perjantai 16. lokakuuta 2009

Sanoin kuvaamatonta

Làppàri on edelleen bittitohtorilla, joten nyt ei ole kuvia tarjolla. Ajattelin kertoa hieman opettajastani. Siis alkuasukasmaan telkkarista. Tai oikeastaan sen ohjelmista. Aamu alkaa horoskoopeilla ja sààtilalla. Tarpeellisia molemmat, Ovat muuten yllàttàvàn taikauskoisia nàmà alkuasukkaat. Aamupàivisin kanavia tàyttàvàt kaikenlaiset tarpeelliset ohjelmat. Esim millaisia kauneusleikkauksia tms tarvitaan, ettà oltaisiin nuoria ja kauniita. Jopa vanhuksina. Onhan tàllà maalla siità hyvà esimerkki ihan ylàportaalla. Ohjelmien juontajat ovat nuoria, kauniita ja pukeutumiseltaan anteliaita. Keskipàivàllà on sitten minun suosikkini: erilaiset ruokaohjelmat. Ei moittimista, ei. Iltapaivalla (siis lounaan ja siestan jàlkeen, mikà tarkoittaa klo 16.00 jàlkeen) alkavat taas ajankohtaiset ja erittain tarpeelliset ohjelmat. Maan julkkiksia tuodaan ruutuun keskustelemaan milloin mistàkin tàrkeàstà, kuten esim eilen, voiko miehet nyppià kulmakarvojaan! Mutta ei mielipiteistà oikein pààse kàrryille, kun kaikki sanovat ne yhteen ààneen. Tai siis huutavat kaikki yhtà aikaa. Alkuilta on pyhitetty kilpailuohjelmille. Arvaamalla voi saada 500 000 euroa! Minàkin pàrjàisin siinà hommassa, sillà ei tarvitse osata sanoa muuta kuin numeroita. Ohjelmat ovat niin simppeleità, ettà samalla voi laittaa iltaruokaa. Ei tipahda ohjelmien kàrryiltà. Iltaruoan jàlkeen alkaa joko jalkapallo, jalkapallo tai joku variete -ohjelma. Harvoin saa nauttia esim jostain elokuvasta. Viihdeohjelmia juontavat samat tyypit, jotka jo pàivàn muissa ohjelmissà ovat kielitaitoani kehittàneet. Ettà tàmmòisià hengen antimia opettajani minulle tarjoilee. Erààn murkkuvanhuksen kanavilla. On sitten muitakin kanavia, joille voi surffata, jos hennoo! Kohta sitten kanavat pimenevàt. Maa siirtyy digiaikaan. Digi, digi, digi. Suomessahan siirtymistà perusteltiin ohjelmien tason paranemisella. Samoin tààllà. Mitenkàhàn kày?

7 kommenttia:

 1. Hih,ai tuollaista saapasmaassa katsellaan;D Mutta ruokaohjelmista vasta sitä kieltä oppiikin, muistan katsoneeni espanjalaisia ennenkuin kunnolla sujui kieli.
  Toivottavasti nyt se läppärisi saadaan piankin kuntoon!

  VastaaPoista
 2. En halauaisi olla ilkeä, mutta tekee mieleni silti sanoa, ettei tuosta taso liene voi enää kovin alas laskea. Vaikka samanlaista kait se on täälläkin. Ruokaohjelmia en laske höpöosastoon, en varsinkaan saapasmaan. Siellä päin se ruokapuoli hoidetaan tyylikkäästi.

  VastaaPoista
 3. Jaksava ja monipuolinen opettaja sinulla siellä on. Papattaa pitkät päivät pääksytysten.

  Meiltä digi vei telkkarin, joka oli loistojuttu. Vuosi meni ilman tv-ohjelmia, nyt tilalle on tullu tv-kanava, josta voi katsella kahden viikon aikana tulleita ohjemia milloin huvittaa. Ei tarvi istua kello 9 katsomaan täydellisiä naisia, kun sarjan voi katsoa milloin itselleen parhaiten sopii. Olen huomannut että itsekuria pitää olla, muuten jää koukkuun taas kaikkiin turhuuksiin.

  Toivottavasti masina tulee tohtorilta pian, jotta nähdään taas Italian lämmin aurinko.

  VastaaPoista
 4. Ei kauhen hääveiltä kuulosta nuo ohjelmat sielläkään, mutta hyvä kun opettajan virkaa toimittavat.

  VastaaPoista
 5. Ei taideta paljosta jäädä paitsi kun italian tellu ei näy täällä?

  tosin eipä tätä kotimaistakaan niin kauheasti tule katseltua. maanantaisin kotikatsomo ja lauantaina avaraluonto ja uutisvuoto. siinäpä se taitaa olla. ai niin, ensi kuussa alkaa greyn anatomian uudet jaksot! sitä pitäävahata silmä kovana

  VastaaPoista
 6. Onpas sinulla opettaja, pitaisiko vaihtaa itsekin samanmoiseen...mutta en, luvassa vain vanhoja elokuvia, jotka ovat siis todella teatraalisia ja kokkiohjelmissa muuten ei nayteta taalla itse ruoan valmistusta vaan sita mohomahaista kokkia :)
  pikkujutut

  VastaaPoista
 7. Yealian: Siis B:n kanavilla. On tààllà tolkunkin kanavia, ja kunhan nyt saan tuon digisovittimen, pààsen laajentamaan sanastoani muuhunkin kuin kauneuteen, nuoruuteen ja rikkauteen. Ruokaohjelmat ovat hyvià. Vaihinko vain kun minulla ei ole nauhoitinta, ettà voisi pàivàllà huitoa ulkona ja keskittyà kielten opiskeluun illalla.

  Outi: Olen kanssasi TAYSIN samaa mieltà.

  Valkoinen persilja: Ei minulla Suomessa ole telkkua ollut kohta kymmeneen vuoteen. Vanha meni rikki ja pààtin kokeilla, kuinka kauan voin olla ilman koko toosaa. Kait se nyt on hankittava, mikàli sinne tulee se pakollinen maksu. Tààllà telkkari toimittaa tosiaan làhinnà opettajan virkaa.

  Pikkusisko: Joo, tàyttàà hyvin open virkansa.

  Soile: Tààllàkin on eràs, joka odottaa veso kielellà Greyn anatomiaa. Se eràs en ole minà! Luonto-ohjelmia minàkin kohta pààsen katsomaan, kun tànà iltana laitetaan tuo digi-sovitin.

  Pikkujutut: No, kyllà minà tàstà opesta tykkààn. Mutta làhinnà silloin, kun nàytetaan, miten hyvàà ruokaa laitetaan.

  VastaaPoista