto olla lähin paikka, jossa ollaan oltu.

   Poista
 2. Mutta nuohan näyttää hyvin sympaattisilta ja ystävällisiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nuoriso oli kyllà hauskaa seurattavaa. Varsinkin yksi villiintyi poukkoilemaan sinne sun tànne. Aikuisten karjujen kohdalle emme ehkà olisikaan pysàhtyneet kuvailemaan.

   Poista
 3. Villisikoihin olen täällä törmännyt (tarpeeksi kaukaa kuitenkin) pohjoisessa,jossa niitä on,
  Aika söpöjä ne ovat ainakin ihan pieninä.Ja onpa tateilla hurja hinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villisikoja tààllà on paljon. Pikkuisina oikeita sòpòlàisià, mutta sitten... Tatit ovat tàmàn maan ehdotonta eliittià - vaikka toukkaisinakin - myòs hintojen suhteen. Minun suomalaiset tattini menevàt kuin kuumille kiville.

   Poista
 4. Mekin nähtiin kesällä täällä villisika. Ja kunnon muslimimieshän se oli heti kivellä viskomassa töpselikärsää. Minä jo mietin, että miltähän maistuis, jos tuon kiinni saisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuu muuten erittàin hyvàltà kunnon kokin valmistamana. Suosittelen. Tehàn voisitte ajaa ensi vuonna 'kotiin' tàtà kautta. Maisteltais villisikka(kin).

   Poista
 5. Juu, ei sinne metsään kannata muutenkaan yksin mennä...
  Kuuntelen aamuradiota, jonne saa kertoa mitä juonia Mr B seuraavaksi keksii ja täytyy sanoa, että italialaiset ovat hyvin vitsikästä kansaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa menen yleensà AINA yksin metsààn, mutta en tààllà. Jep, luovaa kansaa nàmà saapasmaalaiset, ja Mr B on luovin fenix-lintu, mità minà edes voin kuvitella: hòyhenet vain kirkastuvat kovastakin pòllyytyksestà.

   Poista
 6. Somia pikku possuja, en minä ymmärtäisi noita edes pelätä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvallisempaa istua autossa ihailemassa. Ei sità koskaan tiedà, missà isàpossu luuraa.

   Poista
 7. Kiitos hyvänmielen postia taas!
  Pikkukesä...voi taidan olla kateellinen
  Hyvää viikonloppua sinulle♥

  VastaaPoista
 8. Ajattelen sinua usein, ystàvàiseni! Saat olla ihan vaikka kateellinen. Mukavaa viikonloppua sinullekin. Minà olen tàstà làhdòssà naapurikylàn perjantaimarkkinoille.

  VastaaPoista