maanantai 15. marraskuuta 2021

Lentosuukko ja muuta elämää Olis taas Helenalle hommia. Mitäs nämä on?

Jotain erikoista tapahtui piazzalla. Kovasti kiinnostuin. Tuota valkopuseroista naista tällättiin. Paikalla oli 13 ihmistä, joita yksi ihanan näköinen nuori mies komenteli/ohjasi Piazzalle oli ajettu myös hieno auto, jota nainen alkoi ajaa. Hän ajoi pari metriä, peruutti, ja ajoi taas... monta kertaa. Tuntui tutulta touhulta. Filmauspuuhissahan siinä oltiin. Minä tein asiaa baariin. Sopiva hetki kahville. Baarin väki vahvisti: jotain musiikkivideota siinä kuvattiin.

Paluumatkalla sitten kysäisin myös touhuajilta ja sain saman vastauksen. En halunnut häiritä enempää, vaan menin kotiin. Seurasin kuitenkin aina välillä piazzan menoa. Tuli mieleeni oma filmitähtenä oloni. Tosin en vieläkään ole sitä elokuvaa nähnyt. Täytyypä katsoa, josko yli tube näyttäisi.

Koko päivän samaa kohtausta. Edes takaisin. Hämärän tullen joukko pakkasi kimpsunsa, ja koska he olivat aivan makkarini alapuolella, huusin bravo. Silloin ohjaajakomistus lennätti minulle suukon!!! Lopun päivää olin ihan onnesta soikeana. Vähemmästäkin.

Aina välillä olin puuhannut hyödyllisempääkin: keittiön työtaso kaipasi öljyämistä. Ja hyvää jälkeä tuli. Samalla öljysin pihlajapuisen leikkuulaudan. Hyvää jälkeä siitäkin tuli.


Maantie alabaarin kohdalla kiemurtelee kuin Amerikasta Suomeen toimitettu tie (?). Olin kerran cappuccinolla, kun helikopteri laskeutui tuohon oikealla näkyvään mutkaan hakemaan sairaalaan vietävää sydänpotilasta. Taitavasti lentäjä toimi, ja jälkeen päin kuulin, että potilas pääsi nopeasti hoitoon.

Alemmassa kuvassa on taas jotain luonnon antia. Mikä  puu/pensas mahtaa tehdä tuommoisia marjoja?

8 kommenttia:

 1. Tuo alin on mansikkapuu (Arbutus) -et ole ensimmäinen joka kysyy.Nimen saanut noista mansikkaa muistuttavista hedelmistä.
  Toinen on arvaus: ananas guava.

  Japanissa kasvatetaan metsässä pöllipinoissa sieniä, olen lukenut pari lehtijuttua suomalaisista kokeilijoista ja haluaisinpa kasvattaa itsekin. Meilläkin kokeiltiin korvasienten kasvatusta sanomalehtien avulla 80-luvulla ja jos pakurikääpä ei olisi niin hidas..
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tuon puun nimi. Tosin hedelmä ei mansikalle maistu, ja toinenkin kasvi meni oikein, vaikkei se ainakaan anakselle maistu.Jael tiesi sen täällä päin käytettävän nimen. Onneksi ei minun ainakaan vielä tarvitse pölleihin turvautua sienten saamiseksi, mutta olishan se vinha kokeilu. Pakurikääpä, se ei vielä ole kolahtanut, siis vielä.

   Poista
 2. Näyttää siltä että tuolla mallin edessä seisovalla naisella ei olisi päätä...vai onko?
  Tuli mieleen kun kerran Italiassa seurasin liikennettä risteyksessä. Nuori nainen ei millään tahtonut uskaltaa autollaan liikenteen sekaan. Yritti ja yritti. Takana tuleva mies avasi autonsa ikkunan, laittoin kyynärpään ulos ja nojasi kädellään poskeensa. Sitten vihdoin nainen rohkeni puikahtaa liikennevirtaan. Takana tuleva mies pisti päänsä ulos ja hihkaisi :"Bravoo!"
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein suurentaa tuota kuvaa, enkä minäkään päätä löytänyt. Nainen taiteili silloin yhden liinan kanssa. Jospa pää oli sen alla piilossa, sillä kyllä hän ihan livenä touhusi. Autolla ajaminen täällä on oma taiteensa laji!

   Poista
 3. Tuo hedelmå on feljoa, niitä on täällå joskua niitä myynnissä https://en.m.wikipedia.org/wiki/Feijoa_sellowiana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, suomalainen nimi on tuo snanasguava, jonka Helena tiesi. Maultaan ei minun makuuni

   Poista
 4. On ollut mielenkiintoista katsottavaa ja lentosuukkokin vielä ♡ Keittiön työtaso näyttää hienolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tapahtuu kaikenlaista mielenkiintoista ja tyystin erilaista kuin kotikonnuilla. Tykkään kovasti tuosta tasosta. Tosin huollettava aika ajoin, että pysyvät hyvinä.

   Poista