keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Valosta valoon

 Täältä (Sabinasta) ...
 ... tätä kautta (Alpit) ...
... tänne ...
... puuhastelemaan.

Viikko sitten matkalaukut pakattuina haikailin lumen pariin. Alpeilla jo vähän sitä vilahteli, mutta kotona oli mustaa, märkää ja koleaa. Paitsi eilen jopa satoi jotain valkoista, joka sitten suli pian pois. Vain osa Tarhiaa oli tänään puolen päivän aikoihin jääriitteen peitossa.

Tänään aurinko ilahdutti paisteellaan reilut viisi tuntia ja maalasi laskiessaan taivaan rannan upean punaiseksi-oranssiksi-keltaiseksi. Minun kamerallani ei luonnon väri-iloittelua voinut ikuistaa.

Valoa täytyy saada lisää, joten askartelemaan. Nuo viisi pikkuista palleroista odottelee  minua.

Tämmöisestä haaveilen.

6 kommenttia:

 1. Taisit todelliseen kaamoksen tulla, mutta luulenpa, että se tästä piankin valoksi muuttuu.
  Tervetuloo vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan. Kaamos kuuluu mielestäni oikeaan jouluun - ja se lumi. Saapasmaassa semmoisista voi vain haaveilla. Tallustelin just kyliltä kotiin valoketju kassissa ja ihastelin silloin tällöin pilvien lomasta kurkkivaa kuuta. Kohta se on ihan pullukka. Nyt vain täytyy alkaa askarrella heijastimia.

   Poista
 2. Ai miten kaunis järvikuva:) Toivottavasti luntakin tulee jouluksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuvannut tuota kohtaa Tarhiasta useita, useita kertoja, koska se on kaunis. Lauhaa luvattiin äsken säätiedotuksessa - ainakin lähipäiviksi. Onneksi jouluun on vielä reilusti aikaa.

   Poista
 3. En ole ollut vilustunut kai kymmeneen vuoteen, niin Rooman +20 asteesta saavuttuani Tukholman +5 asteeseen ja pimeyteen iski vilustuminen minuun. Ei ole tippaakaan voimia jäljellä. Äänikin on poissa. Joulukin tulla jollottaa, mutta ei ei me sitä juhlita sen kummemmin kuitenkaan. Otetaan ihan rauhallisesti vaan.
  Hyvää Joulua sinuelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla sinusta. Toisaalta ei ole mukavaa, että Pohjolan sää vilustutti sinut. Minulla tämä kuiva sisäilma rypistelee ihon ihan ryppyiseksi rusinaksi. Lepäile kaamoksessa ihan rauhassa. Kolmen viikon päästä ollaan jo matkalla kevään valoa kohti. Joka tapauksessa: God Jul! Auguri! Rauhallista Joulua.

   Poista