maanantai 11. maaliskuuta 2024

Puertosta Teiden kautta kohti La PalmaaHeippa Puerton aallot. Auton nokka kohti korkeakammoisen Teideä. Onneksi minut saatiin istutettua autoon.Sen sijaan suretti maisemat Teneriffan viime syksyn suurten maastopalojen tuhoja katsoessa. Onneksi luonto aika nopeasti pukkaa uutta kasvua, ja toivottavasti surullinen maisema alkaa viheriöidä nopeasti.


Apuuvaa! En nyt löydä tämän erikoisen näköisen kallioon syntyneen kivikukan oikeaa nimeä ja syntyhistoria. Appuuvaaa!!! 

PS . No pitihän se arvata, että Helena tietää, kuten hän kommentoi. Mirador Pietra de la Rosa. Kiitos, Helena, myös muodostelman syntymisen kertomisesta. Näky oli vaikuttava.


Liikkuvan auton lounas muodostui mm viimeisistä karjalanpiirakoita. Kyllä maistui.

Päästiin Teiden juurelle ja suu jäi ihmetyksestä ammolleen. En kuitenkaan lähtenyt kiipeilemään merkittyjä polkuja pitkin - niin kuin eräs - vaan jäin lueskelemaan infotauluja. 

Teide, maailman kolmanneksi suurin tulivuori elää edelleen. Onneksi vain nukkuen. Viimeksi se hermostui kunnolla 1909. Mutta milloin sen 7000 metrin syvyydessä olevia varpaita alkaa taas polttaa, sitä ei tiedä eikä toivo kukaan.

Piti mennä cortado-kahville sulattelemaan elämystä. Google kertoo teille vaikka mitä, jos haluatte. Korkeapaikankammoa en tuntunut missään.

Sen sijaan ambulanssin ja poliisin viuhahtaminen ohi ulisten ja vilkkuen esti matkan jatkumisen vähäksi aikaa. Mitä oli sattunut, emme tiedä. Meitä kulkijoita oli niin paljon, ettei ihme, jos jotain kurjaakin sattuisi.

Onneksi matka jatkui ...On automaattista nykyään laivaan meno. Ei tartte edes autosta nousta. Virkailijalla on tietsikka kädessään, passit tarkistetaan ja auto kuvataan. Buon viaje!


Lautalla ei ollut lauantai-illan huumaa. Olimme aika harvoja joukossa aaltojen keinussa.

4 kommenttia:

 1. Mirador Piedra La Rosa. Jäähtyessään basalttinen laava lohkeilee usein kuusikulmaisiksi pylväiksi. -Varmaan vaikuttava näky luonnossa.
  helena

  VastaaPoista
 2. Ihanaa päästä matkaasi... Jotain tuttua, jotain ennennäkemätöntä... jotain sinistä, hih.. Teidellä ja La Palmalla vuosituhannen alussa, joten hups... ompa siitä aikaa!!
  Mirador Piedra La Rosa - wau... en koskaan livenä nähnyt noin upeana... mikä mittakaava?
  Hipooko korkeus 4-5m?
  La Palman kuvia&kuulumisia jään innolla odottamaan... olette ihania seikkailijoita ja täällä ei meinaa pöksyissään pysyä, kun alkaa kuumottaa, että koska pääsee itse taas seikkailemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo basalttimuodostelma on tosiaan muutaman metrin. Ihan viereen ei pääse, joten menee arvailuksi, enkä lyhyellä keskustelulla Googlen kanssa löytänyt oikeaa korkeutta. La Palmaa seuraavaksi. Tervetuloa.

   Poista