perjantai 8. maaliskuuta 2024

Canarie per te

Alkaa olla aika kiittää Fabiota ja Rosaa, jotka mahdollistivat näiden neljän kuukauden loma-asunnon täällä Puertossa. Suosittelen. Myös ensi syksynä he hoitavat homman. Uusi koti tulee olemaan tuolla alhaalla rauhallisen kadun varrella.

Sitten plussia lomalle. Tämä valo on ehdottomasti suurin plussa. Valo, valo, valo. Toinen plussa lämmölle ulkona auringossa, mitä nyt tämä kostea kylmyys sisällä kolottaa luita ja ytimiä näin talven tullen, sillä lämmitystä ei rakennuksissa ole niin kuin Suomessa. Lämpö välittyy myös meitä palvelevien saarelaisten hymyssä, enimmäkseen. Kolmas plussa menee luonnolle ja kaikille luonnon antimille. Kovasti jään kaipaamaan kiireetöntä kahvilakulttuuria. Manana! 

Seuraava kuva kertoo tavaroiden kierrättämisestä. Itselle tarpeeton kama roudataan roskiksen lähelle, mistä kuka tahansa voi poimia sen itselleen. Kohta lähden itsekin viemään jotain tarjolle!


Suurin miinus menee koko tälle tilanteelle: Ihmisiä on täällä yksinkertaisesti liikaa, varsinkin meitä turisteja. Asuntoja on vaikea löytää, ennen kaikkea kohtuuhintaista, ja muutkin hinnat alkavat huimata. Oravanpyörä on valmis: Turismi tarvitsee työntekijöitä, mutta kuin palkoilla ei enää elä, eikä varsinkaan löydä asuntoa, ei ihme, että paikoin turisteja karsastetaan. Myös suuret määrät saarelle veneillä saapuvat pakolaiset kiristävät ilmapiiriä. 


Huomenna ihmetellään sitten, miltä La Palma näyttää tulivuoren purkauksen jälkeen. Odotan kovasti lempisaarellani pääsyä.



Hyvää naistenpäivää! 😁

2 kommenttia:

  1. Kiitos näin jälkikäteen. Ostin eilen ihan itse itselleni naistenpäivän tulppaanit.
    Taidat olla jo haikeana kaipuusta takaisin, ennen kuin edes ehdit lähteä sieltä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli kerholla upea juhla vain naisille. Kerron siitä kyllä näinä päivinä. Kunhan ensin pääsen tänään tuonne La Palmalle! Viikon päästä sitten paluulennolle kotimaahan. Olen kyllä kotiutunut tännekin aika nukavasti.

      Poista