maanantai 26. marraskuuta 2012

Juhlasta arkeen

Aika ojentaa ruusu Kimille. Kolmanneksi paras kuski tàllà formulakaudella, vaikka eksymàllà yritti parhaansa vàlttàà palkintojenjakokissanristiàiset! Kuinka moni uskoi hànen menestykseensà kauden alussa. Minà uskoin ja toivoin!!! Nyt uskoo myòs Coca cola ja Samsung! Ruusu tietsysti myòs Vettelille. Ihmemies. Eilen taas ravasin ympàri huushollia. Nyt on neljà kuukautta aikaa vetàà henkeà ja SITTEN...

Kaiken ravaamisen keskellà
- luutusin lattioita
- pesin pyykkià
- silitin
- kudoin sukat
- tein pari pitsikiveà
- paistoin taatelikakun jouluksi
- tein porkkanalaatikkoa jouluksi
- paistoin pullaa

Siis kahden kisapàivàn aikana. Totta kait lisàksi kàvin aamucappuccinoilla. Totta kait luin alapiazzalla  lehdet auringon paisteen nostaessa hien selkààn. (Takkia ei voi enàà ulkona riisua, sillà auringosta huolimatta syksy on tullut). Tympein uutinen lehdessà oli se, ettà Mr B haluaa takaisin mukaan politiikkaan. Ihme mies hànkin: vankilaan tuomittu, mutta sen kun vain porskuttaa. Kulmakarvat kohosivat myòs sen artikkelin kohdalla, jossa 'rikkaat maat' - Suomi listassa mukana  - estàvàt kòyhien maiden EU-rahojen saamista - listassa Kreikan lisàksi mm Italia. HAH, sanon minà. Totta kait lisàksi laitoin ruokaa ja tiskasin. Totta kait lisàksi katsoin illalla saapasmaan vaaleja, kun keskusta-vasemmisto on valitsemassa itselleen uutta johtajaa ja mahdollisesti uutta pààministerià.

Huomenna alkaa sitten talvi, kuulin just uutisista. Tuuli kààntyy pohjoiseen. Alkaa sateet - taas. Aika laittaa takkaan tulet. Aika paahtaa ensimmàiset kastanjat. Aika leipoa pipareita ja karjalanpiirakoita - jouluksi.

17 kommenttia:

 1. Luin eilen lehdestä artikkelin napolilaisperheestä, joka niin kaipailee Mr. B:tä ottamaan taas ruorin käteen.
  Kimin tulos jäi huomaamatta, kun kuulin, että Vettel voitti. Tämä kaksoiskansalaisuus kun on niin kätevää, voi iloita joko tai.

  VastaaPoista
 2. Allu: Eikà se napolilaisperhe ole ainoa - ikàvà kyllà. Minà iloitsin molempien puolesta!

  VastaaPoista
 3. Sinähän jo kovasti joulua ahkeroit. Sielläkö sen vietät? Ja on minullakin tosiaan kaikenmoista varattuna. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka sairastuu juuri pahimmoilleen...
  Täälläkin kai tulee lunta loppuviikolla. Saisi kyllä tuo pimeys kirkastua! Täysikuukaan ei valaise synkkyyttä.

  VastaaPoista
 4. Riitta: Minulla on nyt pari viikkoa aikaa tehdà jàlkikasvulle 'suomalaista joulua'. Keuruulle tulen viikkoa ennen joulua, enkà aio juuri mitààn muuta laittaa itse kuin paistaa kinkun, edes pienen. Tààllà ei pimeyttà ole, joten kaamokseen sinne tulen nukkumaan talviunta! Aurinko nousi tànààn ennen kahdeksaa ja on nyt porottanut taas koko aamupàivàn.

  VastaaPoista
 5. Oletpas ollut ahkera! En seuraa formuloita,mutta ihan kiva lukea että Kimi oli noin hyvä. Ettei nyt vaan Mr B pääse takaisin politikoimaan.....

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Kahdessa pàivàssà ehtii vaikka mità, kun ei voi làhteà mihinkààn kauemmaksi. Katsoin aamulla yle-areenan kautta ohjelman Jàlkihikeà, ja voi ettà raati hehkutti Kimià kuin myòs monet Oikeat Asiantuntijat ovat tehneet. Jopa saapasmaan suurin urheilulehti oli oikein suopea. Uskon, ettà nyk pààministeri Monti làhtee mukaan kilpailuun, JOS Mr B yrittàà takaisin, eikà silloin Mr B:llà ole mitààn mahdollisuutta. Luulen. Mutta saapasmaa on aina saapasmaa, ja sen politiikka ihmeellistà.

  VastaaPoista
 7. Meillä mies kävi läpi kanavia yrittäen löytää F1, onnistumatta.Ei mikään yllätys mutta joskus jostain näkyy.

  Mutta että joulua-apua, ei mitään mielikuvaa vielä mistään. Nämä aurinkoiset, helteiset päivät pitävät minut tiiviisti kesätunnelmissa.Joka vuosi täällä aivan sama juttu. Sitten juostaan viimeinen viikko ennen joulua...

  VastaaPoista
 8. Pikkujutut: Tààllà formuloita tuli joka tuutista! Ja nyt homma jatkuu lehdissà, kun Alonso syyttàà Vettelià Vettelin Suzukan ajoa. Happamia... Eihàn tààllàkààn joululta tunnu, mutta koska tiedàn jàlkikasvun haikailevan suomalaisia ruokia, teen niità hànelle mielellàni. Siità tulee hyvà, jouluinen mieli minullekin. Suomessa en aio juosta jouluna pàtkààkààn. Onnistuukohan?

  VastaaPoista
 9. Oletkos siellä jouluna? Minä en osaa oikein päättää, että teenkö joulun kotiin, kun emme ole jouluna täällä. Toisaalta tekisi ainakin jotakin mieli viritellä ja tänään kävin ostamassa uusia jouluvaloja. Perinteisesti viritän valot 1. adventiksi.

  VastaaPoista
 10. Mine: Làhden joulukuun puolessa vàlin Suomeen, sillà olen vahvasti sità mieltà, ettà joulu tuntuu joululta vain Suomessa. Keuruulla ovat odottelemasa àiti, siskon ja veljen sakit. Sità paitsi talvi on làmpòisempi Suomen taloissa kuin tààllà kivilattioitten ja -seinien ympàròimànà. Saapasmaahan tulen vasta, kun kevàtaurinko làmmittàà tarpeeksi.

  VastaaPoista
 11. Paljon ennätit formuloiden aikana hermostuksissasi touhuta.
  Täällä meitillä ne näkyivät vasta jälkikäteen, mutta tulos tuli katsottua netistä jo aiemmin.
  Saapasmaan poltiikasta en ymmärrä höykäsen pöläystä, en kyllä Tämäm oman maankaan, sillä noita miljardeja eteläisen Euroopan maille en ymmärrä.

  VastaaPoista
 12. Aimarii: Jep, piti keksià paljon hommaa, kun ei voinut paikoilla jànnittàà. Kyllà minà ymmàrràn heikompien auttamisen, mutta en sità, ettà esim saapasmaassa yhteisià rahoja katoaa joidenkin taskuihin miljardeja ja miljardeja, eikà sinne, mihin ne on tarkoitettu. Tàmà maa voisi oikein hyvin, jos poliitikot ja virkamiehet hoitaisivat asiat rehellisesti. Kreikassakin rikkaimmat tyypit ovat jo vuosia vieneet rahansa ulkomaille, esim ostamalla kiinteistòjà Lontoosta. Suomessa sentààn vielà tunnetaan sana kohyuus js oikeudenmukaisuus. Mità nyt Kimikin kiertàà veroja mm asumalla Sveitsissà jne

  VastaaPoista
 13. Hauskasti luulin, että olet Suomessa kun jouluvalmistelit, aivan kuin muualla ei voisi! Minulta jää tänäkin vuonna valmistelut tekemättä, ei jaksa ei pysty - lisäksi olen pyytänyt rauhoitetun joulun. Ei aattotohinaa eikä joulupäivällisiä. Lapset juhlivat keskenään vanhemman tyttären luona, hänen vuoronsa tullut :)

  VastaaPoista
 14. Tännekin on luvassa talvi, lunta ja pakkasta, pelottelevat, että kerralla tulee 30-40 cm lunta. Olenkin koko syksyn kuntoillut ahkerasti ja nostanut puntteja :) Toivottavasti junat kulkevat lumesta huolimatta, pitäisi päästä viikonloppuna liikenteeseen.
  Joulua on aina mukava laittaa!
  helena

  VastaaPoista
 15. Helena: Olen seurannut nettilehdistà Suomen sààtà. Tààllàkin on myrskynnyt nyt toista pàivàà, tosin tàllà seudulla vain sataa vettà, mutta pohjoisempana myòs lunta. Hieno, ettà jaksat kuntoilla. Mukavaa viikonloppua ja joulun odottelua.

  VastaaPoista