perjantai 6. joulukuuta 2013

Kotona, itsenäisyyttä juhlivassa Suomessa


Kotimaiset sinivalkoiset siivet Alppien yllä. Lentomatka oli tuttua, vanhan toistoa: kuiva sämpylä teen ja mehujen kanssa. Koneessa paljon itäisten maiden ihmisiä ja ikävä kyllä myös tyhjiä istuimia. Pienet torkut tekivät hyvää, sillä olin herännyt yöllä jo klo 02.30. Helsingissä nousimme ylös ja keräsimme kimpsumme ja kampsumme. Ihmettelimme vain, kun emme päässetkään koneesta ulos. Koneen kapteeni: Olisitteko hyvät ja istuisitte vielä alas, sillä tuubi ei osunut ihan kohdalleen ja meidän täytyy hieman peruutella!   !!??!! Suomalaisten ja itäisten ihmisten tyyneydellä odottelimme parisenkymmentä minuuttia.

Sitten bussilla rautatieaseman lippuluukkujen jonoihin odottelemaan. Siellä vierähti reilu puolituntinen. Junaan - junaa korvaavaan taksiin - pikkusysterilän auton kyytiin ja kotono klo 22.00. Silmät ristissä!


... kotiin kauniisiin, lumisiin maisemiin. Saapasmaassa ihmettelevät aina, miksi minä lähden ´sinne kylmään, pimeään pohjoiseen´! Mutta lämpömittari näytti ihan samoja lukemia, sillä saapasmaassa mittari näytti nollaa ja eilen Keuruulla samaa. Ainoa ero tuo valkoinen maanpeite. Ja mikä ihana tunne, kun aamulla voi lattialla tassutella PALJAIN JALOIN!!! Sisällä on jopa liiankin lämmintä. koska saapasmaassa alkoi tottua viileämpään. Mutta kyllä minä kaipaan saapasmaan valoa, siellä kun sitä riittää näihin aikoihin nelisen tuntia enemmän kuin täällä.

Onneksi on kynttilöitä. (Vuosia sitten muuten saapasmaalaiset kyselivät: Kuka on kuollut? Kuollutko? Niin, kun sinä sytytät kynttilöitä??? Eivät kysele enää, vaan polttavat niitä itsekin. Tosin paljon vähemmän kuin me.)

Tänään klo 18-19 minäkin sytytän kaksi sinivalkoista kynttilää synttärisankarin kunniaksi. Paljon onnea 96-vuotias Suomi! Happy birthday Finland, 96 year old! Tanti auguri Finlandia, 96 anni!

14 kommenttia:

 1. Tervetuloa! Nyt sitten vaan rauhaisaan joulun odotukseen!.Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aion ottaa oikein rauhallisesti. Villakoiria ei nyt lattialtatässä valossa näe ja esim laatikot tein jo syksyllä pakkaseen, mutta kinkun aion kyllä paistaa, sillä ah, se uunista tuleva tuoksu! Oikein juhlallista tätä päivää sinnekin.

   Poista
 2. Koskettavaa tekstiä.
  Tervetuloa sinivalkeaan ja hyvää Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 3. Minä ottaisin mieluummin hapankorppua kuin kuivaa sämplylää. AirBerlin vai olisko se Germanwings on tarjonnut (ruotsalaista) näkkileipää, jossa on tuorejuustoa välissä, se on kanssa parempi vaihtoehto kuin kuiva sämpylä. Onpa siellä kaunista, toivottavasti Helsingissäkin on ensi viikolla vähän lunta, kun tulemme saksalaisystävien kanssa jouluostoksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eväsvihjeestä. Maistuu varmaan monin kerroin paremmalta kuin tuo Finnairin sämpylä! Täällä on kaunista, ja toivottavasti Helsinkiinkin tulee lunta. Nyt siellä maa oli musta.

   Poista
 4. Hyvää Itsenäisyyspäivää.
  Kauniit on maisemat.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Kaunista on tämä valkoinen maa! Oikein juhlan kunniaksi.

   Poista
 5. Ihanaa kun olet täällä♥
  Oikein hyvää joulun odotusta ja Itsenäisyyspäivää ystävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänne on aina niin onnellista tulla. Juhlallista päivää sinnekin.

   Poista
 6. Hyvää itsenäisyyspäivää Lissu! myös kesällä Suomeen lentäessä Finnairilla huomasin,että parasta ottaa eväät mukaan takaisin lentäessä ja niin teinkin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olipa hieno juhlakonsertti Tampere-talossa eilen illalla. Minäkin otan seuraavalla lentokerralla omat eväät...

   Poista
 7. Hyvää Itsenäisyyspäivää. Ensi vuonna sitten meidänkin Suomen kodin ikkunalla palaa kaksi kynttilää:D. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa sytyttelemään sitten kynttilöitä Suomen kotinne ikkunoille.

   Poista