sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Odotetut sateet


Nyt on satanut useampana päivänä ja yönä. Luonto tykkää. Tämä kaunotar löytyi kahvilamme oven pielessä kasvavasta kannosta!



Kirjobauhiniaa kasvatetaan kauniiden ja tuoksuvien kukkiensa vuoksi. Sen lehti muistuttaa kamelinjalkaa, ja liian kuumassa lehti taittuu vastakkain haihtumisen vähenemiseksi.

Kaikki kulkijat eivät sateista tykkää. Katukuvasta näkee heti, ketkä ovat ns lyhytmatkalaisia. Heillä on hellevaatteet ja varvassandaalit. Meikäläistä oikein hirvittää, sillä en toivoisi heidän sairastuvan lomallaan.

Kanariansaaret kaipaavat nyt sateita noin yleensä, sillä kulunut kuuma ja lähes sateeton talvi on tyhjentänyt vesivarastoja. 


Banaanisato on kypsynyt vauhdilla, ja uutisten mukaan hinta on alhainen. Tämä kuva on tuosta lähimmästä kaupasta, Coviranista. Se on saksalaisten kauppa ja tunnetusti seudun kallein. Banaanit myydään täällä aina vihreinä, mutta nopeasti ne kypsyvät, ja ovat niin nami nami!


Suomessa kuulemma öljy on joissain kaupoissa vähissä, koska kuluneet vuodet eivät ole olleet suotuisia oliivisatojen kannalta. Tuolla saarelaisten omassa kaupassa 3 litran Manner-Espanjassa tuotettu pönikkä maksaa n 25 euroa. Öljy täällä on hyvää. Uppopaistettuihin herkkuihin käytetään täällä auringonkukka öljyä.



Niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Ulkona satoi vettä  kun saavista kaatamalla, mutta La Tascuita de Min tarjosi matkani parhaimman makuiset meren antimet. Ja katsokaa, kuinka suuria nuo langostinit ovat. Käsin syötynä sotkuista hommaa, mutta kaiken sen arvoista.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tällä saarella löytyy kyllä makoisia ruokapaikkoja, joista postauksen paikka paras - toistaiseksi.

      Poista