keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Loman loppua - Puertossa


Parvekkeelta näkee, kuinka tämänkin talon ja myös naapurin alla on autotallit, kolme liuskaa. Mutta että niihin pääsisi aina kadulta sisään, ei olekaan niin helppo juttu. Varsinkin turistit saattavat pysäköidä illalla autonsa noiden palmujen väliin. No, poliisit saavat sitten hoitaa autot jonnekin. Luin netistä, että nytkin on poliisien hallussa yli 40 autoa odottamassa kohtaloaan. Välillä tuossa oikealla olevassa aukossa oli jopa betoniporsaat, mutta ne on nyt poistettu. 


Viimeisiä päiviä tässä keittiössä. On muuten hyvin varustettu kokkauspaikka. Mitään ei puutu, paitsi desin mitta. No, laitetaan sitten hyppyset käyttöön.

Kyllä mielelläni olisin tullut tähän asuntoon ensi syksynäkin, mutta tuo liikenteen pauhu mietitytti.

Ja kun minut saatiin innostumaan opiskelusta, löysin uuden 'kodin' ihan koulun läheltä. Pienen sivukadun varrelta, ihan alakylän keskustasta. 


Kirjakin on jo hankittu. Ei tämä jälkipolven kirja, vaan Aula 1, mutta tämän päivän kuvat taas oikuttelevat. Eipä silti, kyllä täällä pärjää ihan suomen kielellä, mutta hymyt ovat herkemmässä, jos edes yritän espanjaa. Tiedä sitten, mille hymyilevät 

Suuri apu on myös englannin ja ennen kaikkea italian kielestä. Eilen kampaaja puhui minulle espanjaa ja minä hänelle italiaa, ja ymmärsimme toisiamme oikein hyvin.


Lauantaina nokka kohti La Palmaa...

4 kommenttia:

  1. Olet varmaan kuullut, jos ei lähde, ei voi palatakaan. Tervetuloa vain Suomi nimiseen maahan ja totuttelemaan keväiseen talveen.
    Miksi tulit valinneeksi opiskeluun juuri espanjan kielen?
    Minuakin se kiinnostaa, sillä tykkää katsella, myös kuunnella espanjalaisia sarjoja telkasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomeen tulen aina mielelläni, koska siellä on koti.
      Näillä saarilla espanja on valttia. Juuri äsken minulle taas perusteltiin, että maassa maan tavalla. Italian kieli kyllä auttaa suuresti. Suomessa onneksi vieraskielisiä ohjelmia ei dupata niin kuin esim täällä.

      Poista
  2. Desin mittaa ei ole saksalaisillakaan ja jos siitä määrästä on puhe, täytyy sanoo 100 ml, sen ne jotenkin tajuaa, omituista kun taas esim. Sveitsissä tilataan 1 desi viiniä eli ne tuntee desin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ostin kiinalaisesta kaupasta desin mitan ja mittasin eri astioita. Huomasin, että pikku kahvikuppi on desin mittainen. Sitten käytin kahvikuppia mittana. Toisaalta summan mutikka on hyvä mitta!

      Poista