lauantai 24. elokuuta 2013

No nyt


Ensimmäinen aarre tänä kesänä! Ja ihan toukaton. Ja ISO!

Mutta kuivattuna vain pikkuinen kasa herkkua. Saapasmaalaisten ehdoton suosikkisieni. Minäkin tykkään, että kuivatuista herkkusienistä tulee paras sienikeitto. Kaverina kuvassa pari mustatorvisientä ja muutama suppis.

Lissun kokeilukeittiössä aina sattuu ja tapahtuu. Halusin kokeilla Hannelen kirjasta/blogista pensaspapupiirakkaa. Mutta koska halusin hieman oikoa, ostin kaupasta valmiin taikinan. Touhuissani esipaistoin ensin pohjaa. Sitten vuodenjuusto, pavut ja munamaito. Mutta koska minulla ei ollut sopivan kokoista piirakkavuokaa, munamaito lorahti piirakan reunojen yli. Vain muutama pisara jäi piirakan PÄÄLLE! Mutta hyvää tuli joka tapauksessa, mitä nyt hieman makeanoloista, sillä olin ostanut kaupasta MUROtaikinaa, ja siinähän on sokeria, jota Hannelen ohjeessa ei ole.

Laitoin alkukesästä kasvimaalle kuusi kesäkurpitsan tainta, ja kyllä satoa onkin saanut nauttia. Vihanneskeittoa alkaa tulla jo korvistakin. Eilen kokeilin sitten monen kehumaa kesäkurpitsa-suklaakakkua. Ohje netistä. Kyllä on muuten hyvää!  Joku(?) kommentoi jossakin (?) kuinka hän pakastaa kakkua varten kesäkurpitsaraastetta 5 dl nyssäköistä kakkuvaraksi. Ei hullumpi idea!

Laitan lopuksi auringonkukkia Kimille! Viikonloppuna taas kurvaillaan. Saas nähdä, missä tallissa serkku-poika ensi vuonna huristelee. JOS minä saisin suositella, en ainakaan ehdottaisi Ferraria! EN, EN, EN!!! Vaikka saapasmaalaisissa lehdissä ja jopa Ferrarin virallisilla sivuilla kehutaan pilota finlandesea!

8 kommenttia:

 1. Oikea kaunotar tämä sinun tattisi :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Eikös olekin. Etsin lisää, mutta en ole vielä onnistunut.

   Poista
 3. Ihan täydellinen! Löysin kolme herkkutattia, mutta pienimmissäkin oli jo matoja. Kyllä niistä silti sai osan talteen! Niin ja olihan siellä metsässä YKSI kanttarellikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen löysin tuolle kaunottarelle kaksi samanlaista kaveria. Löytyi myös yksi männynherkkutatti, mutta liian asuttu! Löytyi myös kantarelleja ja suppiksia ja pari HIRVIKÄRPÄSTÄ. YÄK!!!

   Poista
 4. Tyylipuhdas tatti ja niin ihastuttava kukkakimppu.
  Kimillä ei mennyt nyt ihan nappiin, ensi kerralla paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tatti ja kukat ihan perceft, mutta Kimi-ressukan auton jarrut kaput.

   Poista