lauantai 3. tammikuuta 2015

Vettä kengässäEilen ei enää ollut asiaa jään yli kylille. Pari päivää jatkunut VESIsade muuttui aamulla märkärättiRÄNTÄsateeksi. Varusteeksi ottamaani sateenRÄNTÄvarjoa piti vähän väliä ravistella puhtaaksi, ettei koko varjo olisi läsähtänyt niskaani.


Mutta räntävarjokaan ei pelastanut toista kenkäparkaani, vaan varpaiden viereen ilmestynyt aukko päästi hiekkaisen loskan virkistämään sukkaani+ niiden alla paljaita varpaita.

Eipä silti, aukoton kenkäkään ei selviytynyt reissusta kuivin nahoin. Kunhan kengät saavat nyt pari päivää kuivatella sisuksiaan(kin), ratkaistaan, mikä niiden kohtalo on. Ovat ylen mukavasti palvelleet jalkojani useamman vuoden.

Hätistääkseni kaikki flunssapöpöt varpaistani annoin niille kunnon lämpimän vesihoidon ja laitoin sitten kuiviin jalkoihin KOLMET sukat päällekkäin. Kömmin täkin alle, enkä ainakaan toistaiseksi ole niiskuttanut.

Toivottavasti tekin olette säästyneet flunssalta.

6 kommenttia:

 1. En ole säästynyt joulunuhalta enkä kengän hajoamiselta, vieläkin harmittaa viimevuotinen nahkakenkien kohtalo, mutta kun päivä alkoi auringonpaisteella, sitten satoi ja lopulta oli lumiräntämyrsky, niin toinen kenkä oli entinen eikä niistä edustuskelpoisia enää saanut.
  Toivottavasti flunssa ei iske sinuun ja paremmalla onnella etiäpäin.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy koputella puuta tuon flunssan suhteen, sillä jo pienikin lämmönnousu saa minut epätoivoiseksi! Eräs kuvailemasi kaltainen talviloma Moskovan Punaisella torilla tuhosi silloiset saapikkaani. Noita rännän runtelemia kenkiä voisin pitää vielä sienestyskenkinä, sillä ne ovat niin mukavat jalassa, eikä niiden turkissisuksissa enää tartte hikoilla! Ai, mutta ne käärmeet! Täytyy keksiä jotain muuta.

   Poista
 2. Kylla nyt pitaisi olla Italian lammossa. Tai taitaa siellakin olla aika koleaa, mutta ei sentaan rantasadetta.
  Eikos talvella olisi parempi kayttaa goretex-kenkia? Vahan kalliit mutta pysyy jalat kuivina. Ainakin kun kengat on uudet. Minulla alkoi nekin jossain vaiheessa vuotaa. Kyseessa Merrellin patikointikengat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai saapasmaan lämmössä!!!! Sabinan alueella mittari on samoissa lukemissa, lunta naapurimaakunnassa nietoksittain, sisällä kivilattiat, -seintä ja -katto huokuvat kosteaa viileyttä (niin kuin varmaan siellä rapakon toisellakin reunalla), joten kiitos, olen mieluummin täällä! On minulla tuommoiset gorex-kengätkin. Täytyy laittaa ne nyt jalkaan, kun saapastelen kylille parissa pakkasasteessa.

   Poista
 3. Toistaiseksi ei ole flunssa iskenyt, ei kyllä kengätkään hajonneet, eikä kastuneet sisäpuolelta. Etupäässä vedän jalkaani aina oikeat saappaat.
  Pakkasta täällä -13, ja sininen hämy. Kävin hiihtämässäkin hyvän lenkin ihan omia latuja lumimetsässä.
  Jos siellä vesikelit jatkuu, niin osta kumisaappaat, lämpövuoriset, niin ei jalat kastu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumppareita mietin ensin, mutta kun ne ovat niin turkasen liukkaat. Tänään talvilenkkarit olivat hyvä ratkaisu parin asteen pakkasessa. Ai että hiihtämässä. Minä vältän sitä sorttia kaikin tavoin, sillä ope-uarani aikana jouduin/sain hiihtää itseni ulos lajista, sillä kun liikuntatunnit oli ripoteltu päivän alkuun ja loppuun (9 tuntia viikossa), eikä suihkuun ehtinyt ennen seuraavia tuntia aamupäivällä, alkoi tosissaan tympiä. Vaikkei semmoisia 'lukujärjestyksiä' enää päivissäni ole, tympeys on säilynyt.

   Poista