perjantai 20. maaliskuuta 2020

Maailman onnellisin maa

Tänään julkaistiin tutkimus, jonka mukaan Suomi on kolmannen kerran peräkkäin maailman onnellisin maa. Viime päivinä olen ajatellut usein, kuinka hyvin täällä sentään kaikki on, koronasta huolimatta. Minut tekee aina suunnattoman onnelliseksi, kun löydän pikkuisen männynherkkutatin!

Onnellinen hymy nousee korviin saakka, kun löydän suppisperheen.

Lakkasuolla rämpiminen ja vatukosta naarmuuntuminen ei tunnu missään, ei vaikka saalis ei kovin suuri olisikaan. Pääasia on saalistaminen puhtaassa, suomalaisessa luonnossa.

Onneksi voin tänäkin aikana liikkua ulkona, kunhan vältän ihmisseuraa. Heh, heh! Minulle yksinolo ei ole vaikeaa. Myötätunnolla ajattelen saapasmaata, jossa yksin ei halua olla kukaan. Ovat oikeita laumasieluja. Ehkäpä se on yksi syy siihen, että korona-virus tekee siellä tuhojaan.

Minä en ole tänään kirppuillut, siis liikkunut yleisillä paikoilla. Avannossa kävin ja sillä reissulla (n 3 km edestakaisin) näin vain muutaman ihmisen. Kenenkään kanssa en puhunut. Noudatin siis ylhäältä saamiani tiukkoja ohjeita.

Viihdyn hyvin yksin. Miksi silti telkun tai radion pitää kotona ollessa olla aina auki, vaikka en niitä tietoisesti seuraakaan? Kaipaanko sittenkin seuraa? Ihmisseuraa?

4 kommenttia:

 1. Uskottavahan se on, että Suomi on maailman onnelisin maa.
  Eip silti, paljon hyvää täällä on, joskin pahakin soluttautuu mukaan, kuen kaikkialla muuallakin.Luonto on myös minulle kaikki kaikessa ja hiljaisuus. Kotonakaan ei soi radio, ei ole auki telkka muutoin kun jokun valitsemani ohjelman takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afganistan pitää listalla perää ja sen verran tapasin sieltä tulleita tuolla ex-vastaanottokeskuksessa, että tiedän eläväni onnellisemmassa maassa. Sinulla on siellä omaa seuraa, minulla on radio ja tv ...

   Poista
 2. Täälläkin ollaan laumasieluja, mutta aika hyvin on nyt tajuttu että ei pidä olla väkijoukoissa, tosin tänään ,kun julkinen liikenne peruttiin, niin pääsin eksän kyydillä supermarkettiin, joka oli tosi täynnä ihmisiä. Ja kun ihana rakas torini päätettiin sulkea, en voinut tajuta miten supermarketit, joihin ihmiset tulevat ruokaostoksille (autolliset, minä en pääse ilman kyytiä...I ovat niin täynnä ja tori ollut niin tyhjä , ja kuitenkin... Minulla on seurana Bambi-koira, jonka ansiosta pääsen myös ulos kivasti;D Mutta kyllä minä seuraakin kaipaan; enkä voi mennä tapaamaan samalla kadulla asuvaa ystävääni, jolla kaikenlaisia sairauksia,kuten myös miehellään. Kiva että Suomi valittiin taas maailman onnellisimmaksi maaksi, vaikka Suomessa on paljon onnettomia ihmisiä, mutta eri kriteerien perusteella sitten onnellisin. Mukavaa viikonloppua Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa eteläisempään kulttuuriin kuulua laumasieluisuus enemmän kuin meidän metsäläisyyteen. Taitaa ihminen olla oman kulttuurinsa tuote. Toivon, että kaipaamasi tori pian taas avautuu. Mukavia ulkoiluja Bambin kanssa.

   Poista