sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vielä kerran

Vielä kerran Sisiliaa - makustellen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä eri puolella maailmaa, jopa maan sisälläkin, niin ilmeisesti myös tämän sortin herkulla. Babana sen Notossa ostimme ja samppanjakorkilla se löytyy Ekbergiltä (Helsingissä). Donna Roomassa/Tukholmassa, ilmoitatko etanapostiosoitteesi, niin sinulle Onnetar postittaa maiseman Punta Seccasta.

Yksi baba esitti synttärikakkua YK:n aamuna. Ihan sänkyyn kannettuna ja laulun kera. Voi että!

Sisilia (osana saapasmaata) on jäätelömaa.

Pasta con le sarde - sardiinikastikespagettia.

Arancinien 'tehtaalla'.YK-päivän lounas La Masseriassa.
Juustolan 'tarjouspöytä' oli monipuolinen ja runsas. Vatsa-parka ihan pinkeänä ajoimme villaan päiväunille.


Pasta alla Norma ja minun ikuinen herkkuni, sinisimpukat. Nämä kaksi viimeisintä herkkua nautin Punta Seccan ainoassa arkisinkin auki olevassa lounaspaikassa.
Kaipa te nyt olette jo vakuuttuneita siitä, millainen herkkusuu olen. Montalbanon kaltainen. Siksiköhän niin tykkäänkin hänestä!

Yksi asia meitä kuitenkin herkuttelussa erottaa: minä en ole punaviinien ystävä. MUTTA löysin Alkon listoilta tämän Ragusan maakunnan herkutteluviinin, Cortesen (cerasuolo di Vittoria), oikein DOCG-luomuviinin. Suosittelen. Sisilian yleinen punaviinirupälehän on nero d'avola. Hyvää sekin - kuulemma. Minä kuitenkin pysyn pro secco-linjalla, olipa ruokana mikä herkku saapasmaasta tahansa.

Totta kai Ragusan herkkuja tuli matkalaukun mukana kotimaahankin: Modican suklaata ja marsipaania (nam) ja Pistacchio-sosetta (odottelee pääsyä spagetin kastikkeeksi).

Nyt on niin nälkä, että täytyy ryhtyä salaatin tekoon. Aion tehdä katkarapusalaatin, nopean herkun.

2 kommenttia:

  1. Nam herkkuja:) Ja herkkuja tuli mukaasikin :) Baba /samppanjakorkki on hyvää,rommilla maustettuna,en vaan ole aikoihin syönyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkusuu olen, tunnustan ja täytyihän YK:n pyöreitä juhlia oikein kunnolla.

      Poista