tiistai 17. maaliskuuta 2020

Pehmeä (maha)lasku karanteeniin

Sitä kuulutaan nyt sitten riskiryhmään, jonka tulee välttää kaikkea tarpeetonta ihmiskontaktia. Ulkoilla saa ja käydä ruokakaupassa sekä tarvittaessa apteekissa. Aamu sujui niin kuin yleensä: ensin puuro, veriappelsiinimehu ja kahvi. Ajattelin kävellä katsomaan, onkohan avanto  auki. Matkalla näin taas nuo jäljet sillan kupeessa. Olisikohan siinä joutsen tepastellut. En tiedä.

Avanto oli auki, samoin pukukoppi. Kaikki muut liikuntapaikathan on suljettu. Kun sitten aloin valmistautua kylmään kylpyyn, löysin repusta kyllä uikkarit, avantokengät ja -käsineet, mutta EN yhtään pyyhettä. Ei itse isoa pyyhettä, mutta ei myöskään kahta pikkuista jalkojen ja peffan alle. En ollut muistanut, että pesin eilen pyyhepyykin ja taitellut KAIKKI kuivat pyykit kaappiin, eikä yhtään uimalaukkuun. Koska ulkona oli vimmatun kylmä viima, eikä märkänä kävelemään lähteminen ollut viisasta, lähdin kylille katselemaan maailman menoa. Josko sitten huomenna avantoon.

Menin Sokkarille tekemään pienet RUOKAostokset, minkä päätteeksi olisin juonut jäsenille ilmaiset kahvit. Mutta sain nuolla kuivia huulia.

Enkä saanut pelata uhkapelejä. Tosin en olisi muutenkaan pelannut!

Alkoi tuntua siltä, että jollain pitäisi itseään piristää. Keuruulla on oikein hyvä pizzeria vastapäätä Sokkaria, joten sinne. Mexicana on yksi lemppareistani, ja pienikin pizza on niin suuri, että siitä riittää kotiin vietäväksi. Elämä alkoi taas hymyillä. Kyllä tämä tästä. Nyt kirjan kanssa pötkölleen.

10 kommenttia:

 1. No niin, tässä sitä ollaan, mihin on tultu. Riskiryhmää minäkin. Ei ole mihinkään asiaa ja kirjan kanssa seurustelen.
  Jäljet ovat myös minulle arvoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä viikko sitten oli vaikea uskoa, kuinka vakava tilanteesta tuli. Toivotaan, että toipuminen on yhtä nopea kuin Kiinassa nyt. JOS sieltä saadaan luotettavaa tietoa. Koska olen perusluonteeltani erakko, selviän kyllä. Kirjat, telkkari ja jopa tämä blogi piristävät. Ja ainahan voi mennä ulos luontoon.

   Poista
 2. Riskiryhmässä minäkin , siinä mielessä että on astma. Täällä on joka päivä lisätty rajoituksia, ja nyt ei saisi enään mennä minnekkään, ja bussitkin kulkevat sitten huomisesta lähtien vain 5 päivää viikossa, rajallisesti, eikä iltaisin. Avantoon olisi kiva mennä:) Tänään saimme kokea vielä yhden "talvisen " päivän, mutta kraanavesi ei enään ole tarpeeksi kylmää.Kun se oli oikein kylmää talvella, otin kylmiä suihkuja, ne teki niin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa varoitukset ja rajoitukset vakavasti, vaikka kuinka tökkii. Äsken kävin talon saunassa, ja onneksi siellä on kaksi pukukoppia, että voi välttää toisia ihmisiä mahdollisimman paljon. Saunaan vuorotellen jne. Avanto on nyt kullan kallis!

   Poista
 3. Riskiryhmässä minäkin näitten sairauksieni takia, mutta täytyy nyt sitten olla vain varovaisempi. Kaupassa käydessäni vetelin mennentullen käsidesiä ja monia se näytti hymyilyttävän. Omasta mielestäni olin se viisaampi osapuoli. Eniten harmittaa kun kirjastot menivät kiinni, mutta menen katsastamaan kierrätyskeskuksen kirjatarjontaa ennen kuin loppuvat sieltäkin. Samalla tulee heitettuä omia luettuja kirjoja kiertoon. Ja mehän ei vaivuta synkkyyteen, vai mitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikä tuo meille viisautta, toivottavasti! Kun tämä homma on sitten takana, olemme varmaan muuttuneet - positiivisempaan suuntaan, jos mahdollista. Tsemppiä kaikille meille.

   Poista
 4. Me otetaan pneumokokkirokotus, sitä suositellaan täällä. Aine oli loppuunmyyty koronan takia, mutta tänään saatiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuommoista vaihtoehtoa en ole nähnyt. Toisaalta Suomessa on tehty aika hyvää tiedottamistyötä, eli pestään käsiä ja pysytään kotona. Siis me vallattomat yli 70-vuotiaat.

   Poista
  2. Ei ole vaihtoehto, muuten vaan tärkeä keuhkoille.

   Poista
  3. Täytyypä kysellä. Kiitos tiedosta.

   Poista