maanantai 15. lokakuuta 2012

Monenlaista tarjontaa

Oman piazzan pizzerian uudet omistajat tarjoavat nyt mm tàmmòistà herkkua: supplì - riisipallukoita. Voihan nam, ettà ovat hyvià, herkullisia, suussa sulavia. Kaksi palleroa riittàà lounaaksi per henkilò.

Aamucappucino -baarissa saa nykyààn myòs erin-erin-erinomaista ruokaa. Testattavana lounaalla oli fave e cotecchino (papuja ja sianpintaa), gnocchi al tartufo (perunapalleroita ja sientà), ragupastaa (jauhelihapastaa) ja pizza margherita (ei kuvaa). Laatu huippua ja hinta... Mitàs arvelette koko satsista vesineen ja limsoineen? Vajaa 24 euroa! Eipà kannata kotona laittaa kaikkea tarjottua yhdelle lounaalle.

Kun bonuksena on upeat maisemat, voin suositella paikkaa tàydellà sydàmellà.

Baarin omistaja, Roberto, on kuuluisa myòs jààtelòn tekijànà. Mutta koska enàà ei ole kesà (vaikka eilenkin mittari huiteli yli 20 asteen), ei baarista enàà saa jààtelòà. Jos jàtskihimo kuitenkin iskee, tàytyy huristella naapurikylààn.

Lòytyy lajiketta, laatua, eikà taaskaan hinta pilaa nautintoa. Vaikken jààtelòn suuri ystàvà olekaan, maistui tuo alarivin keskimmàisenà oleva pistacchio-jàtsi minullekin. Iso annos - 1,50 euroa.

Tàlle pàivàlle on ennustettu kurjaa sààtà: aamulla seitsemàn jàlkeen nàytti tàltà. Nyt sàiden haltia vetàà vàhàn henkeà, mutta iltapàivàksi on annettu Lazioonkin monenlaisia varoituksia. Tàytyy kàydà vàhàn kaupassa ja vetàytyà myrskyn ajaksi sohvalle kaukosààtimen kaveriksi: tarjontaa telkkarissa riittàà: kymmenillà ja taas kymmenillà kanavilla monelaista urheilua, pokeria, biljardia, rulettia, ja tietysti monelta kanavalta jalkapalloa, (tànààn ei formulaa), ruokaohjelmia, uutisia, jazzia, oopperaa, monia salapoliisisarjoja (mm 2 tuntia don Matteota), matkailuohjelmia, historiaa, kaikensorttisia tietokilpailuja, piirrettyjà jne.

Samalla voi virkkailla lisàà pitsikivià.

23 kommenttia:

 1. Herkkuja monelaista, nam.

  Hinnat ovat todella kohdillaan teillä siellä. Lapset halusivat viikko sitten Beirutissa jäätelöä, 3 palloa= 10 dollaria.Kannattaa siis tarkistaa hinnat ennenkuin ostaa :).Paikallinen jäätelö maistuu, no ihan samalta kaikki, oli suklaata tai vaniljaa.
  Toivottavasti myrsky ei tee tuhojaan, me odottelemme niitä sateita, joita ei kuulu ei näy.

  VastaaPoista
 2. Täällä täkäläinen jäätelö on sellaista venyvää. En tykkää. Onneksi saa myös maailma merkkejä. Ja edullisesti.

  VastaaPoista
 3. Pikkujutut: Nyt on uunissa ihan perinteisesti valmistettua kaalilaatikkoa. Siirapin toin Suomesta. Tààllàhàn jàtski on hyvàà, aina! Ja ihan paikan pààllà valmistettuna herkullisen herkullista. Ehdin just sisàlle sateen alta. Ja ukkonen sàestàà taustalla. Tààltà kyllà nyt riittàisi sinnekin. Toivottavasti ei tule tuhoja.

  Mine: Gelato on aina gelatoa!

  VastaaPoista
 4. herkun näköiset ruuat, eikä todellakaan hinnalla pilattu. Nuo sinun kivet ovat ihania!

  VastaaPoista
 5. Suvi: Ruuissa maistui kotoinen teko! Ei vivahdustakaan eineksiin tms. Ja hinta yllàtti meidàt kaikki positiivisesti. Osa noista pitsisistà kivistà on tuotu sieltà Sardiniasta. Mukavaa, ettà tykkààt.

  VastaaPoista
 6. Nam mitä herkkuja!

  Mitä!!! Eikö siellä näytetä lainkaan sitä yhtä ohjelmaa, jota täällä tulee kaikilta kanavailta....ohjelma on nimeltään Uusinta...:D

  VastaaPoista
 7. Irmastiina: Tiedàtkòs, eilen aloin katsella Neiti Marplea ja jo aòlkusekunneilla huomasin sen jakson tulleen pari iltaa sitten. Mutta ei haitannut. Sen sijaan en katso Kauniita ja Uljaita, koska Ridgekin puhuu italiaa!!!

  VastaaPoista
 8. Tutustuin ensimmäistä kertaa noihin virkattuihin kiviin blogissa nimeltä resurrection fern, olisiko ollut vuosi sitten, ja ole siitä asti niitä ihaillut! Margaret (blogin omistaja) käsittääkseni myy näitä kiviä myös, sinäkin voisit!

  VastaaPoista
 9. Suvi: Samaa blogia olemme katselleet. Ja jos googlaan sanalla Margaret Oomen, kuvia lòytyy tuhansia. Kivien myyjà? Miksi ei. Kyllàhàn noita hioutuneita kivià tàmàn meidàn meremme rannoilta lòytyy. Siità nettimyynnistà oli eilenkin tààllà puhetta. Minà vaan olen kauhean huono myyjà. Mieluummin aina annan pois.

  VastaaPoista
 10. Ihanat nuo pitsikivesi,olen täälläkin jossain joskus niitä nähnyt ja ihaillut.Tosi kaunista pitsiä olet virkannut:)
  Ja herkkuja siellä teidän piazzalla,noita arancineja olenkin maistanut;veramente buono!

  VastaaPoista
 11. Harmi kun tuo ruokapaikka on turhan kaukana.

  VastaaPoista
 12. Yaelian: Varmaan monet taitavat sormet ovat kivià kaunistaneet. Kiitos vaan kehuista. Ai, kutsutko sinà supplì-palluroita arancineiksi. Olipa nimi mikà hyvànsà, maku on mainio, kun ne on just tehtyjà.

  Allu: Eihàn Roomasta ole tànne kuin n 60 km!

  VastaaPoista
 13. Nälkähän tässä tulee noita kuvia katsellessa :)

  VastaaPoista
 14. Sude: Nàlkà noista ruuista myòs làhtee! Sinulla niità apina-hommia nàyttàà riittàvàn.

  VastaaPoista
 15. Kyllä noita ruokiasi voisin maistella, varsinkin riisipalleroita voisi just nyt upota ainakin ne kaksi ja jädeä päälle.
  Jokohan myrsky sieltä ennätti tänne? Ehkei sentään myrskynä tullut, mutta melkoisen tuulen kanssa ensilumen satoi. Maa jo ihan valkoinen.

  VastaaPoista
 16. Tànne vain maistelemaan! Eilinen pàivà oli myrskyinen aamulla ja illalla. Tàmà pàivà taas aurinkoinen. Huomiseksi luvassa taas hellettà. On tàmà oikullinen maa kaikella lailla. Ensi lumi tuli Pohjois-Italiaankin, mutta toivottavasti ei nàille korkeuksille. Kaunista taas blogissasi.

  VastaaPoista
 17. Pitsikivistä tulee kesä mieleen, ainainen kesä. Sade myrskyineen taisi tulla nyt meille - vaihteeksi! Ja ah noita herkkuja, nam nam...

  VastaaPoista
 18. Riitta: Pitsikivet ja kesà! Vaude. Tànne tulossa taas helle myrskyn jàlkeen. Noita herkkuja voisin kokeilla Suomessakin. Herkkutatit ja mustatorvissienet korvaisivat kyllà tartufon mennen tullen. Minà tààllà haikailen karpalosuolle.

  VastaaPoista
 19. Kyllä maistuisi tuollaiset herkut. Juon parhaillaan banaani-tomaatti-karpalopirtelöä, onneksi on ahkera veli, joka pitää marjoissa.
  Pitsikivet ovat kauniita, taidan sittenkin tehdä tuollaisia, vaikka ensin mallailin pitsikeskustoja korvakoruiksi tai pääntiensomisteeksi. Kunhan saisi ensin syksyn pihatyöt tehdyksi pois alta.
  helena

  VastaaPoista
 20. Kävin karpalosuolla. Saalis 1 dl. Joten enpä taida viitsiä enää ajella niitten perässä. Onneksi on noita muita marjoja löytynyt.
  Tänään on satanut tauotta puolenpäivän jälkeen eikä loppua näy tulevan.
  Kynttilöitä voisi sytytellä.
  -seija-

  VastaaPoista
 21. Helena: Banaani-tomaatti-karpalopirtelò kuulostaa namilta! Itse join vàlipalaksi kefiiri-variksenmarjajuomaa. Pitsikivià on mukava tehdà, suosittelen. Mukavaa kaamospuuhaa sekin.

  Seija-systeri: Riitta tuolta Riitan puutarhasta oli saanut mukavan karpalosaaliin. Riippuu varmaan suosta. Tààllà on paistanut taas hellettà! Onneksi illaksi aina vàhàn viilenee. Kynttilòità minàkin polttelen, mutta vasta myòhemmin illalla, sillà nyt on vielà valoisaa. Aurinko laskee parhaillaan.

  VastaaPoista
 22. Ruoka maistuu hyvältä tänne asti, mutta pitsikivesi vasta sytyttävätkin! Upeita! Harmi, ettei niiden lennättäminen postitse ole kovin edullista, sillä olisin tilannut sinulta niitä joululahjaksi monta kiloa. :)

  VastaaPoista
 23. Assà: Ensi syksynà voisit huristella Keuruulle, sillà jos saan noita Aimariin mainitsemia mustia kivià, laitan pitsikivitehtaan pystyyn siellà, eikà tartteisi postiin laittaa. Kivet nimittàin tosiaan painaa.

  VastaaPoista