tiistai 14. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivää

Voitin arpajaisissa! Käsintehtyä saippuaa! Kiitos, kiitos, grazie mille! Tuli ystävänpäiväksi sydänsaippuaa.

Lisäksi tuli minun suosikkiani, oliivisaippuaa. Ei kuivata tippaakaan. On siis ehdoton valinta tänne kuivaan Pohjolan talvi-ilmaan. Tuli myös Patsulia, kasvosaippuaa ja Raikasta, käsisaippuaa. Tänään testaan noita kahta viimeistä. Kiitos vaan kovasti.

Kesä tulee. Katsokaa vaikka. Pari päivää sitten otettu kuva. Ihka elävä hiekkamonttuhan siinä ottaa aurinkoa. Valoisaa aikaa on jo lähes yhdeksän tuntia, plus sitten vielä tuo aamu- ja iltahämärä. Kesä tulee! Totuuden nimissä on myös sanottava, että luntakin tulee aina vain lisää. Ei haittaa.

***
Viime postauksessa mainitsin telkkarissa tulleen elokuvan Toskanan auringon alla. Koska italialais-autralialainen Elena-ystäväni oli kertonut minulle elokuvan yhdestä kuvauspaikasta, Cortonasta, istuin kuin tatti katsomaan hänen sukunsa maisemia. Kaunista oli. Ilokseni kuvauksia oli filmattu myös Positanossa ja Roomassa. Itse elokuva oli semmoista helppoa ajanvietettä, mutta minäpä katsoinkin lähinnä maisemia. Tuo talo todella on Cortonassa, Toskanan auringon alla, ja siellä vierailee paljon turisteja kurkistelemassa.

Eilen katsoin tsiljoonannen kerran Notting Hilliä. Osaan kohta sen vuorosanatkin ulkoa, mutta silti sitä vaan jaksaa tuijottaa. Hipihiljaisessa talossa.

***
Oikein mukavaa ystävänpäivää kaikille. Saapasmaassa signora oli hieman ihmetellyt, kun sai minulta ystävänpäiväkortin. Hänellä kun oli ollut kuva päivästä semmoinen amerikkalaismainen, rakastavaisten päivä. Heh, heh!!!

12 kommenttia:

 1. Voi miten ihana saippua♥ Kyllä uskon, että signora ihmetteli korttiasi, niin ne tekis täälläkin. Vau, Cortona, ihana paikka, ollaan käyty useamminkin ja lähtisin tältä istumalta taas. Meidän naapureiden elokuvaohjaajasukulaisella on siellä lähistöllä pieni spartaaninen lomatalo ilman sähköä ja vesi saadaa purosta, jossain siellä oliivipuiden keskellä

  VastaaPoista
 2. Hyvää ystävänpäivää Tarhian toiselle puolelle!
  Riitta

  VastaaPoista
 3. Buon San Valentino
  minä katsoin tuon elokuvan vain päivä ennen Sisilianmatkaa, siinä oli kyllä ihania maisemia onneksi näin seuraavana päivänä lähes samanlaisia! tuosta Salve ja Ciao sanan käytöstä muuten niin itse en aluksi tiennyt ollenkaan että Roomassa on kohteliaampi sanoa Salve, kun taas Sisiliassa on kohteliaampi sanoa Ciao, se vaihtelee paikan mukaan.

  VastaaPoista
 4. Hyvää ystävänpäivää sinnekin!
  Tuon Toskana-elokuvan voi katsella uudelleen ihan vain maisemien vuoksi. Minäkin olen nähnyt useamman kerran Notting Hillin (kuten Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Love Actually). Kun on koko ikänsä katsellut brittisarjoja ja -elokuvia, niin olo tuntui hyvin kotoisalta jo ensimmäisellä matkalla Lontoossa. Ehdottomasti niitä paikkoja, joissa olisi hauska asua pitempäänkin.
  Firefox-selaimella saa tämän kommenttiboksin näkymään, kun lataa sivun uudelleen, joskus vaatii pari kertaa.
  helena

  VastaaPoista
 5. Allu: Kasvosaippuan ensi kosketus oli pehmeän samettinen. Vau, minkä kuuloinen piilopirtti heitillä on!

  Riitta: Kiitos samoin!

  Susanna: Saapasmaasta maisemia löytyy ihan joka suunnasta. Saapasmaalaiset ovat kohteliaita, minkä vuoksi neutraali Buon giorno/sera sopii paremmin kuin ciao. Salveakin kuulee, mutta vain tosi tuttujen kesken. Saapasmaalaisethan eivät sinuttele, eivät ainakaan vieraita tai puolituttuja.

  Helena: Minun kaksi muuta itketyselokuvaani ovat Body guard ja Pretty woman. Nyyyyhhhh!
  On tuo blogistania oikukas. Vissiin naispuolinen!

  VastaaPoista
 6. Ihana arpajaisvoitto! Ja oliiviöljysaipppua pitääkin ihon kunnossa,myös minun suihkussani;D
  Mukavaa ystävänpäivää! Täälläkin olisi ihmetelty,jos sellaista olisin toivotellut kun on enemmän sellainen romanttinen päivä;D

  VastaaPoista
 7. Yaelian: Eikös ollutkin! Minulla on myös käytössä oliivishampoo. Tuo ystävänpäiväjuttu on jännä poiminta amerikkalaisilta. Kaupallinen laina, mutta mukava!

  VastaaPoista
 8. Sinä onnettaren suosikki, onneksi olkoon. Aivan ihana arpajaisvoitto.

  VastaaPoista
 9. Niin se talvi vaan alkaa kääntyä kohta kevääksi siellä kotosuomessakin. Täälläkin tänään huomasin että viikunassa ovat lehtisilmut jo turvonneet, vaikka vasta satoi lunta!
  Kiva että saippuat olivat mieleisiä. Kannattaa kokeilla tuota suolasaippuaa suihkussa, se vasta kosteuttava onkin!

  VastaaPoista
 10. Aimarii: En ollutkaan pitkään aikaan osallistunut mihinkään arpajaisiin ja heti tärppäsi noin ihanasti.

  Suvi: Kiitos vaan vielä kerran. Ihania saippuoita. Suolasaippua? Onko se tuo sydämen muotoinen? Siinä ei ollut nimeä. Vai alkaa saapasmaassa kevät pilkistellä. Pitäisköhän jo kohta varata lento?

  VastaaPoista
 11. Suvi: Kiitos tiedosta. En ole vielä edes hennonut avata sydäntä! Tänään on saunailta, siispä suolaista suihkua.

  VastaaPoista