torstai 19. maaliskuuta 2020

Päiväni kirppukaranteenissa

Eilen kirppuilin, mutta ihan tarpeellisesti. Tänään sitten en aio edes riisua yöpukua, kun ei ole tarvetta käydä kaupassa. Avantoa vielä harkitsen, mutta kyllä aika kuluu näinkin.

Telkkari on kiva kaveri. Mutta ei sitä aina jaksa kuunnella ajankohtaisia uutisia yhdestä tietystä sanasta. (Olen ennenkin kyllä kehunut meidän pääministeriä, mutta se että hän on ihan presidenttiainesta, se vain vahvistuu!) Huomasin ilokseni, että telkussa Parmas ja Kontio kavereineen viihdyttävät Jimillä. Heh, heh!

Aivoja tykkään rasittaa sudokuilla. Uusin kahvimukini täyttyy (turhankin) usein. En muuten tiennyt ennen tuon uuden mukin ostoa, että muumeilla on myös etenkin siivouksessa vainoharhainen kotiapulainen Miisa Surku-koiransa kanssa. Miisa oppii kuulemma Niiskuneidin avulla elämään iloisemmin.

Ja onhan minulla Montalbano! Videoa ja blogiani katsoessa voi muistella ihanaa matkaa filmauksen paikoille Sisiliassa. Nythän ei sinne ole mitään asiaa. Saapasmaa parka. Onneksi jälkikasvu tuli muissa asioissa jo yli kuukausi sitten Suomeen ja pysyy täällä nyt siihen asti, kun Italia on turvallinen.

Nyt olisi sitten aika järjestellä valokuvia. Niitä on paitsi tietsikalla, myös erillisillä levykkeillä.

You tube viimeistään leväyttää meikäläiselle vaikka mitä. Päiväni murmelina on yksi lemppareistani. Muistan, kuinka kerran saapasmaassa tuli murmelilainen olo, kun hieman eksyneenä saavuimme neljännen kerran samaan risteykseen! Mutta siitäkin selvittiin.  

Ja niin  me selvitään tästäkin kriisistä.

6 kommenttia:

 1. Tuosta yöpaidasta, ystäväni on wfh (opin tuon akronyymin tänään ja piti heti käyttää = working from home) ja poika käy koulua netin kautta. Äiti vei yöpaidassa jotain herkkua pojalle eikä tajunnut, että Webcam oli päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltasanomissa kerrottiin, kuinka yksi isä oli haahuillut kalsareissaan samanlaisessa nettikoulutilanteessa! Onneksi ei sentään ihan alasti.

   Poista
 2. Jyväskylässä on kirpparitkin osa suljettu, joten eipä tule houkutuksia ;) En ole minäkään viitsinyt sänkyäni kunnolla petata kun tiedän ettei kukaan kuitenkaa ole tulossa kylään. Nyt kyllä kiitän että aikoinaan hankin tallentavan digipoksin, ei katsominen telkkarista ainakaan lopu ja voi seurata muutakin kuin coronatiedotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä huomaa, että on aika vähän mitään houkutuksia, ja että kotona saa olla ihan valtoimenaan. Kunhan muistaa pestä käsiään! Kohta kädet ovat kuivia koppuroita. Minä olen tyytyväinen, että ostin kaikki Montalbano-videot. Voi samalla verrytellä italian kieltä.

   Poista
 3. Täällä on kaikki suljettu paitsi ruokakaupat, ja osa niistäkin sulkee, ainakin aasialainen kauppa mistä yleensä ostan tofua ja muita aasialaisia aineksia. En ihan yöpaidassa voi olla, kun pitää koira viedä ulos muutamia kertoja päivässä, ja vielä ei ole säädetty että sakon uhalla ei saa mennä ulos, joten olen hieman ulkoillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti me vartuneemmat ihmiset maltamme nyt kotoilla, ettei hallitus enää uhkaile ulkonaliikkumiskiellolla. Aikuiset lapset ovat kuulemma ihan helisemässä meistä heidän vanhemmistaan, koska me ollaan yhtä vaikeasti kontrolloitavissa kuten kirput. Älkäämme siis kirppuilko! Koiraa saa täälläkin ulkoiluttaa, vielä.

   Poista