maanantai 16. tammikuuta 2012

Posteitaliane

Muistatte varmaan, kuinka vuoristomajan posti ei huolinut tätä minun koristelemaani pakettia. Mutta niin se vain nyt lennähti tänne Keuruulle. Saapasmaassa kun on posteja, jotka osaavat asiansa. Naapurikylän postineiti oli vain ihaillut postimerkkejä ja laittanut vähän lisää. Nuo isot merkit ovat muuten Italia 150-vuotta -merkkejä. Siis harvinaisuuksia. Ai mitä paketissa oli?

Lankojapa siellä. Signoralta saamistani langoista osa. Tulee monta paria sukkia suvun pikkuisille. Uusinta tulokasta odotellaan tämän ja ensi kuun vaihteessa.

***
Suomen kauppoihin on vuoden alussa ilmestynyt nämä hökötykset kassojen luo! Tupakkia varten. Ei saa näkyä enää tupakka-askeja livenä, vaan ne on oltava piilossa katseilta. Kaameita häkkyröitä. Enkä kyllä usko, että ne mitenkään vähentävät tupakan ostamista.

***
Olen surullisena seurannut saapasmaassa sattunutta laivaturmaa. Käsittämätöntä!

***
Pakkaset ovat vihdoinkin alkaneet. Ennustetaan jopa paukkuvia. Kunhan sähköt vain pysyvät, niin antaa paukkua. Eilen oli pimeää pariin otteeseen, mutta vain lyhyinä katkoina.

7 kommenttia:

 1. Meillä on myös tuollaisia häkkyröitä, olen ilmeisesti niin tottunut, etten edes enää ihmettele.

  VastaaPoista
 2. En häkkyröiden tuotteita käytä, mutta sen jo ruokakaupan kassalla huomasin, että hitaampaa se ostaminen on kuin aikaisemmin. Tuotteet on meillä automaatissa ja ne on merkitty vain numeroin ja mitä minkäkin numeron takana on, pitää selvittää tiskin alla olevasta listasta.
  Ja seuraavaksi meitä holhotaan (ups! suojellaan!) miltä? :-)

  VastaaPoista
 3. Hmm,ai tuollaisia häkkyröitä on tullut,pitää sitten tsekata se ensi kesänä...Onneksi tuli langat perille:)

  Ja laivan kaatuminen surullista,ja luin ,että saattaa vielä tulla ympäristökatastrofi jos bensat menevät mereen,toivottavasti ei.Eilen sain selville,että yhden asuintaloni nuoren naisasukkaan vanhemmat olivat mukana sillä risteilyllä,ja selvisivät:) Ja ehtivät vielä ottaa hieman videonkin siitä tilanteesta.

  VastaaPoista
 4. Allu: Häkkyrät ovat rumia!!!

  Linnea: Varmaan suurimmissa kaupoissa alkuun maksaminen hidastuu. Koska minulla ei ole mihinkään (yleensä) kiire, minua ei se haittaa. Huosta holh... suojelusta olen samaa mieltä. Mitenkähän me selvittiin ennen?

  Yaelian: Laivan karilleajo ylittää kyllä kaikki ihmetykset! Ihmishenkien menetyksiä, ynpäristökatastrofeja... ja mitä ilmeisemmin oikea pelkuri kapteenina!

  VastaaPoista
 5. Hienot postimerkit, upeat.
  Onneksi paketti tuli perille.
  Joskus minä vain niin ihmettelen mihin suuntaan tuo suomineito on menossa? Kuka näitä juttuja siellä oikein kehittelee? Virkamiehet vai poliitikot? Tässähän tulee aivan sellainen kuva, että ihmisten älyykkyttä aliarvioidaan raa'asti. puh.
  Toivotaan lämpimiä sisäilmoja, meillä vakio on +15 ja kosteuprosentti 72 (tosin ulkona se on 94). Näillä mennään.

  VastaaPoista
 6. Pikkujutut: Haluan aina laittaa postimerkit lähetyksiin. Vahinko että postit mielellään lätkivät niitä konemaksuja, jos ei hätiin ehdi! Suomineito onmenossa Eurooppaan, sillä täytyyhän eu-virkamiehillä hommia olla. Sisällä on ihanan lämmintä, ja ulos mennessä laitetaan vaatetta päälle riittävästi. Ilma on kuivaa. Jopa niin kuivaa, että naama rypistyy!

  VastaaPoista
 7. I love those Italian stamps! Does this mean you are still in Finland? When do you return?
  We return on April 30. Hope to see you there!

  VastaaPoista