torstai 28. maaliskuuta 2013

Kiirastorstaita


Aamulla olin ihan pilvessà, mutta vain hetken. Auringon noustessa enàà laakso kellui pilvimeressà. Just nyt sataa tihuuttaa, ja tuleville pàiville sààmiehet lupaavat lisàà vettà. Kostea pààsiàinen tulossa, mutta làmpòtila on kohonnut niin, ettei pattereita enàà tartte pitàà pààllà.Eilen oli aurinkoinen aamupàivà, joten tein pitemmàn lenkin aamucappuccinon jàlkeen. Villikehàkukat kukkivat ihan villinà. Vahinko ettà ne eivàt kestà maljakossa ollenkaan. Luonto puolustaa sillà tavalla omiaan. Pikkuinen sisilisko ilahdutti kauniilla vàreillààn.

Pààskysillà on niin kiire kunnostaa pesiààn ja jatkaa sukujaan, ettei kamera saanut viuhuntaa ikuistettua. Siis on kesà! Ainakin pààskyt niin kuvittelevat.

Tàmà kukkavahti nautiskeli auringosta silmàt ummessa. Aaaah!

Ennen saapasmaahan tuloani katsoin Siken yhtà ohjelmaa, ja tiistaina sitten kokeilin hànen porkkanaherkkuaan. Kyllà Sikke ruokaa osaa laittaa - Suomessa ja Muhun saarella. Italia voidaan unohtaa.

- Porkkanat pilkotaan. Sikellà oli ihan pikkuisia porkkanavauvoja ja niissà vielà osa naateista mukana, mutta minun oli tyydyttàvà aikuisiin porkkanoihin.
- Porkkanoiden pààlle ripotellaan suojaa ja òljyà ja laitetaan uuniin noin 220 asteeseen muhimaan.
- Kun porkkanat ovat al dente, pààlle ripotellaan timjamia, rakuunaa, hunajaa ja vuorenjuustokiekkoja. Sikke laittoi myòs pàhkinàrouhetta, jonka minà autuaasti unohdin.
- Herkku vielà uuniin, jotta juusto hieman sulaa ja saa vàrià.
Ruokavieraat kehuivat. Pòydàssà oli myòs kahta kylmàà salaattia, mutta kuvat niistà eivàt oikein onnistuneet.

Uusi paavi jatkaa omaa, vaatimatonta elàmàntyyliàn, eikà muuta 300 neliòn paavilliseen asuntoon, vaan tyytyy 90 neliòn kotiin. Kovasti tykàtty tàmà uusi paavi on.

Sen sijaan maallinen johto jatkaa sekoiluaan. Hiekkalaatikolla hààràà làhinnà kolme Isoa Poikaa: ex-koomikko, nyk kansanedustaja Grillo ei halua leikkià toisten kanssa, sen sijaan Mr B haluaa leikkià kenen kanssa vain, mutta kun kukaan ei halua leikkià hànen kanssaan ja hallitusta kursiva Bersani yrittàà kovasti, mutta taitaa hiekkalaatikon leikkikalut olla nyt vàhissà! Telkussa joku sanoikin osuvasti, ettà saapasmaassa on vain kaksi kunnollista politiikkoa: nykyinen presidentti Napolitano ja uusi paavi!

12 kommenttia:

 1. Mukavaa pääsiäisen aikaa LIssu!Meille voisit sitä sadetta lähettää ja villikukatkin ovat jo kuivuneet pois;aikaisemmin kuin viime vuonna..
  Vuohenjuusto nyt tekee mistä vain hyvää;D
  Minkäköhänlainen halllitus sinne tulee....kunhan vaan se Grillo ei ole mukana eikä Berlusconekaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Nytkin sataa tihuuttaa, joten otapa àmpàri mukaan ja tule pàivàkahville. Otin just pullaa uunista. Vuohenjuusto on tosiaan maukasta ja tuo Siken porkkanapaisto vie melkein kielen mennessààn. Bersani epàonnistui - ainakin tàllà eka kerralla! Saas nàhdà, kenet Napolitano nyt kutsuu kehiin.

   Poista
 2. Kesältä näyttää kovin ja sade varmaan antaa kesän tulolle lisää potkua.
  Kukkaketoasi luulin voikukkakedoksi, vaan ei ollutkaan. Nätin näköinen kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan vielà aurinko paistaisi ja toisi lisàà làmpòà, kesà humahtaisi tàysille. Voikukat eivàt vielà kuki, mutta noiden kehàkukkien kavereina on paljon pientà kevàtmaitikkaa.

   Poista
 3. Joko sinä sinne kerkesit taas mennä =) Onneksi meilläkin paistaa nyt aurinko, vaikka öisin onkin pakkasta .
  Kovin tuntuu olevan politiikka nyt sekavaa Italiassa. Paavi sentään tuntuu tosi kunnolliselta, hänestä minäkin tykkään :)
  Hyvää Pääsiäistä Sinulle sinne etelään ♥

  VastaaPoista
 4. Tààllàhàn minà pààskyjen kaverina! Siellà paistaa aurinko, tààllà satelee! Politiikka on tààllà tosiaan tàysin sekaisin. En làhtisi lyòmààn nyt vetoa mistààn. Paavi on tosiaan mahtava tyyppi - ihan tavallisen ihmisen ystàvà. Oikein hyvàà pààsiàistà sinulle ja kissoille!

  VastaaPoista
 5. En pysy enää perässäsi...
  Mukavaa pääsiäisen aikaa! Minuun on iskenyt niin paha mutismi, etten ole moisesta ennen kärsinyt...Liikaa pohdittavaa, luulen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisan liukkaat!!! Jo nàin maaliskuussa. Jyvàskylàn loput reissut supistui vain yhteen keikkaan, josta postasin muutama pàivà sitten. Teillà varmaan pohdittavaa riittàà. Kaikki kyllà jàrjestyy. Hyvàà pààsiàisviikonloppua.

   Poista
 6. Bentornata ja hyvää pääsiäistä!
  Minäkin kuulun jo Paavi Francescon ihailijakaartiin. Poliitikot eivät vaan ole tainneet kuunnella hänen sanomaansa, että huomaisivat uuden ajan koittaneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grazie altretanto! Aikaa tomeraa tekstià uudelta paavilta kuulin hànen pààsiàissaarnoissaan. Kunpa saisi jatkaa 'politiikkaansa' mahdollisimman kauan!

   Poista