torstai 28. lokakuuta 2021

Ciao Malta


 Pesäpäiviksi tämä toinen viikko täällä Maltalla on mennyt, siis ei ulos muuta kuin torin hedelmäauton luo. Majapaikkani sisäkäytäväkin muistuttaa kohta kahluuallasta, sillä katon työt ovat aiheuttaneet sen, että vettä tippuu sisälle. Silti naapurisaaren, Sisilian, tilanne on paljon kurjempi. Hurjalla päällä on luonto nyt täällä.

Vatsaa voin kuitenkin helliä. Pari aamua sitten huomasin tuolla hedelmäautolla valkoisia pieniä palleroita, joita jokainen ostaja osti muutaman. Minä kiinnostuin ja oston yhden maistiaisiksi ja ihastuin välittömästi. Maistui ihan kuin uunijuusto. Tänään ostin kolme palluraa!

Eilen maistoin paikkallista pizzaa. Siis vain maistoin. Tuli ikävä saapasmaan Regina Apaa.

Piti lähettää postikortteja. Kortteja kyllä löytyy, mutta ei postimerkkejä. Jos niitä ei huomenna löydy lentokentältäkään, lähetän kortit saapasmaasta. 

Löytyipä sentään yksi Malta erikois-2-euronen. Maltan erikoisrahat ovat arvokkaita, tämänkin rahan keräilyarvo on 5,80. Olen ilahtunut.

   

Jos olette ihmetelleet, miksi en ole kertonut enemmän itse Maltasta tai Gozosta, voitte kirjoittaa tuohon blogini yläkulman pikkuiseen, valkoiseen laatikkoon sanan Malta ja löydätte lukuisia postauksia aikaisemmilta matkoiltani tänne. Varsinkin vuoden 2009 maalis- ja huhtikuulta sekä vuoden 2013 toukokuulta löytyy useita postauksia, eikä Malta mielestäni ole muuttunut juuri ollenkaan. Tulin tänne tällä kertaa tapaamaan tuttuja ja nauttimaan lämmöstä ja auringosta, joka kyllä on tämän viikon piilotellut pilvien takana.

To those of my readers who wonder why I durig this trip haven't told so much about Malta or Gozo, you can write Malta into the little white box, and you'll find lots of my postings about my previous trips here. Especially in March and May in 2009 and in May in 2013 you will find many postings, and I think Malta hasn't changed almost at all. So, in this time these postings are like a diary. This time I came here mainly to see friends and to find warmth and sun.

Huomenna siis lennän takaisin saapasmaahan, jossa alamme päättää, missä joulua vietetään. Fuerteventura on nyt vahva ehdokas, koska La Palma sylkee edelleen tulista sisustaan ulos.

Tomorrow I will fly to Rome again and there we start to find a place for Christmas, of not La Palma, so maybe first Fuerteventura.

8 kommenttia:

 1. Voihan nenä että vettä tulee sisällekin, se ei ole kivaa. Vettä voisi tulla tännekin.Huhtikuun jälkeen on satanut vain kerran, mutta aika niukasti satoi silloin. Nam, nuo juustopallerot näyttävät vähän samalta kuin yksi valkoinen juusto jota täällä myydään.
  Muuten, Malta.. blogiryhmässäni on bloggaaja joka asuu Maltalla. Tässä hänen bloginsa.
  https://viaperasperaadastra.com/

  Mukavaa reissua Roomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin käy sääliksi majapaikan omistajaa. Tuo juusto on taivaallista. Kiitos tuosta vihjeestä.

   Poista
 2. Onko sielläkin tämä erikoinen systeemi, että postimerkkejä saa vain "tupakkakaupoista" tai varsinaisesta postista? Jestas, on joskus tullut metsästettyä merkkejä Nizzassa, ei uskoisi miten vaikeaa se on, kun Suomessa löytyy joka kaupasta ja kiskalta. No, varsinaisia postitoimistoja täältä ei kohta löydykään mistään.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin postimerkkejä sai samasta paikasta mistä korttejakin. Ei enää. Olisin käynyt vielä Vallettassa, mutta tuo sää on nyt ollut semmoinen, ettei kiinnostanut. Tässä kylässä en muista postia koskaan nähneeni.

   Poista
 3. Voi sinua onnellista joka saat olla siellä. Minulle Malta jää varmaankin ihan vaan haaveeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltalla oli lämmintä, yölläkin 18-20 astetta, mutta tuo sade alkoi tympiä. Kallis saari on ollut aina, ja kalliimmaksi se on tullut. Luin sinun matkastasi, ja ne hinnat olivat tosiaan kukkarolle ystävälliset. Tsemppiä sinne syksyyn.

   Poista
 4. Ei satu aina lomasää semmoinen, kun tahtoisi, mutta onhan sulla ollut kuitenkin lämmintä.
  Lienee postimerkkien myynti kannattamatonta, kun merkeillä on vakiotaksa. Jos saisi hinnoitella oman maun mukaan, niin saattaisi löytyä merkkejä helpostikin.
  Joskus tutkin euroja mielenkiinnosta, en löytänyt just erikoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lämpöähän minä meninkin hakemaan ja sitä sain. Postimerkkejä löytyi sitten lentokentältä. Minä kerään noita 2-eurosia erikoisrahoja. Täältä saapasmaasta on löytynyt paljon ihan uusia tuttavuuksia. Terkkuja sinne.

   Poista