keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Hyvää uuden alkua


Kaunein joulu ikinä. Eikä kirpakka pakkanen haitannut yhtään. Ulosmeno oli vain pukeutumiskysymys. No, nyt sitten sataa VETTÄ. Ihan kuin joskus maaliskuussa. Jäätie yli Tarhian on niin ruman puhuva, että tassuttelen suosiolla oikeata tietä pitkin kylille. En edes halunut ottaa kuvia, sillä haluan muistaa vain tuon kauniin valkean maiseman.

Saapasmaassa uudenvuodenaattona, oikeastaan heti vuoden vaihteen jälkeen, löytyy ruokapöydästä EHDOTTOMASTI linssejä, lenticchie - rahan tuojia. Mitä enemmän saa linssejä lautaselleen, sitä enemmän uusi vuosi tuo vaurautta! Minä laitoin Omenamintun kirjasta linssikeittoa (hieman mukaillen) ja kutsuin pikkuisen siskon miehensä kanssa vaurauden äärelle. Saapasmaassa linssit ovat keitetty lisä cotechinoille, sianlihamakkaroille ja/ tai zamponeille, samalla makkaramassalla täytetyille sianSORKILLE. Googlaamalla noilla sanoilla löydätte monenmoisia kuvia näistä herkuista. Sorkista en tiedä, mutta tuo linssikeitto sai meiltä täydet pisteet.

Äsken he sitten lähtivät kohti uusia seikkailuja. Hyvää ja turvallista matkaa ja ennen kaikkea turvallista eloa ja oloa siellä uudessa kotimaassa.

14 kommenttia:

 1. Vettä on santanut täälläkin ja lumihanget sulanneet silmissä. Nyt tulee jotakin rännän sekaista alas...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumien sulaminen on tyrpeellistä, silä vastahan talvi on alkamassa! Vettä, räntää... Yöksi luvassa sentään pari miinusta.

   Poista
 2. Hyvää uutta vuotta! Taidankin lähteä tekemään linssikeittoa, kun kaapit on muuten tyhjät, mutta linssejä löytyy aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Linssit ovat terveellisiä ja hyvän makuisia. Toin mukanani umbrialaisia, punaisia ´rahoja´.

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta Lissu!Ja juu linssisoppaa nam

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Maria! Linssisoppa on yllättävän namia.

   Poista
 4. Kaunein joulu ikinä. Miten mukavaa. Minäkin olen pettynyt, kun pakkaset häipyi, tosin täällä ei ihan vettä sada, vaan hirveästi oli tullut yölläkin lunta. Kävin hiihtämässä hämärtyvän puolen päivän jälkeen.
  Linsseistä silloin tällöin kokkaan, soppaa en ole tehnyt.
  Olette tekin sisaruspari, toinen vissiin kohta taas Saaåasmaassa ja toinen kauempana, mutta nykyään kuulumisten vaihto on helppoa, on skypet, blogit ja e-posti. Lähtöpäivä on haikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunein oli - ehdottomasti! Hiihtämistä ei täällä nyt edes kannata harkita, jos ei vesisuksia ajattele. Soppa OLI namia. Sisarusparveemme kuuluu kolme nais- ja yksi miespuolinen. Seija-systeri ja pikkuveli ovat niin juurtuneet Suomeen, etten ole heitä saanut houkuteltua edes saapasmaassa piipahtamaan. Tämä pikkuinen sisko on meistä menevin: ovat asustelleet vuosia Kanadassa, Venezuelassa ja nyt matkalla Israeliin. Lähtöpäivä oli haikea, mutta kesä tulee pian ja se kuluu heilläkin osittain Keuruulla.

   Poista
 5. Ihanan näköisiä lumisia maisemia.Sanoppa sille siskollesi ja miehellensä,että Tel Avivissa on joka kuukauden ensimmäinen maanantai-kirjastopäivä,myös kahvia ja pullaa on tarjolla;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat kuin postikortteja! Välitän tuon tiedon heille mielelläni.

   Poista
 6. Toivotahan lähteneille hyvää matkaa minunkin puolestani, kun seuraavan kerran olette yhteyksissä! Ja hyvää alkanutta vuotta itsellesikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat juuri olla laskeutumassa uuden kotimaansa kamaralle. Laitan spostiin terveisiä. Saattaa kestää tovin, ennen kuin siellä yhteydet sitten ovat toiminnassa. Kiitos, mukavaa vuotta sinne puutarhan maisemiin.

   Poista
 7. Hyvää uutta vuotta!
  Haaste heitetty, käys poimimassa: http://soja.blogit.fi/kahdeksan-tyohon-liittyvaa-totuutta-minusta-itsestani/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Jep, haaste luettu ja vastaanotettu - tässä lähiaikoina.

   Poista