maanantai 7. maaliskuuta 2011

Naistenpàivàà ja laskiaista

Viisi vuotta sitten asuin kaksi kuukautta nàin ihanissa maisemissa. Marsaxlokkissa, Maltalla.
Huoneeni parveke oli erinomainen paikka seurata esimerkiksi laskiaisen juhlakulkuetta. Kylàn pyhimystà kannettiin ympàri kaupunkia ja lopuksi takaisin kirkkoon. Malta on yksi maailman katolisimmista maista...
... ja kansaa oli runsain mitoin seuraamassa kirkollista kulkuetta. Sen jàlkeen kaikki kahvilat tàyttyivàt juhlivista laskiaisen viettàjistà. Maltalaiset rakastavat kaikkeaa makeaa!
Pààkaupunkissa, Vallettassa laskiaisen kunniaksi kaikki lapset ja monet aikuisetkin pukeutuivat oikein karnevaalihenkisesti.
Huomenna vietetààn kansainvàlistà naistenpàivàà ja laskiaistiistaita. Mukavaa kumpaakin.

12 kommenttia:

 1. Kiitos samoin Sinulle härpäkemestari♥

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista oli nähdä miten karnevaalia vietetään Vallettassa:-) HYvää naistenpäivää huomenna Lissu!

  VastaaPoista
 3. Samoin sinulle! Hyvää kumpaakin. Sinun kanssasi oppii aina mielenkiintoisia asioita: Kiitos karnevaalitietoiskusta.
  Maltalla asuminen kuulostaa ihanalta ajatukselta!
  Milloin taas lähdet vuoristomajalle?

  VastaaPoista
 4. Hei, huomasin juuri etteivät minun kommentit kahteen aikaisempaan blogitekstiisi ole tulleet perille. Mystistä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvàt Naiset ja samoin! Nàin yhteisesti.

  Pikkujutut: Joskus postaukseni vaatii useita làhettàmiskàskyjà, olen huomannut. Parahaimmillaan neljà làhettàmistà! Pòh! Olisipa mukava tietàà, mità olit kommentoinut. Kommentoipa vaikka tàhàn postaukseen - tai seuraavaan.

  VastaaPoista
 6. Ihanat näkymät on olleet ikkunastasi.
  Liukasta laskiaista, mutta älä katkaise kinttujasi.

  VastaaPoista
 7. ...Ja näillä maailman hitaimmilla yhteyksillä ei aina onnistu, vaikka niin luulee.
  Aamulla kiiressä jäi sanomatta se, mitä olin kirjoittanut. Siis jotain viisasta, älykästä jne... mutta nyt lyhyesti vain että kiitos noista kirjavinkeistä. Tahtoo ne kirjat myös. Meillä on tiukka kuri päällä mitä kaupasta kotiin kannetaan. Juuri äsken jätin esim. kurkut kauppaan kun kehtaavat niin huonoa laatua edes myydä, puhumattakaan sitten kaikista E-koodeista.
  Nyt sateeseen hakemaan lapser pancake tuesdaysta- huomenna alkaa paasto, joillakin. terv. pikkujutut/s

  VastaaPoista
 8. Sude: Malta on tosi mukava saarivaltio lomailuun. Suosittelen. Onneksi minulla nuo ulkokengàt eivàt ole liukkaat. Siòti varovainen on oltava.

  Pikkujutut: Arvasin kyllà, ettà sinua nuo kirjat kiinnostivat. Tuo keltainen kuuluu kotikirjastoon ja tuo toinen lainauskirjastoon. Sanoisin. Siis kaunis Kukkanen ei vielà ole saanut tarpeeksi vettà! Haleja

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana tuo alin kuva. Ja tuo paikka. Mitä juhlaa asua tuollaisessa paikassa kaksi kuukautta. Minä aina haaveilen pitkistä lomista, jolloin voisi lähteä kauas. Mutta se ei oikein tahdo onnistua.

  VastaaPoista
 10. Kirjailijatar: Marsaxlokk on Maltan ainoa ns kalastajakylà ja majapaikkani sen ainoa matkailijoiden guest house. Muutama huone teki siità hyvin kodinomaisen. Kaksi kuukautta oli luksusta minullekin. Kahdessa kuukaudessa oppi hyvin tuntemaan koko pikkuisen kaksoissaaren. Samalla sain uusia mukavia alkuasukasystàvià. Kunhan sinàkin pààset elàkkeelle, jospas sinunkin haaveesi toteutuvat...

  VastaaPoista