keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Kaverina TV

On jäähyväisten aika. Punta Secca ja Motalbano jäävät muistoihin (ja netin  ja tallenteiden ihmeelliseen maailmaan).Tämän viikon maantaina nähtiin Italian Rai 1:ssä viimeinen elokuva Il metodo Catalanotti. Sitä seurasi suorana noin 9 000 000 katsojaa. Minäkin yritin päästä joukkoon, mutta ohjelmaa saattoi seurata vain Italiassa. Onneksi jälkikasvu referoi eilen Montalbanon ´jäähyväiset', ja aivan varmaan kohta Suomenkin TV sen esittää. Lisäksi surffailin you tubessa, mutta eihän pienet klipit korvaa koko elokuvaa. Odotellaan...


... ja nautitaan Sisiliasta eri miehen, Glaudio Gioen näyttelemän Saverio Lamannan seurassa. Sisilia jatkaa kuitenkin maisemissa, mutta nyt saaren pohjoisosissa, San Vito Lo Capossa Trananin maakunnassa. Miehiä tuntuu yhdistävän paitsi salapoliisius myös hyvä ruoka kauniissa maisemissa. Sarja alkaa saapasmaassa ensi viikon maanantaina, ja uskoisin sarjan kiinnostavan myös meidän maassamme. Odottelen...

Toki en unohda Montalbanoa alias Luca Zingarettia. Eikä hän unohda meitä, vaan aloittaa uuden sarjan vankilan johtaja Bruno Testorina Triestessä, saapasmaan pohjoisosassa. Sitä lupaillaan esitettäväksi syssymmällä...

Onneksi Sisiliassa alkaa uusi sarja, mutta se on laiha lohdutus Ragusan maakunnalle, jonne turistit kantoivat rahojaan ihan vain Montalbanon vuoksi. Nyt alue kipuilee menetystään. Jospa vielä joskus Montalbano ilmestyisi rantatalolleen...

Telkkaria on nyt tullut seurattua oikein urakalla. Tämä porojooga Kuusamon Kujalan porotilalla toi hymyn huulille. Joogaaminen -30 asteen pakkasessa kysyy todellista ekstremismistä mieltä.

Entäs sitten talvilajien kirjo Obersdorfissa, joskus jopa + 20 asteen lämmössä. Tuntitolkulla tuli osallistuttua penkkiurheiluun. Taputin yhdistetyn miehille, meidän naisten ja miesten viesteille ym ym. Tietysti norjalaiset ovat norjalaisia, eikä se enää sytytä, mutta kun maalisuoralla tapahtuu sauvojen katkomista ja iso mies itkee sydäntä särkevästi voiton menetettyään, se on draamaa. Eikä meidän Iivoa voi temperanmentin puutteesta moittia. 

Koska kisoihin ei päästetty katsojia, järjestäjät olivat käyttäneet harmaita aivosolujaan: katsojat saattoivat ostaa omalla kuvallaan merkityn istumapaikan ja kun kovaäänisistä pauhasi kunnon kisapauhaus, oli tunnelma taattu - melkein!

Lopuksi paljastus: tämä jäälle jumitettu kuvatus ennustaa, ettei kevät ole täällä vielä. Vasta kun aurinko sulattaa lumen ja jään, ukko pääsee seilaamaan ja kertomaan, minä päivä jäät tänä keväänä lähtivät. Se voi tosin kestää tänä keväänä kauan, sillä tänäkin aamuna pakkasta oli -27 astetta. Onneksi aurinko lämmittää jo mukavasti ja iltapäivällä oli enää -7 astetta. Kevät keikkuen tulee, sanotaan.

10 kommenttia:

 1. Mulla ei ole ollut kaverina TV, joten jäi katsomatta porojooga, mutta kiinnosti niin paljon, että katsoin nyt yle areenasta sen. vaikutti kivalta. Kiinnostaisi kokeilla.
  Vähintään joka toinen päivä menee monta tuntia hiihdellen. Areenasta katson sen mikä kiinnostaa. Urheilukisatkin jätin kokonaan katsomatta.
  Aurinko lämmittää, mutta täällä miinusasteet pysyneet viime aikoina päivisinkin vielä noin -13-16.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porojooga kiinnosti todella. Jos vielä sattuisi revontulet taivaalle, voisi muutama liike jäädä tekemättä.
   On mulla melko uudet hiihtimet, mutta silti vain sauvat tulevat mukaan. Olen varmaan monta kertaa ilmaissut sen, ettei hiihtäminun ole minulle oikein mieluisaa puuhaa. Katsoa kyllä voin.
   Siis onko sinulla hiihtämiseen mitään pakkasrajoitusta?????????????

   Poista
 2. Ai sellainen sää- eli jääukkeli.

  Harrastan ulkojoogaa eli ränkistelyä takapihalla, kerran puiston läpi oikaissut koiranulkoiluttaja jäi hämmentyneenä tuijottamaan pensasaidan takaa, hehheh.

  Ylen Areenalta katsoin putkeen poliisisarjoja, nyt olen siirtynyt Prinssi Edwardin saarelle Annan vehreisiin maisemiin, on siellä kyllä luntakin.

  Sähköpostia tulossa!
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ukkeli odottaa kevättä ja jään sulamista.

   Poirot viihdyttää taas aamupäivisin tai Areenan kautta.

   Kiitos spostista, kasvimaailman spesialisti.

   Poista
 3. Huh huh, vieläkin noin kylmää teillä. vaikka tykkäänkin enemmän kylmästä kuin kuumasta, ja otan kylmiä suihkuja mieluummin kuin kuumia,niin ihan noin kylmää en halua.
  Mä en ole katsonut italialaisia sarjoja, mutta hyvä että tulee uusia loppuneiden tilalle. Mukavaa viikonloppua Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ja meni, kipakat pakkaset! Nyt -5 ja sataa lunta - taas. Katsoisin italialaisia ohjelmia suorana ihan kielenkin vuoksi, mutta ei onnistu, Rai ei anna oikeuksia suomalaisille. Mukavaa viikonloppua sinnekin, Jael. Kiitos bataattiohjeesta.

   Poista
 4. Sun pitää hommata Freedomen VPN ja voit katsoa Italian lähetyksiä. Mä maksoin siitä 14,95 vuodeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaude! Nyt vain hommaamaan, mutta mistä? Kiitos vihjeestä.

   Poista
  2. mä ostin viimeksi täältä:
   https://www.edv-buchversand.de/f-secure/url.php?cnt=freedome
   Voit maksaa luottokortilla ja saat koodin. Jos et selviä, voin yrittää auttaa.

   Poista