lauantai 8. kesäkuuta 2013

Ihan pihalla

Olen ihan pihalla! Kolme viikkoa olen ollut päivisin ihan pihalla. Tuloksiakin alkaa näkyä. Kahdeksasta perunastani ovat kaikki ehtineet jo versoa maan pinnalle. Kiitos siemenistä ja pikkuisesta maapläntissä, Riitta!

Pottujen kavereina on muutama sipuli ja p-a-l-j-o-n kukantaimia. Tämä kuva on muutaman päivän takaa. Ennen suuria sateita. Ensi viikolla olen taas ihan pihalla, sillä alkaa harventaminen ja kitkeminen.

Ja sitten minulla on tämä isompi työmaa tuolla mansikkapaikalla. Noiden vasemmalla olevien kolmen katteen alla on porkkanaa, punajuurta, sipuleita, hernettä, papua, monen sorttista salaattia, retiisiä ja tilliä. Torstaina vein sinne myös kesäkurpitsan ja avomaankurkun taimia. Viikon parin päästä palstalla riittää kyykkimistä.

Pikkusiskon pihapiiriä ollaan myllätty...

... ja papan haudalle viety saapasmaan parvekkeen pelargoniasta tuomiani oksia, jotka mummo on kasvattanut pikkuisiksi taimiksi.


Omalla parvekkeellani on yhtä ja toista.Ylemmässä kuvassa hajuherneen taimia ja alemmassa kuvassa rooman minttua ja bella di notteja, molempien kotimaa on saapasmaa.


Kun ensin myllää mullassa, on sen jälkeen hyvä mennä uimaan ja pesemään samalla reissulla mattoja.

Nämä kolme viikkoa olen siis ollut ihan pihalla ja nauttinut kesästä, joka tuli jo toukokuussa. Helle purkautui eilen ja toissa päivänä koviin iltapäiväukkoskuuroihin. Silti hellettä on riittänyt tällekin päivälle. Kovasti surettaa eteläisemmän Euroopan sateet, tulvat ja koleudet! Toisaalta kyllä Suomi on kaiken tämän lämmön ansainnut viime kesän korvikkeeksi.

Tänään olin pihalla tuolla Multialla, Eijan puodin pihakirppiksessä. Se jatkuu vielä huomenna... Kunhan ensin katsotaan tänä iltana, kuka ajaa lujaa Kanadassa.

18 kommenttia:

 1. On teillä kyllä ollut hyvä kesä tähän asti.Minkäköhänlaiset säät sitten ovat kun tulen Suomeen juhannuksen jälkeen....Saapa nähdä.Tosin täällä on helteitä niin paljon että toivoisin hieman viileämpää...Ihana tuo järvikuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista tämmöistä kesän alkua koskaan elämeeni, vaikka lapsuuden kesäthän olivat yhtä auringonpaistetta - siis muistoissa! Toivottavasti sinulle tulee hyvä Suomi-loma! Tuo järvikuva on meidän uudistuvasta uimarannasta, josta tulee kerrassaan upea. Tulepa testaamaan se sitten.

   Poista
 2. Ai kun kay kateeksi oma kasvimaa!! Minakin haluan! Nyt on vaan basilikaa ruukuissa parvekkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tosiaankin onnellinen maan tonkija. Täällä kerrostaloyksiössä kun ei kovin suuria mahdollisuuksia siihen ole. Lasitettu parveke etelään päin on tämmöisellä helteellä pätsi, jossa elää vain tietyt kasvit.

   Poista
 3. Vain kolmisen kilometriä eroa: Keskustassa rankkasade, meillä vajaa kaksi milliä... Edelleen olisi kunnon sade tarpeen!
  On sinulla nyt puuhia kahdella kasvimaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö vähän vettä siellä sittenkin tuli! Täällä tuli oikein kunnolla, puhumattakaan Multiasta. Kohta ei tarvitse peukaloita pyöritellä!

   Poista
 4. Ihanaa tämä kesä, niin pihalla! Olet ollut ahkerana siellä! Mullakin on tuoksuherneen taimet samanlaisella alulla:)

  Ihanaa kesää Lissu sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu hyvältä olla ihan pihalla! Samanlaista toivottelen sinulle, Satu!

   Poista
 5. Sinähän olet oikein maanviljelykseen siirtynyt.
  Ne tulvat on aivan kauheita, onneksi ei meillä, Rein on pysynyt vielä vuoteessaan. Nyt kerätään rahaa uhrien auttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aina ollut inko saada multaa kynsien alle! Telkkarissa on näytetty kovin surullisia kuvia, viimeksi Unkarista. Täällä pohjan perukoilla meidän on ihan hyvä olla.

   Poista
 6. Hyvällä alulla viljelykset! Eikö olekin ihmeellistä, miten paljon iloa saa, kun siemenet itävät ja kasvavat? Joku ruoja kävi syömässä lehtikaalit, jäljelle jäi vain ruoto, mutta mitäs pienistä, laitan uutta kasvamaan harson alle. Munakoiso kukkii kasvihuoneessa, tänä vuonna ehdin ajoissa taimimyymälään.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin tykkään piilotella siemeniä! Ja minä maku itse kasvatetuissa tuotteissa on, vaikkeivat ihan EU;n ulkonäkönormeja täytäkään. Minäkin jännään, miten nuo brassica rapan taimet sitten selviävä, kunhan vien taimet avomaalle. Suomalaista nimeä en tiedä, mutta kaalikasveihin nekin kuuluvat. Kasvihuonehan minulta puuttuukin - ainakin vielä.

   Poista
 7. Kyllä tämä on ihanaa, kun on vonut olla vain ihan pihalla. Nautiskellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan lapseksi sitä on muuttunut - aina pihalla!

   Poista
 8. Mukavalta kuulostaa. Mattopesu on Suomen kesä itse. Sitä lajia ei täällä tule harrastettua. Eikä laajoja viljelyksiä. Tomaatteja kuitenkin laitoin taas tulemaan, mansikoita ja viiniryäleitä on jo ennestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä matonpesu jäi sateitten takia. Viinirypälettä voisin kokeilla ihan huviksi. Mansikoita saan tuolta mansikkatilalta omiksi tarpeiksi. parvekkeelta löytyy pensastomaatti, ja siinä on jo noin 40 raakiletta. Juhannuksena saan omia tomaatteja. namskis!

   Poista
 9. Tottakai ulkona pitää olla, on nämä alkukesän päivät niin upeita.
  Nyt sinulla hommaa piisaa, kun viljelijäksi olet ryhtynyt. Oman maan potut on makoisia, kyllähän sen itsekin muistan. Nyt pitää kaupasta ostaa.
  Hyvää kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä viime kesänä - varsinkaan kesäkuussa - juuri ulkona viihtynyt. Nyt sitäkin enemmän. Sisällä käyn vaan tankilla = jääkaapilla - ja nukkumassa yö- ja päiväunet! On minulle ennenkin ollut kasvimaa, mutta viime kesänä en edes haikaillut. Omista potuista keitetyt maitopotut - ah! Hyvää kesää sinnekin!

   Poista