perjantai 26. kesäkuuta 2020

Muutos blogiini


Olen nyt kyllästynyt siihen, että blogissani vierailee paljon "tuntemattomia" lukijoita, erityisesti Yhdysvalloista ja Hollannista ???, joten muutan tämän postauksen jälkeen viikon sisällä blogini luettavaksi vain heille, jotka ovat pyytäneet saada päästä blogiini, tai sitten poistan koko blogin. Jotka haluatte vielä lukea juttujani, laittakaapa viestiä spostiini. Katsotaan, katsotaan...

Yllä olevat kuvat näyttävät teille yhden tämän hetken aarteistani. Pariisin kirppikselta löysin vuosia, vuosia sitten tämmöisen pikkuruisen morttelin, jonka olemassaolon olin jo unohtanut. Oli muuten likainen. Kun sitten putsasin ensin ketsupilla, paljastui lian alta Richard Startyn 1623. Putsasin lisää oikein messingin puhdistusaineella ja sain pintaa jo aika puhtaaksi. Googlen ihmeellinen maailma paljasti, että toden totta olin löytänyt pienen aarteen. Mitäpäs te arvelette?

Kohta sitten tapaan kaksi ihailemaani miestä: Kimin ja Montalbanon. Ihanaa!!!!

24 kommenttia:

 1. Minä haluan jatkaa lukemista täällä

  VastaaPoista
 2. Muuten, kommenttiasetuksista voi laitttaa vaikka anonyymit veks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma on se, että varsinkin USAsta kävijät EIVÄT lue viimeisimpiä postauksia, vaan tutkivat joukolla jotain samaa postausta ja jättävät kyllä hyvin epäilyttävät ja kummalliset osoitteet, joita en koskaan aukaise. Siis tuo anonyymiys ei auta.

   Poista
  2. Mulla ollut sama ongelma, mutta se rauhoittui jossain vaiheessa.

   Poista
  3. Jospas minunkin rauhottuisi. Tuntuu kuin jotkut käyttäisivät blogiani aivan omiin tarkoituksiinsa.

   Poista
 3. Minua ei haittaa vaikka kuka kävis katselemassa blogiani, tilastosta olen katsonut että paljon on käynyt porukkaa, en tiedä onko suomalaisia vai ulkolaisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä vastauksessani Jaelille selitän hieman sitä, mihin olen kyllästynyt.

   Poista
 4. Ompa tosi hieno mortteli, oikea aarre ja muistot Pariisista vielä lisäksi.
  Kävin laittamassa sähköpostia, toki haluan jatkaa lukijana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken hinkkasin lisää tuota morttelia, ja se on kaunis.
   Totta kai haluan sinun jatkavan lukijana.

   Poista
 5. Ihan oikeasti noin vanha mortteli??? Se on mielestäni iso aarre.
  Menetkö formuloita katsomaan vai?
  Kyllä minä haluan pysyä listoillasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeasti antiikkia, siis aarre. Istun jännittämässä omassa kiikkustuolissa. Kuulut vakioon!🥰

   Poista
 6. Tosi hieno mortteli ja vielä 1600-luvulta, jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes ymmärtänyt silloin Pariisissa, mitä oikein ostin. Oli vain niin kauniin näköinen ja ennen kaikkea pieni tavara mukaan otettavaksi.

   Poista
 7. Hei Lissu!
  Aikoina minullakin oli tuo ongelma, mutta ei enää. Nykyään ehkä pari kuukaudessa kommentoi omituisia, mutta en julakise niitä vaan heitän ne roskakoriin.
  Mene asetuksiin ja klikkaa siellä Tekstit, kommentit ja jakaminen. Sen jälkeen voit itse räätälöidä kuinka haluat käsitellä kommentteja. Itse olen valinnut vaihtoehdon 'upota', jolloin viestit ei näy blogisivulla ennen kuin olen ne tarkistanut ja hvyäksynyt. Viestit voi jättää sinne jos haluaa ja klikata julkaise ne jotka haluaa esille blogiin. Julkaisen vain en viestit jotka itse hyväksyn. Siinä on myös mahdollisuus valita 'piilota' vaihtoehto, mikä toimii yhtä hyvin. Siinä voit nosta esille ne viestit jotka itse haluat ja jättää loput sinne piiloon. Siis käytännössä sama asia kuin tuo 'upota' vaihtoehto.
  Alenpaan siinä on myös mahdollisuus asettaa sananvahvistus, mutta minulla ei ole siihen ollut tarvetta, koska tuo 'upota' toiminto toimii tyydyttävästi.
  Lykkyä tykö jotta saat häriköt pois blogistasi. Muuten ... halaun saada luvan jäädä lukijaksi. KIiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ohjeista. Totta kai haluan sinut lukijakseni.

   Poista
 8. Hei Lissu!
  Unohdin sanoa että voisit turvallisuuslukita blogisi jos haluat. Mene ylös blogi osoiteriville ja klikkaa siellä ympyrää, jossa on i-kirjain. Joudut sivulle jossa voit turvallisuuslukita blogisi henkilölkohtaiset tiedot. Blogi tulee silti kuitenkin näkymään netissä kaikille, mutta sen sisältöä ei pääse tutkiskelemaan.

  Kun klikkaat tuota lukonkuvaa siellä ohjeistussivulla, niin ympyrän ja i-kirjaimen paikalle blogisi osoitteeseen tulee lukon kuva, kuten minun blogeissani, jos haluat ensin käydä katsomassa, miltä se näyttää osoiterivillä.

  https://donnatukholmassa.blogspot.com/

  Olen melko varma että näillä toimitojen muutoksilla häviää häiritsijät blogistasi.

  VastaaPoista
 9. Mielellänin minäkin jatkaisin lukijana, jos sopii?
  Katselen välillä BBC:n Antiques Roadshowta, oudon kiehtovaa, vaikka en antiikista mitään ymmärrä. Sanoisinpa että sinun aarteesi on apteekkarin mortteli ja survin, no vähän huijasin ja googlasin :)

  Minulla on muuten eksoottisia taimia kasvamassa: Lissu1, Lissu2 ja Lissun papu. Löysin nimittäin jemmasta pussin, jossa luki "Lissu, Kanariansaaret 2017". Joten saapa nähdä mitä niistä kasvaa..
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena hyvä, tottakai kuulut joukkoon mukavaan. Jep, google se minuakin informoi. Haluan ehdottomasti tietää, itävätkö siemenet, ja mitä niistä kasvaa.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Totta kait kuulut vakiokalustoon. Tuo blogien häirintä tuntuu olevan aika yleistä. Kohdallani se on nyt hellittänyt, joten jatkan samaan malliin, ainakin toistaisesti.

   Poista