maanantai 19. lokakuuta 2020

Mausteeksi mausteista

Eilen taivaalta tippui märkiä rättejä. Olihan se kaunista sen aikaa kun se kesti. Ei tullut vielä lunta tälle seudulle. Pohjoiseen sentään jo muutama kymmen senttiä. Öisin lämpö keikkuu nollan tietämissä ja loppuviikoksi taas lämpenee. Siis vaihtelevaa. Höh!

 Vaihtelevaa on ruoankin suhteen: tällä erää unohdin upottaa sieniä tähän kastikkeseen,                       Muutenhan olen niitä ripotellut lähes kaikkeen muuhun kuin aamupuuroon. Lidlin                                    tarjouslaatikot ovat nyt olleet aamuisin tyhjennetty ennen kuin olen päässyt jaolle, joten                        olen nyt tyytynyt tyhjentämään etupäässä sienivarastoani.

(Nyt taisin töppäillä tietsikan kanssa, mutta jätänpä tämän jäljen nyt korjailematta, ihan taiteellisen tunnelman luomiseksi!) 


Ajan kuluksi olen taas siivoillut. Tällä kertaa vuorossa oli maustehyllyt. Löytyi pussukoita ja purkkeja, joissa sisällön päiväys oli mennyt enemmän tai vähemmän yli. Tuli samalla mietittyä, mitä mausteita käytän eniten suolan ja pippurin lisäksi. Liperiä olen kuivannut joka kesä talven varalle ja laakerinlehtiä saanut saapasmaasta. Kaupasta olen ostanut tuoreyrttejä, mutta esimerkiksi kaupan timjami ei maistu miltään verrattuna itse saapamaassa poimittuihin, ja kaupan kuivatut yrtit ovat mitä ovat. Lopuksi kuva Montalbanon maisemista. Ovat nyt kehitelleet uuden mallisia rantatuoleja.

    

8 kommenttia:

 1. Onneksi eilumi vielä tullut jäädäkseen. Meillä on kodin viereisessä puistossa rosmariinia aina,niin sitä ei ainakaan koskaan tarvitse ostaa mausteena.Samoin meiramia saa yhdestä toisesta puistosta. Kaunista viikkoa Lissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla maa oli ohuessa riitteessä, mutta ensi lunta saadaan odottaa. Maukkaimmat mausteet olen poiminut saapasmaasta, timjamin Pugliasta ja rosmariinin ihan kotinurkilta. Toisaalta Suomesta saa aromirikkaimpia katajanmarjoja. Mukavaa viikkoa, Jael.

   Poista
 2. Tuli räntää mausteeksi. Talvea se pohjustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä taitaa jo olla luntakin, mikäki sääennustajat ovat oikeassa. Pelkosenniemelläkin eilen jopa 37 cm.

   Poista
 3. 24.10.liputetaan sekä sinulle että YK:lle !
  -seija-

  VastaaPoista
 4. Hyvää syntymäpäivää ♥ Sinulle ja YK:lle!
  helena

  VastaaPoista