maanantai 13. toukokuuta 2024

Tervetuloa lämpö


Vihdoinkin lämmintä! Pihan valkovuokot ilahduttavat, ja ainakin tämän viikkoa on mahdollisuus nauttia auringosta. Toivottavasti.

On aika...


...  nousevan kuun aikaan täyttää tyhjät veskipaperirullat mullalla ja piilottaa siemeniä multaan. Hernettä, papua, pinaattia, hajuher että ja kahden sortin krassia. Parvekkeella odottelee jo orvokkeja, pelargonia, parvekehortensia ja ruusupurkki. Värimaailma on vaaleaa ja sinistä. Yöpakkasia ei nyt ole luvassa, joten enää ei tartte kuskata kasveja sisään ulos sisään ...


Ei, en minä ovia lukitse, vaan kaupunki laittoi uimakopin kesäksi säppiin! Nyt sitten mennään tuohon rantaan aamu-/saunatakkisillaan.


Toivotaan vaan, ettei vesi enää kauheasti nouse, ettei tartte astua rappusilta suoraan laineisiin.

Kävelin äsken kylille, ja näin kuinka hauet etsivät kutupaikkaa ihan tien kupeessa.

Naapurin leikkimökki on kohta veden saartama, siis saarimökki!

Pari yötä sitten aurinkomyrsky loi taivaalle upeaa loimua ja maahan kunnon tuulen. Pihan puut taipuivat uskomattomiin kulmiin. Luonto on ihmeellinen.

6 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että saitte vihdoinkin lämmintä☀️Valkovuokot❤️Mutta miksi kaupunki laittoi lukot uimakoppiin juuri kesäksi?Kiitos tuosta vessapaperirullaideasta🍃☘️🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siivous on uimakopin kesäongelma, koska siivoamme talvisaikaan itse, eivätkä kaikki avantolaiset ui uimalan rannassa kesällä, vaan omissa rannoissaan. Kyllä rannassa on pienet uimakopin ja yksi veski, joista kaupunki huolehtii.
      Tuo veskipaperirullaniksi on jostain telkun puutarhaohjelmasta, ei mun oma.

      Poista
  2. Samaa mieltä, tervetuloa lämpö. Sinua ilahduttavat jo valkovuokot ja viherpeukalosi on päässyt töihin. Siementä multaan.
    Pistä katiska pyytämään, voi saada hauen.
    Hyviä uintikeikkoja! Minulla on talviturkki vielä, ootan jäiden lähtöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauki ei kuulu minun kalaruokalistalle, vaan veljen pyytämä kuha!
      Käyn vielä tänään iltauinnilla. Tai siis kastautumassa.

      Poista
  3. Just luin jostain tuosta ideasta vessapaperrullan käyttöön

    VastaaPoista