sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Talven keskellä

... voi aina lohduttaa kesämuistoilla. Kuvat kesältä 2008 Sardiniasta, yhdeltä kauneimmista saarista Suomen ulkopuolella.

Haluan lohduttaa saapasmaalaisia, siellä lumen ja viiman keskellä. Fiumicinon kenttäkin on kaaoksessa. Puolet lennoista peruttu. Toinen Rooman kentistä (Ciampino) on kokonaan suljettu. Mitenkähän presidentti Napolitano pääsi kotiin Tarjamme luona vierailtuaan? Vuoristomajan seutu on ihan saarroksissa. Kolmeenkymmeneen vuoteen ei tämmöistä talvea ole seudulla koettu. Ja onko milloinkaan myräkkä kestänyt näin kauan? Lohdutuksena: Puolen vuoden kuluttua on jo heinäkuu!

Kuvilla haluan lohduttaa myös itseäni. En lumen enkä pakkasen vuoksi, vaan kahden huonosti nukutun yön takia, taas vaihteeksi. Naapuriin kolmisen viikkoa sitten muuttanut nuori vuokralainen on varmaan sekoittanut yön ja päivän. Yhden huomautuksen jo tienannu. Taitaa vuokrasopimuksesta  tulla ennätyslyhyt.  Myös toinen asukas on intoutunut nautiskelemaan ja riehaantuu sitten puolen yön jälkeen. Alla jo yksi kirjallinen varoitus.  Nyt on (taas kerran) muiden asukkaiden mittalasi ylitse vuotava. Ainoa hyvä puoli asiassa kohdaltani on se, ettei minun tarvitse nousta aamuisin aikaisin esim töihin. Mutta joidenkin asukkaiden täytyy.

***
Vielä loppupurnaus! Katsoin juuri äsken Siken ohjelmaa. Siis Toskanassa nauhoitettua. Jo aikaisempien jaksojen aikana katselin hänen käyttämänsä öljypullon etikettiä. Olivado. Mutta enhän minä sen merkkistä öljyä koskaan saapasmaassa ole nähnyt! Kiinnostuin googlaamaan, ja kas kummaa - öljy on uusiseelantilasta!!! Toskanassa!!! Italian yhdessä oliiviöljyjen keitaassa. Koko öljyä ei tuoda Italiaan, mutta Suomeen kyllä. Onkohan koko keittiöosuutta tehty saapasmaassa??? Ilmankos alkuasukkaita ei ole otettu mukaan ruoanlaittoon. Voi Sikke. Tuli tunnelmaan taas pieni lovi, vaikka ruoka tässä jaksossa oli oikein tyypillistä toskanalaista, esim crostini neri - aaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh!

***
Että pääsisi mukavimpiin tunnelmiin, katselen vielä muitakin Sardiniassa ottamiani kuvia ja sitten. Arvaatteko mitä? Telkkarissa alkaa puolen tunnin ohjelma formuloista! Ja illalla on vielä elokuva Toskanan auringon alla. Kuvattu italialais-australialaisen Elenan mummolan maisemissa. Kyllä tämä tästä. Puolen vuoden kuluttua varmaan syön mansikoita. Keuruulaisia mansikoita.

10 kommenttia:

 1. Voimaa! Kuvista ja hyvistä mietteistä, valosta ja kevään lähsetymisestä!

  VastaaPoista
 2. Kas kun ei ottanut Oivariinia.
  On kyllä ihme talvi täällä meilläkin, en muista ikinä olleen Saksassa näin pitkään pakkasta, onneksi me olemme täällä lännessä maan lämpimimmässä kolkassa.

  VastaaPoista
 3. Tämä talvi on ollut ärsyttävän rasittava.Meillä ei sentään lunta täällä mutta vettä ja kylmää, lisää luvassa tulevalla viikolla..hermo venyy ja kohta paukkuu...mutta kesää kohden, enää 3 kk:tta ja sitten kesäloma...huomaa positiivinen laskutapa kesäkuuhun :)

  VastaaPoista
 4. Satu: Kaunis kiitos!

  Allu: On tullut ihan semmoinen olo, että tehdään ohjelma Toskanan nimen kannattamana, mutta sponsorit (esim Dansukker ja Olivado) vetävät omaa linjaansa. Saapasmaalaiset eivät varmaan ihastuisi moisesta asetelmasta.

  Pikkujutut: Kamala talvi merenne ympärillä. Laitathan tuon puuttuvan puoli kuukautta sitten kesän jatkeeksi!

  VastaaPoista
 5. Onneksi olet siellä Suomessa kylmässä mutta hyvin lämmitetyssä kodissa. Vaikea talvi on kyllä ollut nyt viime aikoina Euroopassa ja mekin olemme hieman saaneet siitä osuutemme,sillä on ollut ihanan kylmää ja harmaata (minä tykkään:,toisin kuin Pikkujutut) Nyt on kyllä lämpenemään päin näillä tienoilla.
  Ja tuollaiset naapurit ovat kyllä harmillisia,toivottavasti tosiaankin jää se vuokrasopimus lyhyeksi. Siken ohjelma ei näy Suomen ulkopuolella,mutta aika outoa että Italiaa käsittävässä ohjelmassa on uusiseelantilaista oliiviöljyä! Mukavaa alkavaa viikkoa Lissu!

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Suomen asunnot talvella ovat lottovoitto! Uskon, että nuo naapurit eivät asu kauan tässä talossa. Tuossa Siken ohjelmassa on kyllä piirteitä, joita minä en ymmärrä. Mukavaa uutta viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 7. No onpas talvista vuoristomajallakin. Taisi säätiedotus luvata ainakin tänne lisää lunta. Hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Ihan kohta on kesä. Meillä jo talitintit on karjuneet pari päivää ja harakat tappelee parhaasta pesäpaikasta. Selviä kevään merkkejä. Ensimmäinen kollikin kävi jo viime yönä mouruamassa ikkunan takana ja se jos mikä on varma kevään merkki :)

  VastaaPoista
 9. No nyt huomasin,että näkyy ne Siken ohjelmat sittenkin täälläkin.Edellisen kauden ohjelmissa luki aina että "näkyy vain Suomessa" .Pitääkin katsoa mitä ihmeellisyyksiä sieltä löytyy...

  VastaaPoista
 10. Pikkusisko: Ihan säälittää saapasmaalaiset, koska eiväthän he moiseen talveen ole tottuneet. Mukavaa viikkoa sinnekin.

  Sude: Talven selkähän on nyt 'virallisesti' taittunut ja valo lisääntynyt. Siksiköhän nuo nuoretkin ovat alkaneet mouruta?!

  Yaelian: Dansukkeria ja Olivadoahan siellä näkyy. Ja pihan rosmariinipuskaa. Keittiön yhdellä hyllyllä olen huomannut semmoisia pikkuisia, varrellisia saviruukkuja, joita sai pari vuotta sitten kylkiäisinä yhdestä kauppaketjusta. Viime sarjan ruoat olivat kyllä herkullisia: crostini neri, kanankoipia ja ricottakakkua. Mutta tunnelma ei ole saapasmaalainen. Ikävä kyllä. Minun mielestäni.

  VastaaPoista