torstai 13. joulukuuta 2012

Auguri

Auguri e buone feste! Hyvàà juhlan aikaa. Ostin tàmàn koristeen (made in China) Keuruun kodin oveen. Tààllà joulu ei ole niin suuri juhla kuin Suomessa. Perinteiseen tapaan lahjat on tuotu lapsille vasta loppiaisena - niin kuin itàsen maan viisaat miehet aikoinaan, mutta làhinnà amerikkalainen jouluhulina on valtaamassa myòs saapasmaata. Jouluaatto on ihan tavallinen tyòpàivà, eikà jouluaattoa muutenkaan vietetà niin kuin Suomessa - kinkun ja laatikoitten ààressà, vaan pààruokana on kaikenlainen veden anti. Uudenvuoden aattoilta on sitten yhtà màssàilyà ja kuohuviinià.

Minà olen pakkaamisessa loppusuoralla. Haen vielà tuosta kylàn macelleriasta (lihakauppa) pecorino romanoa (lampaanjuustoa, jonka tekee paikallinen paimen tuossa làhellà. (Sità ja parmiggianoa raasteena pastan pààlle - ah, mità herkkua. Tai sitten vaikka hillon kerà ihan vain pikkunàlkààn tai antipastona.) Kaksi matkalaukkua ruumaan, làhinnà saapasmaalaisia herkkuja oliiveista ja òljystà làhtien. Mukava sitten kokkailla Keuruulla à la saapasmaa.


Kàvin toissa iltana kuvaamassa naapurikylàn pààpiazzaa. Sen toisessa pààssà olevan kirkon rappusille on rakennettu precepe, jouluseimi, johon Jeesus-lapsi syntyy sitten jouluyònà.

Nàmà ruusut ovat Seija-systerille: Mukavaa nimpparia! Jokos tànà aamuna olet piipahtanut avannossa? Minà aloitan sen ihanuuden heti lauantaina. On se vaan kummaa, ettà tààllà minà valitan viimaa ja kosteaa kylmyyttà, mutta Suomessa minà pulahdan avantoon ja nautin suunnattomasti! (Saapasmaalaiset katsovat minua aika oudosti, kun kerron heille asiasta.) Muutenkin tààllà ihmetellààn, miksi minà làhden talveksi pois sinne lumen ja pakkasen keskelle. SIKSI!!!!!

8 kommenttia:

 1. Espanjassakin viettävät sitä vasta vuoden vaihduttua.Ja nami,pecorinoa,oletkos muuten kokeillut kuuluisaa avocadopastaa,siihenhän sitä tulee? Milloin on Seija-systeri tulossa tännepäin?
  Mukavaa matkaa takaisin Suomeen!

  VastaaPoista
 2. Katolisten maiden tapa viettàà joulua on erilainen kuin protestanttisen Suomen. En muuten ole kokeillut mainitsemaasi pastaa. Olen kyllà lukenut siità, ja suunnitelmissa on myòs kokeilu. Seija-systeri on toinen systeri; se pikkuisempi on muuttamassa sinne 03.01.13, siis aivan pian. Kunhan asettautuvat Israeliin kunnolla, tulen ilman muuta siellà kàymààn. Kiitos matkatoivotuksesta. Myòhààn huomen illalla puran jo noita matkalaukkuja kotona Keuruulla.

  VastaaPoista
 3. Täällä Suomi odottaa saapumistasi. Hyviä lentoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan sinne Kotkan suuntaan! Tààllà kaikki valmista.

   Poista
 4. Kiitos ruusuista. Ostin itselleni valkoisen amarylliksen ja kävimme kiinalaisessa syömässä mahat pinkeiksi.
  Oli niin "kiireinen" päivä etten ehtinyt avantoon, mutta huomenna sitten taas sinne.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait parvekkeen viimeiset ruusut, ole vaan hyvà! Tààllàkin on hieman pitànyt kiirettà, mutta nyt on kaikki valmista.

   Poista
 5. Tapasin juuri saunassa naisen, joka tuli tänne kosken kaupunkiin Turkin lämmöstä (tai lähtiessä vesisateesta). Minä kyllä itsekseni mietin hieman samaan suuntaan. Minulla on vielä pitkä matka ymmärtää teitä kahden maan väkeä. Mutta siksi onkin niin kiintoisaa käydä täällä sekä Minellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kahden maan välissä suhaava muuttolintu on erittäin onnellisessa asemassa, että voi lennellä aina sinne, missä voi ottaa parhaat rusinat pullista. Just nyt nautin suunnattomasti tuosta kauniista lumisateesta täällä lämpimien seinien sisällä - ihan avojaloin, mitä vuoristomajalla ei voinyt edes harkita. Kohta lähden tassuttelemaan avannolle! Mine asustelee suurimman osan vuotta Turkissa, joten hänen elämänsä on hieman toisenlainen. Mutta erittäin mielenkiintoinen elämä.

   Poista