torstai 19. tammikuuta 2012

Ajatuksia jään yli

Oikopolku jään yli eilen. Valkoista pohjoiseen. Voisi hiihdellä salmea pitkin kohti pikkusysteriä tai Riittaa.

Mutta kun jäällä on vettä. Siis jään päällä ja lumen alla on vettä. Sitä paitsi en tykkää hiihtämisestä. Sain ihan tarpeekseni, kun työssä jonain vuonna minulla oli viikossa 9 tuntia liikuntaa, eikä tunnin päätyttyä ollut aikaa käydä kunnolla suihkussa, kuivien vaatteiden vaihdossa, saatikka että olisi voinut vähän levähtää. Vaikka nyt olisi aikaa, inhotus on jäänyt päälle. Ihmismieli on sitten kummallinen.

Valkoista etelään. Jäätä pitkin pääsisi pikkuveljen luo tai jopa ihan Mänttään asti. Keskellä näkyvien maantie- ja rautatiesiltojen alla jää on vielä vaarallisen ohut. Mutta näkisittepä, kuinka moottorikelkkailijat 'lentävät' sulien kohtien yli. Rohkeuttako???

Valkoista itään, kohti kotirantaa. Eilen kuulin ohi mennen radio-ohjelman, jossa kerrottiin Jyväskylässä(kin) toimivasta AIKApankista. Ohjelman alku meni ohi korvien. Onko teillä kokemusta asiasta? Nettisivuilla en oikein päässyt asiasta jyvälle.

Valkoista kohti länttä. Vasemmalla näkyy kirjasto ja jääpolun päässä Keuruun uusi kirkko. Tuolle rannalle on kaupungin eräs innokas ja lennokas virkaMIES ehdottanut veden PÄÄLLE rakennettavia asunoja!!! Tuleekohan niihin sitten perämoottorit? Voisi lähteä halutessaan vaikka risteilemään!!! Saapasmaan lehdet lyttäävät karille ajaneen risteilyaluksen kapteenin. Jänishousu! Jänishousujen jänishousu. Kuuntelin kapteenin ja merivartioston päällikön keskustelun netistä. Kuinka tuommoinen jänishousu yleensä on kapteeniksi päässyt???  Minkähänlainen kapteeni Suomi-laivan peräsimeen valitaan. Minun suosikkini vain vahvistaa asemiaan. Tänä aamuna telkkarissa taiwanilainen 'ennustaja' ruoti neljä ehdokastamme ja valitsi 'voittajaksi' Paavo Lipposen : hyvä otsan muoto ja kirkkaat silmät. PÖÖÖÖÖ!!!! Pieleen meni se ennustus. Uskoisin.

4 kommenttia:

 1. Onpa hurjasti lunta teilläpäin! En minäkään pidä hiihtämisestä enkä sitä kaipaa,mutta luistelua kaipaan,ja luistimeni keräävät täällä kaapissa pölyä....

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Lunta on ja lisää tulee! Ihanaa. pakkanenkin pysyy mukavissa numeroissa. Mutta en aio hiihtää. Mulle riittää avanto.

  VastaaPoista
 3. Tuota lunta on vallan mahdottomasti mutta niin on täälläkin, vuorilla jo yli 2 metriä..taitaa tulla kylmä kevät.

  VastaaPoista
 4. Kyllä tätä valkoista ihanuutta odoteltiinkin! Tykkään. Mutta autolla ajaminen varmaan ole riemullista. Suomeen povataan pikaista kevättä. Uskoo ken tahtoo.

  VastaaPoista