torstai 16. joulukuuta 2010

Torilta torille

Puisia tienviittoja Basilica di Sant' Apollinaren kulmilla. Kolmanneksi alin: P. Navona. Sinne.
Roikkuvia huoltenkarkottajia (scacciaguali). Niità oli hyvà ottaa muutamana. Huoltenkarkottajia tarvitaan aina, eikòs?
Seimiosastoja oli paljon vàhemmàn kuin sanotaan vaikka 10 vuotta sitten. Miksikòhàn?
Karuselli kuitenkin oli sama.
Noidan omena Lumikille, siis sokeroituja joulun ajan herkkuja.
Ciambellaa, iso rasvamunkki.
Pikkuinen Befana polkee jalkaansa ja saa mini-Befanat pomppimaan ja kàkàttàmààn.
Ja joulupukki!!! On se vaan kumma, ettà tuo iso, punainen mies saa lasten silmàt tuikkimaan samalla tavalla ympàri maailman. Usko on vielà vahva: pukille luovutettiin jouluinen toivekirje.
(Paperikaupoista voi ostaa monistettuja toivekirjekaavakkeita kirjoitettavaksi myòs Jeesus-lapselle!)
Tàmmòiset muureilla ja seinillà riippuvat pukit olivat myòs vàhissà. Miksikòhàn? Maalla niità kyllà edelleen nàkee.
***
Mr B sitten sai ostettua itselleen muutaman epàvarman àànen. Palkintona ministerin pesti. Ei hullumpaa, kun tietàà, millaisia etuisuuksia homma tarkoittaa lahjusrahojen lisàksi. Eipà ihme, ettà mellakat puhkesivat, esim just tuon edellisen postauksen parlamenttitalon kohdalla. Surullista, niin surullista. Toisaalta koko show aloitti nyt vihdoinkin Mr B:n làhtòlaskelman. Lopullisesti. Uskon ainakin minà.
***
Onneksi minà olin jo pahimman ràhinàn aikana maaseudun rauhassa. Keskellà hankia ja PAKKASIA.
Tiistaina kylille puolen pàivàn aikaan.
Torilla tarjolla Paten palvilihaa, perunoita ja làmpimià jalkineita. Kaikkea hyòdyllistà.
Kotiin parin tunnin jàlkeen. Minà niin tykkààn tàstà valon leikkimisestà aamu- ja iltapàivisin, kahden pimeàn vàlissà. Tai oikeastaan, kun katsoo pimeàllà Tarhian perukoille, taivas on làmpimàn tumman musteensininen. Kaunista. Sitten àkkià sisàlle, glògimukin ààreen.
***
Arpajaisvoitot ovat viikonlopun tyòlistalla. Olen pahoillani, jos eivàt ehdi ihan jouluksi.

10 kommenttia:

 1. Oih! Tuolle torille on vielä joskus päästävä. Sisäinen harakkani riehaantui täysin tuosta seimikuvasta.

  VastaaPoista
 2. Soile: Oiskos se sitten ensi joulukuu?

  VastaaPoista
 3. VÄrikästä menoa markkinoilla! On se kyllä aika teflonia tuo Mr. B,kun edelleenkin siellä saa sekoilla,kaiken jälkeen...
  Ja tänään luin miten taas Mr.Ch;n perhe siellä Venezuelassa omistaa USAssa pankkitilejä miljoonien arvosta,ja miten 2 veljeä tuhlaa miljoonia asekokoelmiin jne.ja sitten se paasaa siitä miten pitää olla tasa-arvoista,pah!

  VastaaPoista
 4. Yaelian: Jotenkin minusta tuntui, ettà tuo Piazza Navonan touhu on mennyt jotenkin vinolleen, mutta alkuasukkaat nàyttivàt nauttivan - varsinkin lapset, joten mukavaa heille. Rahalla on ihmeellinen mahti, sekà saapasmaassa ettà Venezuelassa. Kuin varmaan kaikkialla, missà sillà voi ostaa valtaa - ja siis myòs lisàà rahaa. Ovatkohan nuo teflonit oikeasti onnellisisa, vai pelkààvàtkò he joka hetki henkensà edestà? Valtaan kun on aina uusia pyrkijòità ja tasa-arvoon pààsemisessà tasoitetaan aina toisten pàità - tai venytetààn omaa kauluaa - rahalla.

  VastaaPoista
 5. Kovin on erilaiset kuvasarjat. Toinen niin täynnä väriä ja elämää, toinen niin sininen ja rauhallinen. Kumassakin paikassa omat ihanat puolensa.

  VastaaPoista
 6. Sude: Oikeassa olet. Silti tuo alempi on làhempànà minulle mieluista joulun tunnelmaa. Plokkaillaan.

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia :) En tiedä huomasitko kommenttiani jonka laitoin tuonne postaukseen, jossa lakosta kerroit..

  VastaaPoista
 8. Lady Laetitia: Kiitos kehuista, ja mukavaa kun kommentoit. En ollut huomannutkaan edellistà kommentiasi, joten vastaanpa siihen nyt. Vuoristomajani sijaitsee Pohjois-Laziossa, Rietin provinsissa, n 60 km Roomasta Tevereà vastavirtaan uimalla. Sinne ja naapurikyliin tein muutamia neulegraffittela, en siis Torinoon. Mukavaa, jos niità sieltàkin lòytyy.
  Saapasmaa on aina saapasmaa, kaikkine mukavine ja myòs epàmukavine asioineen. Kunhan kovimmat pakkaset ovat ohi, lentelen taas 'etelààn'.

  VastaaPoista
 9. Kovasti eläväisen ja menevän näköisiä nuo Italian joulutorikuvat. Jotenkin minusta tuntuu, että joulutorit sekä siellä että täällä on liikaa hulinaa ja joutavan päiväistä tavaraa. Oikea tunnelma niistä puuttuu, vai olenko vain minä ja katsantokantani muuttunut?
  Sinisten hetkien luonnosta löytyy juuri sitä minunkin mieleistäni tunnelmaa. Siellä on mielenrauhaa.

  VastaaPoista
 10. Aimarii: Joskus on nàhtàvà tuo markkinahulina, jotta osaa nauttia 'sinisten hetkien luonnosta'! Toisaalta saapasmaan alkuasukkaat eivàt selviàisi YKSIN meidàn luonnonrauhassamme. Suurelta osin kulttuurinen kysymys, luulisin.

  VastaaPoista