tiistai 16. maaliskuuta 2021

Hyvää mieltä

Tykkään kovasti herttaköynnöksestä. Parturoin yhden vanhoista kasveista ja laitoin pistokkaat juurtumaan pikku maljakkoon ikkunaa vasten.


Kuljen lähes päivittäin Satumaa-kahvilan ohi ja ihailen ikkunoissa olevia perhosorkideoita, jotka  pukkaavaat kukkaa aina vain uudestaan. Täytyypä joskus piipahtaa kysymään, mitä taikahoitoa kukille annetaan.

Olen kaivellut pakastinta tehdäkseni erilaisia smoothieita. Illalla olen ottanut tehosekottimeen sulamaan vähän banaania, vähän pinaattia ja vähän mustikoita. Aamulla olen sitten lisännyt sekaan kurkunpaloja, jugurttia, erilaisia marjoja ja siemeniä, pähkinöitä ja mitä nyt kaapeista mukaan pyrkii. Vettä tai jotain mehua, jotta saan juomaa, ei puuroa. Teen niin reilun annoksen, että siitä riitä koko päiväksi. Vatsa tykkää.

Tänään Lidlin reissulla mietin jonkin aikaa, kumpaa ottaisin jälkkäriksi; mämmiä vai tiramisua. Mitäs luulette, kumman valitsin!

6 kommenttia:

 1. Molempia? Mämmi on aika täyttävää, pari lusikallista riittää, tiramisua voisi mennä enemmän mun masuun.

  Kolme perhosorkideaa kirjahyllyn nurkalla huonolla hoidolla, hauskinta, että aloittavat kukinnan pimeimpään aikaan ennen joulua. Jokaisella kasvattajalla on vähän omat ohjeet, olen kuullut mitä omituisimpia juttua ginin antamisesta lähtien!? Tärkeintä kait, ettei seisottaisi koko ajan vedessä, vaan kaataa ylimääräiset pois, toiset upottaa veteen hetkeksi, toiset laiskat, kuten minä kaataa reunasta vähän vettä kerta viikkoon. (Menee kiireesti kaatamaan ylimääräiset vedet pois suojaruukusta noudattaakseen omia ohjeitaan.) Eivät ole turhan tarkkoja oikeasti. Mutta jos kuulet hyviä vinkkejä, kerro meillekin.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palaan tuohon valintaan myöhemmin, etten paljastaisi liian aikaisin.
   Kukkakauppias sanoi, että perhosorkidea on vaatimaton, eli jos vain unohtaisi sen joksikin aikaa tai ainakaan ei liottaisi liikaa. Odotellaan tuloksia.

   Poista
 2. Mämmistä minä tykkään. Varmaan sinäkin. Tiramisua en syö. Söin kerran Silja linjan laivalla ja se ei ollut lainkaan minun mieleistäni. En syö jälkiruokia yleensä lainkaan, muuta kuin joitakin hedelmiä, koska on diabetes, enkä tykkää makeasta muutenkaan.
  Viime vuonna jäin ilman mämmiä. Mutta tänään tilasin jotta nyt tänä vuonna saan melko varmasti herkutella. Onneksi on Steviaa sokerin sijasta. Mämmi on hyvää jos osaa syödä sitä oikealla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään mämmistä, varsinkin näin pääsiäsien korvilla, joten valitsin MÄMMIN. Tykkään myös tiramisusta, jos se on hyvin valmistettua. Kun viimeksi ostin sitä Lidlistä, en oikein tykännyt.

   Poista