maanantai 17. joulukuuta 2012

Rypistyvän rusinan harakanpesäpää

Lauantaina ostin Vakasta vastan ja nautin vihdoin taas saunan lämmöstä. Saunomisella ja kuivalla sisäilmalla on vain tähän aikaan vuodesta, tässä maassa, myös ei-toivottuja seurauksia: iho kuivuu ja rypistyy rusinaksi ja hiukset sojottavat sähköisinä tuhanteen eri suuntaan! Pisteet tässä kohden saapasmaalle, sillä siellä ilmassa oleva kosteus pitää hipiän vauvanpepun pehmoisena ja veden kalkkipitoisuus hiukset kuohkeassa ojennuksessa. Ei muuta kun rasvaa purkista ja kampausnestettä pullosta.

Tykkään tästä valohämystä ja lumen määrästä. Tulossa valkoinen joulu. Kävin vähän tutkailemassa joko jään yli voi tassutella kylille, mutta palasin takaisin, kun huomasin, kuinka paljon jalan jälkiin nousi vettä. Täytyy odotella alkavalle viikolle luvattuja pakkasia.Kerrankin sattui kamera olemaan oikeaan aikaan mukana. Joulupukkihan se oli ennakkotarkistusreissulla Haapamäeltä kohti Petäjävettä! Kovin luontoystävällinen ei tämä pukin kulkupeli kyllä ole. Poro on parempi.

On aika nauttia kynttilän valosta. Tykkään, tykkään, tykkään...

16 kommenttia:

 1. Otsikosta sain aamun naurut, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Onneksi et nähnyt minua livenä. Minua voitais syyttää kuoliaaksinaurattajana.

  VastaaPoista
 3. Täällä myös tukka lentää ja kädet on kuin korput. En ikinä käytä Turkissa rasvaa, mutta nyt sitä kuluu. Muuten kädet hilseilee pois...

  Kiva, kun pääsit saunan lämpöön:).

  VastaaPoista
 4. Mine: Ja jalat kaipaa rasvausta aamuin, illoin. Joskus rasvailen niitä oliivioljyllä! Huomenna taas saunaan rypistymään ja kuivumaan - joulun kapakalaa a la Lissu.

  VastaaPoista
 5. Hih...rusinalta täälläkin näytettäisiin, jos ei ajaisi voiteita keholle koko ajan ja siltinkin iho tuntuu kuivalta.
  Mutta silti rakastan tätä vuoden aikaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi rusinat maistuu hyvältä!Suomen talvi on mahtava. Sen arvo nousee aina vuosien mukana.

   Poista
 6. Katoppa,onnistuit kuvaamaan pukinkin,minne oli matkalla,Korvatunturille`?
  Minä käyn saunassa kerran viikossa tai oikeastaan 3;kuntosalin suomalaisessa saunassa:kerran viikossa olen siellä vähän pitempään ja muina kertoina käyn siellä kuivaamassa itseni suihkun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukki tutkaili vain paikallisia seutuja, tuosta meidän Haapamäeltä naapuriin, Petäjävedelle. Haapamäellä kun on se Veturipuisto. Sieltä pukki oli kulkupelinsä hommannut. Mukavaa, että sinulla on saunomismahdollisuus, ja vielä suomalainen sauna.

   Poista
 7. Täysissä talvitamineissa on melkoisen raskasta uida itse tehdyssä avannossa, joten menehän vartavasten uimapuvussa ja valmiiseen avantoon.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jo köpöttelin jään yli, kun joku meni ennen minua. Vähän kyllä hirvitti, joten täytynee vielä turvautua Oikeaan tiehen ja uida sitten Oikeassa avannossa.

   Poista
 8. Hieno, vanha juna, vaikkakin savuinen -köh. Miksiköhän ilahduin niin paljon joulupukin kuvasta, taidan odottaa lahjoja, vaikka tässä iässä parhaat saa ostamalla itse. Mutta jos vaikka toisi hyvän uuden vuoden.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oikein juoksin asemalle, kun näin junan! Köh, köh! Seuraavassa postauksessa näytän, mitä minä hankin itselleni joululahjaksi! Hyvää uutta vuotta kannattaa odotella.

   Poista
 9. Voi että, olisinpa minäkin ollut asemalla kreivin ei kun pukin aikaan! Hienot kuvat, nuo kaikki muutkin. Ja pakkasta riittää, kuulemma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään luin Suur-Keuruussa olleesta ilmoituksesta, mutta enhän minä sitä ollut lukenut. Ihan sattumalta asemalle osuin. Onneksi. Pakkasta riittää, Pekka Poutakin sanoi äsken niin.

   Poista
 10. Kaunis talvi on toivottanut sinut tervetulleeksi. Nopsaan on pukki sieltä tänne ennättänyt, kun eilen näin sen ihailemassa pihakuuseni kynttilöitä.
  Anna rusinoille vettä, niin pinta siliää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on kaunista, ihan huokailtavan kaunista! Ja pakkasta ihan riittävästi just nyt ja vielä kiristyy! Oikea talven ihmemaa. Pukki on iästään huolimatta nopsa kulkija! Meidän pukki lainasi aina lapsuudessa kenkänsä meidän isältä. Pitäis ihan asua vedessä, että tämä rusina siliäisi!

   Poista