keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Tervetuloa Keuruulle

 
Keuruu on saanut nimensä vesistön muodosta, köyry, ja koukkuinenhan järvimaisema on, joka rajautuu pohjoisessa itse Keuruun keskustaan ja etelässä Mänttään.

Heinäkuussa voi ihailla järvimaisemia Ellun kyydissä. Siipirataslaiva Elias Lönnrot risteilee muutaman kerran viikossa (tarkat ajat ja reitit netin sivuilla). Joka päiväisella päiväkahvireissullani tuossa rantakahvilassa olen huomannut matkustajia tänä kesänä riittäneen.  Nämä trooppiset säät ovat suosineet lomailijoita.


Vanha kirkko on suosittu tutustumiskohde. Keskiviikkoiltaisin kirkossa voi istahtaa kuuntelemaan iltakonsertteja.

Tänä kesänä kirkon lähellä on myllerrystä, sillä lähelle rakennetaan pysäkkejä helpottamaan liikkumista...

... rautatieasemalta linja-autoille. Toivottavasti pysäkeille tulee myös penkkejä odottajille, sillä itse asemalla ei niitä enää ole. Aseman pihassa on oikein hyvä piirroskartta alueesta.

Asemahan ei enää ole auki matkustajille, mutta sen sisälle kannattaa kuitenkin ehdottomasti mennä, jos on kiinnostunut antiikista. Sisään pääsee sopimalla ajasta puhelimitse.

Kun sitten nälkä yllättää, on yksi mahdollisuus tutustua vanhan pappilan pihapiirin antiin. Tarjolla on lounasta vanhassa pappilassa tai pappilan navetassa, edellinen on hieman juhlallisempi, mikä näkyy hinnassa - laaadusta tinkimättä.

Itse suosin usein keskustassa olevaa kiinalaista ravintolaa, jossa hinta ja laatu ovat hyvin sopusoinnussa.
Kun äsken kuljin kuvassa tähän postaukseen, silmäni nauliutuivat uuden kirkon puiston kuusiin: latvat on aivan kuorrutettu uusilla kävyillä. Tämän lämpimän kesän satoa.

Keuruu näin kesällä on tosiaan tutustumisen arvoinen. Tervetuloa.

4 kommenttia:

  1. Kiitos kutsusta! Kyllä teiltä löytyy mielenkiinnon kohteita todella paljon!
    Yhden Mersun täysi tyttöjä-
    4-74v-odottaa jo innolla ensi viikon Keuruun retkeä. Taitaapa iskälle ja vaarille tullakin pitkä päivä pelkillä korppukahveilla!
    Tapaamisiin Ellun rannassa
    Maijeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtui vielä kuvata kirjasto ja sen ympäristö. Hieno paikka rentoutua sisällä ja ulkona. Tervetuloa vaan, isot ja pienet.

      Poista
  2. Kiitos. Keuruu onkin jäänyt melko vieraaksi minulle. Ohikulkua vain.

    VastaaPoista