tiistai 5. huhtikuuta 2022

Lunta tulvillaan ...Aamulla kaunis lumipeite verhosi maiseman - ja parvekkeen. Parvekkeen lasitus on onneksi hieman myöhässä.  Ei ole vielä aika taimien istutteluun. Täytyy ryhtyä lumitöihin!On aikaa ihastella kirjaston apostolinkukkaa - ja maisemia. Kylillä käydessä ole aina viettänyt jonkun aikaa lehtiosastoa tutkien. Mukaan olen lehtiä lainaillutkin. Kyllä Suomessa on mahtava kirjastolaitos.


Autolla liikkuminen on vähentynyt reilusti. Polttoaineiden hinta vielä todennäköisesti nousee, mikäli Venäjälle tulee uusia lisäpakotteita. Syytä kyllä pakoitteille on!


Muutkin hinnat ovat nousseet. Kulta Katriinaa sai vielä viime kesänä tarjouksesta 4 pakettia kympillä. Ostin niitä silloin varastoon. Niitä paketteja on pakkasessa vielä 3.

Kylillä käydessä olen tehnyt käytännön tutkintaa: ABC veloittaa kahvikupista ja viineristä 5,20, Satumaa 5 ja Vakka 3,50 euroa. Siispä Vakka, jota suosin muutenkin. Eilen ostin sieltä myös paikallisia mansikoita ja mustaherukoita.

8 kommenttia:

 1. Uskoako jo, onko uusi lumi vanhan surma? Täälläkin tullut jo pari päivää lunta. No, ei vielä yhtään ehtinyt alkaa sulaakaan.
  Harvoin käyn kahvilla missään, jos paikallisessa oli kahvi viineri 1.50, ehkä jo 2€.
  Tuo on varmaan totta, että moni asia kallistuu ennen pitkää. Pitää lopettaa kahvin juonti tai vaihtaa korvikkeeseen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiantuntijat puhuvat ilmastonmuutoksen lisäävän meillä sateita. Huomiset vesisateet sitten sulattanevat tuon pumpulilumen.
   Minä tykkään istahtaa kahville jossain, missä näkee ihmisiä, maksoi mitä maksoi! Tee on myös vaihtoehto, mutta kahvi on kahvia.

   Poista
 2. No onpa teillä lunta, ei näytä lainkaan huhtikuselta, toivon että pian sulavat pois. Voisin täältä lähettää vähän lämpöä, päivällä oli 33 astetta,samoin huomenna kun on näitä kevään lämpöaaltoja muutaman päivän ajan.
  Suomen kirjastolaitos on kyllä maailman paras, ikävä sitä:)
  Täälläkin on kaikki noussut niin paljon, sain just sähkölaskun ja eikös sekin ollut pompsahtanut reilusti ylös, ja olen lopettanut muutaman ruokatuotteen ostamisen kun hinta nousi liian korkealle. Inflaatio laukkaa nyt monessa maassa.
  Hyvää viikkoa Lissu ja kevään odottelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tosiaan nyt on. Eilen aamulla se peitti kaiken niskan, huomiseksi luvattu vesisateita.
   Kyllä kaupassa tulee miettineeksi, onko kaikki tarjolla oleva tarpeen.
   Hyvää viikkoa sinnekin, Jael.

   Poista
 3. Kirjastolle kehut täältäkin! Jos satut vanhempia numeroita Viva-lehdestä selaamaan, niin siinä on ollut juttusarja perinnekasveista, muistaakseni tuo apostolinkukkakin oli siinä. Kaunis on kukka, enpä ole luonnossa nähnyt itse. Kirjaston ikkunanäkymä on suorastaan eksoottinen,kuin jostain etelästä, jos tuota lunta ei huomioi.

  Minäkin hamstrasin kahvia ennen joulua, ei nolota enää, kun hinta on noussut monta euroa. Eilen pääsin lumitöihin, oli painavaa kolattavaa.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli apostolinkukka. Mihin se joutui, en muista. Oli mukava seurata, miten kukkavanaa kehittyminen kesti ja kesti, ja sitten itse kukka kesti vain hetken. Kukasta kerrotaan tarinaa, jonka mukaan kukkavana kehittyy vasta, kun kasvissa on 12 lehteä (12 apostolia), vasta sitten kukka (Jeesus) ilmestyy - hetkeksi. Ajattelin seurata, tuleeko kirjaston kasviin poikasia!
   Lunta on tullut kolattua tuolta parvekkeelta lasitusta odotellessa.

   Poista
 4. Hauska tarina apostolinkukasta, sen pitää siis olla tarpeeksi vanha tehdäkseen kukan.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirjaston kasvi on täynnä pikkuisia apostileita, joita kehittyy aina kukan tyveen. Kolme niistä on nyt täällä juurtumassa.

   Poista