sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Uusia asioita vanhoilla kuvilla


Miksiköhän bloggeri on kuvien siirtämislakossa? Kohta kuukauteen en ole voinut laittaa blogiin uusimpia kuvia! Puhelin vain ilmoittaa, että päivittäminen on tauolla. Olen kyllä päivittänyt itse kapineen aina kun se sitä on kaivannut. Olen kärsivällisesti odotellut, mutta nyt riittää. Käytän vanhoja kuvia, kunnes siirtämislakko loppuu. Loppuihan puumiesten lakkokin kestettyään melkein neljä kuukautta. 

Voisikohan lakko johtua siitä, kun käytän hommaan puhelimen dataa, en erillistä mokkulaa? 

Tässä pitäisi olla kuva parvekkeeni mahtavasta lasituksesta. Pääsevät nämäkin Teneriffalta suomalaiseen multaan kotiutuneet pistokkaat nauttimaan lähes kasvihuonemaisesta lämmöstä. Nyt odotan seuraavaa nousevaa kuuta, että voin laittaa multaan auringonkukan siemenet.

Vanha kuva auringonkukan ja tummien minitomaattien siemenpusseista. Tomaatit ovat muutaman sentin korkuisia ja totuttelevat päivän lämpiminä tunteina parvekkeeseen. Öisin on vielä pakkasta, joten sisään ja parvekkeelle, sisään ja parvekkeelle...

Auringonkukat saavat edelleen ajatukseni Ukrainaan. Sieltä paenneita ihmisiä asuu myös Keuruulla, yksi perhe tuossa naapuritalossa. Heihin tutustun tänä iltana. Omassa talossani asuva mummeli, itse 4-vuotiaana Karjalasta pakoon joutunut, on kutsunut perheen illalliselle ja minut hän pyysi avuksi ja tueksi. Perheen neljästä lapsesta yksi kuulemma puhuu vähän englantia, joten varmaan alkuun päästään.

Nyt alkaa taas tuo kasvien roudaaminen parvekkeelle: persilja, ruohosipuli, rosmariini, tomaatit ensin, basilikat vasta, kun lämpömittari näyttää yli 10 astetta. Plus noista viherkasvien taimia. Sormia syyhyttää...

8 kommenttia:

 1. Laiskuuttani ostan valmiita taimia, kukkia kasvatan kyllä siemenistäkin, mutta kovin honteloita niistä tulee ilman lisävaloa, jos aloittaa liian aikaisin. Täällä on niin paljon puutarhakauppoja, että ennen koronaa harrastettiin suorastaan turismia ja kierrettiin huvin vuoksi kaikki moneen kertaan. Talvella on mahtavaa mennä kasvihuoneisiin nauttimaan "kesästä" tai vain katselemaan vihreyttä. Toisaalta melkein aina jotain edullista tai erikoista tarttuu mukaan.

  Toivottavasti saat kuviensiirron toimimaan, tässä jo vallan ehdin ihmetellä mihin olet kadonnut.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimia minäkin yleensä ostan, mutta kun nuo sormet hamuavat multaan niin aikaisin! Lähin oikea taimikauppa on Jyväskylässä. Siellä tulee kyllä haahuiltua. Sinulle lähti siemenvalikoima tänään.
   Tuo kuvansiirto sapettaa, enkä tiedä, missä mättää.

   Poista
 2. Bloggeri on mullakin reistaillut mutta ei kuvien kanssa. En ole edes viitsinyt opetella kännykällä tekemään postauksia, rajansa kaikella, saisin varmaan kovan päänsäryn siitä. Istun usein puolen yön aikaan koneella, sillä olen yökyöpeli, ja silloin Blogger usein toimii miten sattuu. Päivittävät kaiketi siihen aikaan toimintojaan, kun silloin on vähiten väkeä netissä.
  Sinun ongelmastasi en osaa sanoa mitään kun en
  niistä ymmärrä. Meille kun tulee Telia 'reiästä seinässä'...
  Ukrainalaisia en ole vielä tavannut, ja se saattaa olla vaikea tunnistaa heitä, sillä täällä asuu
  väkeä kaikista maapallon maista.
  Sinulla riittää hommia kasviesi kanssa. Minä vaihdoin mullat viikko sitten ja siinä se. Eilen kuulin muuttolintujen viserrystä ensimmäisen kerran tänä vuonna, joten kesä on jo ovella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo bloggeriongelma kiukuttaa tosi paljon, enkä enää tiedä, mistä homma kiikastaa.
   Suomessa tuo Ukrainan tilanne tuo vanhuksille mieleen talvisodan. Monta tilanne ahdistaa.
   Kevät edistyy täällä nyt ripeästi. Peipot ja joutsenet ovat palanneet, ja sinivuokko värittävät maisemaa. Järvi tuossa ikkunan alla vapautuu jäästä minä päivänä hyvänsä.

   Poista
 3. Mitenköhän nyt noin on kuvien siirtämisen kanssa, tosi hermilliselta kuulostaa. Toivottavasti ongelma pian ratkenee..Ukrainan surullinen tilanne on koko ajan tapetilla, ja kun näen Tel Avivin torilla nuoren ukrainalaisen pakolaispojan, Kolyan, joka työskentelee mehukioskissa , tulee Ukraina aina mieleen. Kaunista uutta viikkoa Lissu.

  VastaaPoista
 4. Tympii suuresti postata ilman uusia kuvia.
  Ukrainan tilanne on käsittämätön.
  Oikein rauhallista eloa sinne, Jael.

  VastaaPoista
 5. Nyt on se aika, jolloin multasormia haluttaa laittaa sitä sun tätä multaan.
  Bloggerissa huomasin äsken myös jotain uutta - kommenttiloota on muuttunut.
  Ukraina on mielessä, kuin myös, miten tyranni jatkaa tuhoamistaan.
  Hyvää vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tympii tämä bloggeri.
   Samoin tuo rajanaapuri.
   Kaikesta huolimatta: Iloista vappua.

   Poista