keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kaikki kunnossa - melkein

Flunssa voitti. Minà kaaduin petiin muutamaksi pàivàksi. Ja voi kun minà olin kipeà - omasta mielestàni. Kun minà hyvin harvoin poden mitààn sairauksia, sitten minà poden kunnolla - omasta mielestàni. Onneksi kotihoitajatar toi minulle kunnon droppeja, joiden avulla minà alan voittaa. Luin Iltasanomien nettiversiosta jonkin tohtorin ohjeet, joiden avulla flunssa menisi ohi vuorokaudessa! Yksi ohjeista oli, ettà pitàisi tehdà pieni happihyppely ulkona kuuman aamusuihkun jàlkeen. Kissan viikset sanon minà professorille. Minua ei olisi saanut nosturillakaan ylòs sàngystà, saatikka sitten suihkuun ja sitten ulos - sateeseen. Flunssa tulee, flunssa menee ja sitten taas menen minà. Polvi on hieman rauhoittunut. Varmaan sen vuoksi, ettà se on saanut pòtkòttàà ihan rauhassa. Tàmà kosteus ei vain ole hyvàksi.

Sàà on oikutellut nàinà viikkoina oikein kunnolla. Kokonaan aurinkoiset pàivàt voi laskea yhden kàden sormilla. Onneksi on sentààn làmmintà: pàivisin yli 20 ja òisin hieman alle. Loppuviikoksi on nyt luvassa parempaa, ja toivottavasti ensi viikolla aurinko nàyttàytyy JOKA pàivà, sillà pikkuinen prinsessa lentàà tànne àitinsà ja isànsà kanssa.


Edellisessà postauksessa murisin uudesta jàtesysteemistà - ja murisen edlleen. Tàmmòisià portin pielià on nyt kolmena pàivànà viikossa, enkà oikein usko, ettà pussien sisàltò on aina lajiteltu ohjeiden mukaan. Onneksi tààllà ei ole variksia tai harakoita, jotka tulisivat osingoille. Mutta on rottia ja puluja... Eilen oli telkussa ohjelma, jossa erààn kaupungin jàteongelmiin puututtiin videokameran avulla, koska jotkut rontit veivàt roinansa sinne sun tànne. Sakkojahan siità paukkui.

Puluja on ihan liiankin kansa. Minà virittelin pelotteeksi cd-levyjà nailonnarun varaan, mutta eilinen ukkosmyràkkà iltapàivàllà katkaisi yhden levyn narun poikki. Tàytyy hankkia rautalankaa...


Eilen aamupàivàllà tassuttelin pitkàstà aikaa aamucappucinolle. Mikàpàs kasvi se tàssà roikkuu ja availle siemenkotiaan? En ole pitkààn aikaan arponut mitààn, mutta nyt flunssan pàihittàmisen kunniaksi arvon pari postikorttia kaikkien tàhàn postaukseen kommentoineiden kesken.

22 kommenttia:

 1. OLiskohan se se, mikä on saksaksi Kapernapfel, mikähän se on suomeksi?

  VastaaPoista
 2. Tämä syysflunssa on aika sitkeää sorttia. Kokemuksesta voin kertoa. =)
  On nuo teidän maisemat vähän eri luokkaa, kuin täällä Etelä-Pohjanmaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeàtà on tai onneksi OLI! Maisemissa nàillà seuduin riittàà aina ihailtavaa.

   Poista
 3. Siis kapris tai pyörökapris ilmeisesti suomeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyòròkapris on minulle aivan uusi sana. Sità siis on monenmuotoista. Tàytyypà kysyà googlelta.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ei se ole lunttaamista, jos turvautuu toisten apuun! Ryhmàtyò on voimaa.

   Poista
 5. Toivottavasti flunssa on jo ohi.Eikä niihin puluihin oikein mikään auta;minäkin kokeilin CD-levyillä eivätkä lainkaan välittäneet niistä.Ei auttanut hyönteismyrkkykään---Onpa kiva kun tulee mukavia vieraita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Funssa on ohi - onneksi. Jep, taitavat pulut olla nàhneet jo kaikenlaiset karkottimet, eivàtkà enàà usko mihinkààn. Odotamme innolla vieraita.

   Poista
 6. Kaprishan se. Taallakin niita kasvaa. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaprista tààllà kasvaa kaikkialla. Taitaa olla tàmàn meren vakikasveja, sillà Maltallakin sità oli paljon. Kiitos, kunnossa taas ollaan.

   Poista
 7. Minäkin selvisin juuri omasta flunssastani. Ikävä tauti kun kestää niin pitkään.
  Tuosta kasvista minulla ei olisi ollut mitään aavistusta.
  Maisemat ovat komeat siellä ja portaitakin riittänee...
  Vierailijat pakannevat kohta laukkujaan.
  Toivotaan aurinkoista ja lämmintä ja terveyttä kaikille.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanovat, ettà lunssa kestàà lààkkeillàhoidettuna kaksi viikkoa ja ilman lààkkeità 14 pàivàà!!! Kapriksia kàytetààn tààllà paljon. Tànààn aion lisàtà niità tàytettyihin paprikoihin. Maisemia ja rappusia riittàà. Vieraita odotellaan. Kaikki menee hyvin.

   Poista
 8. Tulin kurkkimaan että mikä tuo on. Ai tuota minulla on suolavedessä jääkaapissa. Enpä olisi itse keksinyt.
  Mainion näköinen. Voi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tànààn laitoin kapriksia risottoon oliivien, paprikan, sipulin ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa. Kyllà maistui. Suomessa kàytetààn kaprista turhan vàhàn. Purkissa olevat kaprikset ovat kasvin nuppuja, ei noita hedelmià. Olen ihan kunnossa vastaan ottamaan pikkuista prinsessaa.

   Poista
 9. ONNEA ja aurinkoista YK:n päivää sinne lämpimään ! toivottaapi Reija Ps.Täällä on sateinen ja sumuinen syyspäivä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos - YK:nkin puolesta. Ollut oikein kaunis viikko, vain eilen ripsi hieman vettà. Tànààn aurinko porotti taas kirkkaalta taivaalta. Hellettà piisaa!!!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Pikkuinen prinsessa teki juhlaviikosta juhlavan. Ovat kohta takaisin kotonaan.

   Poista
 11. Onneksi kait paranit juhlakuntoon. Ikäviä nuo syksyn flunssat. ihan tänne asti eivät vielä ehtineet.

  VastaaPoista
 12. Vielà vàhàn kòhàà, muuten ok. Tààllà on ihmisià, jotka ovat sairastaneet flunssa jopa kolme viikkoa. Toivottavasti sinne asti ei virukset tulekaan.

  VastaaPoista