sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Uutisia vanhojen kuvien alla

Tààllà taas. Mutta toistaiseksi vanhojen kuvien varassa, sillà tàmà tohelo unohti kameran ja tietsikan vàlisen johdon Keuruulle, vaikka minulla siellà oli pòydàllà lista kaikesta, mità piti ottaa mukaan. Mutta kun johto ei ole itsealoitteinen, se jài jatkamaan syksyà sinne sateeseen ja harmauteen. Tàmà kuva parvekkeeltani on tàsmàlleen vuoden vanha, joten kàykòòn se nyt tàhàn alkuun. Tààllà minà jatkan kesàà. Kun toissa pàivànà laskeuduin Fiumicinon kentàlle, vastaan tulvahti kostea làmpò, ja eilen aurinko porotti ihan kirkkaalta taivaalta ja nosti làmpòtilan helteeksi. Tànààn on luvattu sààn muuttuvan sateiseksi, mutta làmmintà edelleen on.

Eilen kàytiin retkilounaaalla tuolla seudun korkeimman huipun, Terminillon (2216m) maisemissa. (Lupaan kuvia myòhemmin.) Lounaan rakensimme 1806  metrin paikkeille huikeiden maisemien keskelle. paluumatkalla poikkesimme ruokaostoksille Rietin Coopiin. Pari esimerkkià tàmàn hetken hinnoista: isot paprikat 1.69 e/kg, raidalliset (!) munakoisot 1,48 e/kg, fenkoli 1,48 e/kg, spagettikilo 0,35 e, MAITO 1,60 e/l, prosecco 5,95 e extra prima laatua  jne jne...

Tàhàn kohtaan piti tulla kuvia paluumatkalta, mutta nyt tàytyy tyytyà vanhan kuvan maisemaan. Veljeni kysyi minulta ennen tànne tuloani, mità minà nyt aion saapasmaassa metsàstàà? Sienià, marjoja? No, metsàmarjojahan tàllà seudulla ei ole, eikà sieneen voi mennà ilman suoritettua sienikorttia, eikà joka pàivà, eikà joka paikkaan, sillà tààllà ei ole samanlaisia joka mihen/naisen oikeuksia kuin Suomessa. Mutta eilen olisimme kyllà saaneet saalista, jos olisi ollut mukana pyssy ja jos sità olisi osannut/hennonut kàyttàà ja jos ei olisi noudattanut metsàstyslakia. Pusikosta ryntàsi nimittàin tielle kolme murkkuikàistà VILLISIKAA syòmààn jotain. Saimme ajaa ihan kàsietàisyydelle, eivàtkà possut olleet moksiskaan. Saimme mahtavia kuvia, jotka odottavat tuossa kamerassa! Voe, Voe!

Olen koko kesàn ihan tietoisesti kieltàytynyt mainitsemasta eràstà Mr B:tà, mutta enàà hànestà en voi vaieta. Minà suomalaisena en kerta kaikkiaan ymmàrrà, ettà vankeuteen tuomittu ihminen voi kotiarestistakin kàsin kaataa hallituksen ja suistaa saapasmaan taas kunnon sotkuun, niin kuin nyt on kàymàssà! Pilkottaako jostain pilven kolosta edes kuun valoa tàhàn upeaan maahan?

Minà làhden laittamaan lohdutusruokaa: pastaa ja vihanneksia!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Irmastiina! Luvattua sadetta ei vielà ole nàkynyt, vaikka uhkaavia pilvià seilailee tuolta lounaasta.

   Poista
 2. Me olimme eilen patikoimassa ja sieltä löytyi herkkutatteja. Parhaat olivat löytäneet itäeurooppalaiset sisaret ja veljet, he tulivat meitä vastaan valtavien ämpärien kanssa, täynnä isoja ja komeita tatteja. Vesi tuli kielelle tuosta alimmaisesta kuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tànne tulee herkkutatteja paljon juuri itàisestà Euroopasta. Tienaavat hyvin, mikàli ahneita vàlikàsià ei ole kovin monia. Ruoka maistui, samoin siesta, joten nyt voin aloittaa pirteànà toisen osan tàtà vuorokautta.

   Poista
 3. Ihanaa oloa Muuttolinnulle! <3
  Kyllä minua kaduttaa nyt, etten jäänyt jo tänä syksynä osa-aikaeläkkeelle, vaan lupasin olla kokopäivätyössä koko lukuvuoden. Talven tultua olisin voinut kahden viikon välein lähteä karkuun. :D
  No, toivottavasti sitten ensi syksynä onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvàà kannattaa aina odottaa! Rauhallista laskeutumista tàlle lukuvuodelle.

   Poista
 4. Toivottavasti löytyy uusi johto jotta saamme nähdä niitä villisikanuoria.Olen täällä nähnyt villisian pohjoisessa.uskomaton tapaus kyllä se mr B!
  mukavaa alkavaa viikkoa Saapasmaahan:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiistaina saan lainajohdon, joten keskiviikkona tulee kuvia murkkupossuista! Saapasmaa on oikea politiikan oopperamaa: suuria tunteita ja ihmeellisià tilanteita. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne rapakon toiselle laidalle.

   Poista
 5. Mr B sai täälläkin uutisaikaa. Ihmeheppu, jolla niitä kannattajia vaan piisaa.
  Mutta nauti sinä vaan Italian lämmöstä, kyllä kuvatkin saat siirrettyä.
  Meikätyttö katsahti just pakkasmittaria ja näytti jo -2, vaikka on ilta puoli yhdeksän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tààllà Mr B hallitsee kaikkia uutisia ja lehtià, mutta taitaa jopa oman puolueen ihmisistà osa empià. Pakkasta - huh, huh! Tààllà on vielàkin làmpòà noin 20 astetta, siis klo 21.00.

   Poista
 6. Bentornata tesoro. Laricio sanoi juuri, että jos Suomessa ei olisi niin kylmä ja pimeä talvi muuttaisimme sinne heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grazie mille tesoro stessa! Ymmàrràn Lariciota. Minusta ei koskaan (?) tule saapasmaalaista. Olen tààllà onneksi vain lomalla. Talvi Suomessa on ihan ok, mutta loka-marras-joulukuussa kaipaa ennen kaikkea valoa.

   Poista