perjantai 31. elokuuta 2012

Vauvasta vaihtariin

Kun kesäkuussa kotiuduin, ostin torilta neljä köynnöskrassin tainta. Köynnöksiä niistä sukeutuikin, parvekkeen kattoa tavoittelevat. MUTTA olin jo varma, että koiraskrasseja olin ostanut, sillä kukkia ei vaan ilmestynyt,  kunnes pari päivää sitten ...! Osasi yksi taimista ajoittaa kukintansa suvun uusimman tulokkaan, pikkuisen prinsessan kunniaksi! Onnea vaan koko perheelle kuin myös Seija-systerille ja miehelleen. Tulee mummolaan ihan erilaista vipinää, kun on nyt pikkuinen tyttö hemmoteltavana. Nukkeleikit käyntiin. Pikkuinen ei kyllä ollut ihan pikkuinen, vaan painoi komeat 4,440 kg.


Olen nyt ilmeisesti parantumassa sienihulluudesta. Siltä osin, etten enää kerää saalista omiin varastoihini, enkä valmista itselle sieniruokia. Mutta ei parantuminen minua metsään menemästä estä. Eilen vein muutaman litran kantarelleja Riitalle kiitokseksi saamistani puutarhan tuotteista. Siis vaihtarihommia! Kannatan - ja kiitän. Eilen illalla padassa porisi punaherukka-vattuhilloa sekä viherherukka-karviaishilloa, mustaherukat laitoin suoraan pakkaseen. Lisäksi tiedän, että mummo (siis äitini) ja pikkusysteri miehensä kanssa tykkäävät sienistä, joten vielä voin saalistaa...

***
Alan olla kiukkuinen bloggerille. Temppuilee ihan yhtenään. Lisäksi 'uudistaa' itseään niin usein, ettei tämmöinen varttunut ihminen oikein perässä pysy. Minun tietämättäni ja minulta mitään kysymättä oli lisännyt semmoisen sana-numerohirvityksen minunkin blogiini. Onneksi sain Mineltä apua, ja toivottavasti nyt Jaelkin voi kommentoida. Te, jotka haluatte poistaa sanavahvistuksen blogistanne, katsokaapa edellisen postaukseni Minen neuvoa. Oli ihan helppo homma. Kiitosta vaan sinne Istanbuliin.

14 kommenttia:

 1. Rakastan tuollaisia krasseja, mutta ötökät rakastaa niitä vielä enemmän, joten olen luopunut toivosta enkä enää kylvä niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krassit kuuluvat minun kesääni, mutta kukkivina, kiitos! Joinain kesinä olen saanut siemenetkin omista kukistani.

   Poista
 2. Sama vika kuin Allulla, viime kesinä krasseissa on ollut paljon mustia kirvoja, tänä vuonna yritin olla ajoissa valmiina mäntysuovan/tolun kanssa, mutta hävisin taistelun ja jouduin leikkaamaan alas kauniista kukista huolimatta.
  Tuo sanavahvistus pyysi todistamaan, ettet ole robotti. Aika usein olin, etenkään kirjaimista en tahtonut saada selvää.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun parvekkeellani jotkut kasvit vetivät tänä suvena puoleensä vihreitä kirvoja, mutta tuo krassiruukku on ainakin tähän asti säilynyt.
   En kyllä ole kokenut olevani robotti, mutta jos bloggeri ei sitä usko - koska itse on robotti - teen lakon! Olen nyt jättänyt kommentoimatta kaikkiin niihin blogeihin, joissa tuo tyrpeellinen sananvahvistus on.

   Poista
 3. Krassit ja hajuherneet ovat ihania.

  Onnea uudesta tulokkaasta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös hajuherneistä. Niiden taimia ei vaan täällä torilla ollut, eikä siemenestä enää olisi kerennyt itse kasvattaa.

   Kiitos! Tulokkaasta olen saanut spostin kautta jo kaksi ihanaa kuvaa.

   Poista
 4. Ensinnä Pikkuisen syntymän johdosta paljon onnea ja toiseksi- kraseja mullakin on ja ötökät ovat pitsineeranneet kaikki krassinlehdet. Kukkii ne kyllä. Nyt kuljetan jo kukkiani yöksi autotalliin ja aamusella pihalle.
  Voi turkanen, miten katehdinkaan saamiasi marjoja. Täällä eivät vatut kypsy, nyt ne rupeavat kuivamaan viherkäisinä. Puolukoita varmaan löydän vähän. Täkäläisiä sieniä en tunne, pitäisi ruveta opettelemaan, jos mielii kerätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta saa siis isotätikin, voi että! En ymmäärrä noiden minun krassieni sisintä, sillä lehdet niissä ovat terveen terveitä, vaikka esim basilikan jouduin heittämään kirvojen takia tänään roskiin.

   Saat olla kateellinen. Riitan puskiin oli jäämässä niin paljon satoa, että pitihän marjat poimia. Luonnon vattutilanne oli kohdallani kurja, sillä entiset aukot ovat kasvamassa umpeen, enkä uusia ole löytänyt - vielä. Ensi viikolla alkaa sitten puolukkashow. niitä onneksi löytyy.

   Teidän korkeudellanne sienivalikoima lienee vähäisempi kuin täällä, mutta eikäs siellä joitain rouskuja ja tatteja ole. Vaikkei niitä tänä syksynä täällä ole juuri näkynyt.

   Poista
 5. Hyvä, kun saatoin olla avuksi. En ole mikään tekniikan lapsi, mutta sain nyt hetken paistatella sellaisena:). Vaihtokauppa se onkin parasta kauppaa. Täällä tosin ei oikein ymmärretä kirpputorien yms. päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan!!! Minua ihastuttaa ns aikapankki. Oletko kuullut ideasta. Tuolla Jyväskylässä on lähin. En taida olla kauppiaden ihanneasiakas, sillä en tykkää shoppailla uusia juttuja. Taidan kuulua antiikkin luontaistalouteen.

   Poista
 6. Juu nyt voin kommentoida,kiitos vaan.On niin ärsyttävä se sananvahvistus,enkä voi moneen blogiin nyt kommentoida sen vuoksi.Onnea kukan johdosta ja uuden pikkuisenkin johdosta.Mitä vikaa sienihulluudessa on?Minäkin olisin,jos sellaisia olisi vieressä.Ja ihania marjoja,nami!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tehnyt nyt lakon: en kommentoi mihinkään blogiin, jossa on tuo sananvahvistus!

   Pikkuinen on ihanan ihana.

   Sienihulluus meni jo yli: piti haalia enemmän kuin mihinkään sai mahtumaan. Nyt kuljen metsässä ihan vain huvikseni ja jos sieni osuu kohdalle, poimin sen ja annan jollekin, joka voi sen käyttää.
   Marjahulluus sen sijaan on ja pysyy. Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 7. Mitäs marjoista, mutta KIITOS KANTTARELLEISTA!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs kantarelleista, mutta KIITOS MARJOISTA!!!

   Poista