lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kivikaudesta tulevaisuuteen

Kauan minä jaksoinkin vannoa vanhan,uskollisen ystävän nimiin: antiikkinen Nokia palveli minua oikein hyvin: pystyin soittamaan ja lähettämään tekstareita. Käännytystyön aloitti saapasmaassa asuva jälkikasvu, ja ehkäpä siemen iti otollisessa maaperässä, sillä nyt minullakin on ÄLYKÄNNY. Kokonainen päivä kuitenkin meni siihen, että osasin edes vastata puheluihin! Nyt osaan jo sen, plus joitakin muitakin juttuja, mutta edelleen olen sitä mieltä, etten aio orjuttaa itseäni kännyn hipaisijaksi tai näpyttelijäksi. EN! Tai mistä sen tietää... Luin äsken netistä, kuinka yksi mies on ollut useamman kuukauden älykännylakossa, ja kuinka hänen elämänlaatunsa on kohentunut!

Kun opena ollessa uusi reksimme siirsi koko koulun ATK-aikaan, minä hangoittelin vastaan ja ilmoitin, että luokkaani ei tule yhtään tietsikkaa! Kun sitten lähdin eläkkeelle, luokkani oli tehnyt jo omat nettisivut! Nyt työpöytäni näyttää tältä: koneella on nopea 4g -yhteys pikkuisen mollukan avulla (samalla mollukalla voi työskennellä vaikka kuusi konetta yhtäaikaa) ja printteri. Ei tartte aina ponkaista kirjastoon tekemään monistusta tarvitsevia hommia. Koneelle on asennettu vaikka mitä sovelluksia, esimerkiksi nyt taustalla kuuluu Rai 1:n aamuohjelma!

Voin siis sulkea silmäni ja kuvitella olevani saapasmaassa! Silti ei mikään voita aitoa saapasmaata, ja niinpä tuossa printterin päällä on lentolippu. Tällä kertaa vain kolmeksi viikoksi touko-kesäkuun vahteessa, sillä vapaaehtoistyö kutsuu edelleen ja antaa elämälle sellaista sisältöä, jota en koskaan olisi voinut edes kuvitella. Kunhan tämä vaihe on ohi, on aika kirjoittaa Liisan seikkailut ihmeellisessä elämässä.

Rauhallista pääsiäisen aikaa kaikille ympäri maailmaa!

4 kommenttia:

 1. Onnea uudelle aluevaltaukselle! Ja matkasuunnitelmalle. Benvenuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän homman aluevaltaus on suurempi kuin itse Himalajan! Matkan toteutuminen riippuu siitä, onko jossain maassa jonniin sortin lakkoja. Grazie mille!

   Poista
 2. Ei ole älykännyä, mutta kai se on hankittava, kun en saanut pääsiäisenä edes junalippua auki vähemmän älykkäällä nokialaisella, mikä vika on tekstiviestilipussa, kysyn vaan.
  Feisbuukin kanssa vähän sama, olen sieltä pysytellyt poissa, mutta se voisi olla nopein keino saada mielenrauha, kun maailmalla räjähtelee.
  Tietokoneisiin höyrähdin heti digikameran myötä, muuten harrastan viivytystaistelua.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kysyttiin; Mitäs me käytettiin ennen Flooraa? Kait sitä nyt kysellään: Mitens me kommunikoitiin ennen näpyttelyjä?

   Poista