lauantai 19. toukokuuta 2012

Paljon onnea vaan...

Parveke on joutunut oikein tuulten riepottelemaksi. Toissa pàivànà irtosi toinen suojavaate ja eilen oli toinenkin liehumassa iloisesti vaakatasossa. Oikeita pulujen pelàttimià, joten olkoot vàhàn aikaa siinà virassa.

Ruususta viimeisestàkin kukkaoksasta oli kaksi kukkaa 'paleltunut', joten onnitelkoon nyt tàmà pelastettu oksa arpajaisten osallistujista SOILEA. Mutta jotta minua ei moitittaisi sukulaisen suosimisesta, arvottiin vielà toinenkin lappu. Joten ruusu ilmaiskoon onnen toivotuksen myòs IRMASTIINALLE. Laittakaapas spostiin toi, mità haluaisitte. Merkattua vai pitsistà liinaa vai hàrpàkkeet.

Eilisen uuden ruokakokeilun aineksia.

Ensin leikkasin munakoisosta kiekkoja, jotka koversin kupeiksi. Laitoin ne uuniin esipaistumaan (tietysti òljyà, suolaa ja pippuria. Munakoisohan oikein hòrppii nestettà!). Paistinpannulle òljyà, laakerinlehti ja munakoison sisukset hienoksi hakattuna. Mukaan minitomaatteja, suolaa ja pippuria tuosta Istanbulista tuliaisina saamastani ihanasta pippurimyllystà.

Mòssòn joukkoon rikoin mozzarellaa.Odottelin, kunnes uunissa olleet munakosiokupit olivat làhes kypsià. Sitten tàytin ne mòssòllà ja vielà pààlle mozzarellaa. Uuniin noin puoleksi tunniksi, pààlle basilikaa ja namskis! Kuva valmiista ruoasta epàonnistui, ja koska ruoka oli jo vatsalaukuissa, ei kuvaa! Pientà viilausta seuraavaan kertaan: Kuppien reunat ohuemmiksi!

***
Minusta alkoi jo tuntua siltà, ettà minut on hylàtty! Mutta Katti Konosen viikset: yksi pistàvà òtòkkà yllàtti ja paukuttu oikein kipeàn paukaman! Joko olen tullut immuunimmaksi tai antihistamiini tepsii tai kevàt yksinkertaisesti ei ole suosinut noita pistàvià viholaisia.

***
Mansikka-aika alkaa olla lopuillaan. Se tarkoittaa sità, ettà nyt alkaa kirsikoilla herkuttelu. Eilen ostin kilon ja puolet on jo nautittu. Pari viikkoa sitten hinta oli 2 e /etto - siis 100g - siis 20 e kilo! Herkuttelin vain silmillà. Nyt hinta on aika kohtuullinen, n 4 e kilo. Mutta ettà ovat hyvià. Siis aamukirsikoille!

21 kommenttia:

 1. Vaude mitkä näköalat parvekkeesi tarjoaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nàkòalassa ei ole mitààn moittimista, ei mitààn!

   Poista
 2. Oi, minäkö voitin....KIITOS!
  Pitsiliina olisi kyllä ihana.
  Pistämpä heti viestiä sinulle..:)

  VastaaPoista
 3. Hei, en löydä spostisi osoitetta... tuolla profiiliteidoissa oleva posti ei toimi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllà tuo email toimii, mutta laitanpa tàhànkin
   liisapuurula@gmail.com
   Onnea vaan!

   Poista
 4. Olipa teillä tuuli,ja aina ihailen tuota näköalaasi..
  Kiva munakoisoruoka!
  Meilläkin on mansikoiden aika loppumassa, ja viime viikolla ilmestyivät kirsikat toreille.Jännää,että näin samanaikaisesti,vaikka teillä on paljon viileämpää...
  Mukavaa viikonloppua Lissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta sitten maaliskuussa oli voimakkuudeltaan vastaava tuuli, mutta ettà toukokuun puolessa vàlin! Tànààn kaunista, huomiseksi luvassa ukkosta koko saapasmaahan. Tykkààn munokoisosta, muodosa jos toisessa. Tuo ruokaohje on telkusta. Loppujen lopuksi olemme (nyt) saman meren rannalla, joten ehkà samoja hedelmiàkin. Maukasta viikonloppua sinullekin, Yael!

   Poista
 5. Kirsikoita on meilläkin, alle 2 taalaa kilo.Mansikoita olisin halunnut vielä syödä mutta ne vain katosivat, höh. Herkulliselta näyttää ruokasi, meillä tänään tabboulehia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikoita on vielàkin, mutta hinta alkaa taas nousta ja laatu heiketà. Onneksi on kirsikoita! Nàkyi jo persikoita ja aprikoosejakin, mutta annetaan hintojen ensin kohtuullistua. Mitàhàn tuo teidàn ruokanne mahtaa olla?

   Poista
 6. Teillä on nyt sitten kylmempää, meillä kesäistä! Tervetuloa takaisin pääskysten mukana. Tänään näin ensimmäisen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viileàà on, ajatellen ettà ollaan toukokuun puolen vàlin yli. Toisaalta tykkààn enemmàn tàstà kuin liian helteestà. Tulossa, vajaa kolme viikkoa.

   Poista
 7. Haa, minen koskaan voita missään mitään! Vieläköhän kerkiäisi laittaa loton vetämään?

  Minulle käy niin merkatut liinat kuin härpäkkeetkin, voit valita ihan itse. Kunhan tulet tänne asti tuomaan ne :D viedään sinut sitten taas hailuotoon ja ties minne

  Koivuallergialääke meni tänä vuonna nappiin. ei aihista, ei kutita, vaikka pitäisi olla pahin siitepölyvuosi ties kuinka pitkään aikaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokos lottosit? Katsotaan nyt, mihin sitten auton nokka kesàmmàllà kààntyy. Laitanpa sitten spostia. Minàkin luulen, ettà tuo antihistaminiinikuuri on pelastanut tàmàn kevààn, vaikken lààkkeità haluaisikaan kàyttàà.

   Poista
 8. Toivottavasti olet kunnossa, olet mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minà olen ihan kunnossa. Tuo kamala maanjàristysaalto ei tuntunut ollenkaan tààllà asti. Toivottavasti ei tunnukaan. Mutta ei ole mukava yò tulossa nytkààn tuonne tuhoalueelle, sillà sateet ovat siellà alkaneet. Saapasmaan maankuori on elàvà ja vaarallinen.

   Poista
 9. Tulipas mieleen siitä ä-hommelista vielä, että pystynet kopioimaan ja liittämään ä-kirjaimen tekstistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, sinà uskot minun teknisiin taitoihini, vai mità! Kiitos siità, mutta usko tai àlà, niissà hommissa minulla on molemmat peukalot kàmmenten keskellà. Saan tyytyà toisten apuun.

   Poista
  2. No älähän nyt :) Koita. Viet hiiren osoittimen tähän viereen: ä , painat hiiren vasemman nappulan pohjaan ja vedät ä:n yli, että se "maalautuu". Painat siinä maalatun ä:n päällä hiiren oikeaa, valitset copy (tai kopioi tai ei kai koneesi italiaa puhu?), sitten vaan menet sinne, missä tarvitset ä:tä, vaikka sinne miun blogin typerään kyselylaatikkoon, johon pitää kirjoittaa härkä. Kirjoitat h, viet hiiren osoittimen h:n oikealle puolelle, klikkaat hiiren oikeaa näppäintä ja valitset paste (tai liitä tai mitä italiaksi lieneekään liitä), sitten kirjoitat rk ja uudelleen hiiren oikeaa ja paste. Prego :D

   Poista
  3. Olet sinà sitkeà ope! Mutta kun minun pitàà nàhdà kaikki ohjeet kuvina JA jonkun myòs nàyttàvàn kàdestà pitàen. Sità paitsi minun kone 'puhuu' italiaa, vaikkei se este enàà ole. Tukihenkilò saapuu kohta saapasmaahan, joten nàillà sinun ohjeillasi me tààllà varmaan saadaan jotain aikaan. Muuten, sinun kehumista viidesta blogista poimin yhden (àssàn kàkenà) tuohon omaan sivustooni ja kahvi tosiaan purskahteli. Kiitos (siitàkin) vihjeestà.

   Poista
  4. Ässä on huippu :D Ja miehän vaan haluan siut kommentoimaan sinne miun blogiin!

   Poista