tiistai 13. lokakuuta 2009

Myrsky ja hamsterin hommia

Myrsky ja mylväys! Onneksi olin eilen iltapäivällä/illalla kotona, sillä muuten kotiintulo olisi vaatinut venettä! Oli semmoinen myrsky, etten aikaisemmin täällä moista ole kokenut. Satoi saavista kaatamalla, ja kun samalla oli myrskytuuli vimmoissaan, juoksin Parvekkeen ovien väliä laittamassa niitä kiinni. Kun sain toisen oven säppiin, pamahti toinen auki jne. Siinä välissä yritin luututa vettä lattioilta - ja laittaa ruokaa. Illaksi kun oli tulossa vieraita. Välillä meni sähkötkin. Mutta ruoka valmistui. Sitä jopa kehuttiin. (Lämmin ruoka kanaa kerma-soija -kastikkeessa; kanapalat ruskistetaan pannulla, kuorrutetaan nesteellä -kermaa 2 dl - soijaa 1/2 dl- ja uuniin reiluksi tunniksi, n 180 astetta). Mutta nämä roskiksesta löytyneet ja Elenan tuunaamat nätit tuolit eivät parvekkeella ole viihtyneet.
En suosittele istumista. Minulle kävi kehnosti. Olenkohan minä liian painava? Vai onko tuolin istuinosa liian ohut? Vai eikö nämä yksinkertaisesti kestä sateita? Roskiinko? Täytyy miettiä. Tykkään näistä tuoleista. Onkos ehdotuksia?
Roskat kannattaa viedä aina heti aamulla roskikseen. Voipi Onni potkaista! Tämmöisen tuolin merkeissä. Hamsteri heräsi heti eloon: roskat äkkiä pois käsistä ja tuoli onnelliseen kainaloon. Tykkään Hänestä suunnattomasti.
Varsinkin käsinojien kaiverrukset viehättävät. Tuoli tarttisi kyllä hieman puukässähommia. Täytyy vain toivoa, että puukäsi kehittyy... Tai että tulee vieraita, jotka osaavat hommat. Ks myös violetit tuolit!
Sen sijaan nämä vanhat verhot minä osasin tuunata. Niitä on kolme (eri kuvioista) rinnakkain peittämässä eteisen vaatetankoja. Hyvä, hyvä!
Ja lopuksi roskisten kuningatar. Vanha viinipullo. Strategiset mitat: tuhti vyötärö 144 cm ja korkeus 66 cm. Voitte verrata omiin mittoihinne ja suhteuttaa sitten tämän kuningattaren mittoihin. Löysin kokonaista KOLME vanhaa viinipulloa tuolta alatien roskiksesta. Ei muuta kuin naapuria apuun, ja niin hamsteri oli taas tyytyväinen. (Salaman välähdys saa muuten tuon pullon rakenteen hienosti esille.

12 kommenttia:

 1. Hui mikä myrsky teillä on ollut!Täälläkin saisi jo sataa kunnolla...
  Oletpas tehnyt hienoja löytöjä roskiksesta;tosi hienoja nuo pullot! Ja tuolikin on tosi nätti!

  VastaaPoista
 2. No huh. Aamulla radiossa kerrottiin teidän myrskystä ja olin jo huolissani. Mutta hyvä, että olit kotosalla. Ihanan tuolin olet hamstrannut!

  VastaaPoista
 3. Jopas on ilmoja pidellyt. Onneksi ei sitten sen pahempaa. Mahtavat hamstraukset!

  VastaaPoista
 4. Oi miten hulppeita puteleita! Ihania! Täällä ollaan säästytty kaikenlaisilta myrskyiltä- jos muutamia vesilaseja ei lasketa.... :-D

  VastaaPoista
 5. Vai salaman välähdys! Itse kuulostat melkoiselta salamalta siellä touhutessasi. Kaikenlaisia löytöjä. Tuoliasiassa en osaa auttaa.

  VastaaPoista
 6. Voisitkos tyontaa sita myrskya vahan tanne idemmaksi ja vaikka vahan miedompana..kuumaa on edelleen, ei jaksa ei...

  Loytyyko kylalta puuseppa joka tekisi uuden istuimen.

  Oviverho on vallan kaunis, kuten pullotkin.

  VastaaPoista
 7. Vallan hienoja löytöjä! Meidän roskiksissa, noh...

  VastaaPoista
 8. Violetit tuolit tarkastettu lahietaisyydelta. Sanoisin etta roskiin, en korjaisi enaa. Tai takkaan, kun kerran syksy tuli vuorokaudessa.

  Nuo pullot on tosi hienoja ja viela niita joskus saattaa onnekkaana paivana loytaa roskisten vieresta. Ei enaa kauan, on ne niin haluttua tavaraa keraajien keskuudessa.

  VastaaPoista
 9. Kaikille yhteisesti: Tietsikka teki lakon!!! Tàytyi tulla Kissalaan ja tuoda koko làppàri hoitoon. Eli jos en làheskààn joka pàivà pààse bloggailemaan, olen hengissà mukana kaikkien teidàn touhuissanne. Katsotaan, mità làppàritohtori sanoo.

  Myrsky oli todella kova. Vaati taas kuolonuhreja. Nyt sàà onkin sitten hyinen: tulee pohjoisesta. Yòllà voi mittari nàytàà paria kolmea làmpòastetta. Patterilàmmitys on jo pààllà ja toppis on ainoa vaihtoehto aamulla ulos mennessà. Jokohan se kesà tààltà hàipyi? ààààààkkkk!!!!

  Siis violetit tuolit roskiin. OK! Tàytynee mennà shoppailemaan uudet (IKEA) ja vedenpitàvàt. Ruskeaa tuolia olen suunnitellut maalata ja verhoilla istuinosan uudellen. Joskus.

  Noita vanhoja ihania verhoja lòytyy vielà useinkin tààltà kirpputoreilta. Samoin lakanoita ja tyynyliinoja, pitsien ja kirjailujen kera. Tààllà kun semoiset on edellen suosiossa. Olen niistà tuunannut yhtà sun toista. Ja paljon vielà odottele kàsittelyà.

  Ja nuo tyhjàt pullot ovat aarteita. Nàinà pàivinà kannattaa taas kierrellà roskiksien kautta, sillà onhan viininvalmistusaika kàsillà. Ei vaan ole nyt nàkynyt.

  Nyt aion lukea teidàn blogejanne.

  VastaaPoista
 10. Siellä on kyllä paljon mielenkiintoisempaa roskisten sisältö kuin näillä kulmilla! Mainiot löydöt.

  Toivottavasti kesä vielä löytää teidät ja myrskyt pysyvät poissa.

  VastaaPoista
 11. Merruli: Kyllà tààltà erilaista kamaa lòytyy, sillà nàillà seuduin ei ole semmoisiaI kirppiksià kuin Suomessa. Siksi tavarat viedààn yleensà roskiin. On tààllà kyllà kierratyspòmpelit, mutta niihin ei pààse tutkimaan.
  Hrrrr kun on viileàà. Eilen illalla piti laittaa takkaan tuli. Patterit pohottaa tàysillà, mutta kum ulkona tuulee, eikà rakennukset ole tuulenpitàvià, hiukset heiluu sisàllàkin. Pieni liioittelu sallittaneen.

  VastaaPoista