perjantai 27. toukokuuta 2011

Onneksi on kasveja ja muita pienià iloja

Olo on vàhàn kuin tàllà vapautensa menettàneellà soturilla, jonka myòs tapaan aina aamuisin. Piikkilangalla eristetty. Bloggeri on nyt hylànnyt Lissun vastaamasta blogini kommentteihin. Onneksi hyvàksyy minut sentààn tuntemattomana. Minà kun tykkààn 'jutella' kommentoijien kanssa. Totta kait itsekin kàyn lukemassa toisten blogeja, enkà suinkaan aina jàtà kommenttia, mutta kun joku kommentoi minun postauksiini, minusta on mukava vastata. Joten, niin kauan , kun olen bloggerin epàsuosiossa, vastailen tuntemattomana. Mutta jos sekin tie tukkeutuu, lopetan koko blogin!!! Kuulittekos siellà blogistanian pààmajassa!!!
Ei muuten ole kivaa tàllàkààn soturilla. Ilmojen armoilla. Saasteet syòvyttàvàt.
Onneksi on paljon kaunistakin. Tàmà puutarha ilahduttaa aina, vaikka tàstà kuvakulmasta ai paljoa nàekààn. Laitan kuvan ihan Riittaa varten. Tuon ikkunan luona vasemmalla on just nyt semmoinen keppi, joka puhkeaa eloon marraskuussa. Silloin se on valtavan kokoinen pasuunakukka. Nyt se vielà keràà voimia. Kurjaa, ettà niin upea ja ihanan tuoksuinen kasvi on myrkyllisen myrkyllinen.
Muutamana pàivànà ovat silmàà ilahduttaneet magnoliat. Niiden kohdalla on harmina se, ettà kukat kestàvàt vain yhden pàivàn.
Trumpettikukat odottavat vuoroaan.
Samoin nàmà myrkkykaunottaret.
Nàmà ovat jo kukintansa loppupuolella. Olen nyt keràillyt siemenkotia. Kuka haluaa?
Luin jokin aikaa sitten kotikylàn lehdestà (Suur-Keuruu) Eine Joutsijoen blogia. Hàn unelmoi ajasta, jolloin Keuruullakin olisi pienià kauppoja, joihin poiketa palveltavaksi. Hàn ei ilmeisesti tykkàà siità, ettà pienet kaupat kuolevat suurten supermarkettien jalkoihin. Naapurikylà olisi Einen unelma. Pikkuisia kauppoja kylki kyljessà. Minàkin tykkààn niistà. Olin saada suuruuskammotuksen, kun tàssà yhtenà pàivànà kàvàisimme IKEAN kyljessà olevassa ruokamarketissa. Hui kauhitus. Piti làhteà àkkià pois. Minulla ja Einellà on sama unelma: pikkuinen on kaunista ja ennen kaikkea inhimillistà. Oikein mukavaa viikonloppua teille sinne sun tànne. Minà liimaudun taas Monacon tunnelmiin.

13 kommenttia:

 1. Mites se bloggeri nyt sua noin huonosti kohtelee...Minulla ei sen aiemman bloggeriongelman jälkeen ole ollut minkäänlaisia ongelmia ,ja toivottavasti ne sinunkin pian ratkeavat.Tuttuja kasveja:magnolioita ja trumpettipuita.
  Mukavaa viikonloppua Lissu!

  VastaaPoista
 2. Tuu sitten kesällä meille tekemään kurpitsan kukkia? Jos ne sitten koskaan kukkimiseen saakka pääsevät. Vielä olisi pala käännettävänä

  VastaaPoista
 3. Yaelian. En ymmàrrà, en. Ei nytkààn pààstà vastailemaan Lissuna. Mukavaa viikonloppua sinne rapakon toiselle puolelle.

  Soile: Sovittu. Huomasin blogistasi, ettà taimet on jo valmiina.

  VastaaPoista
 4. Sain kerran tuollaisen kepin, josta pasuunakukkaa voi kasvattaa, siihen vain iski lasitetulla parvekkeella kirvoja ja lehdet putoili, kun suihkutin sen mäntysuovalla. Ei ehtinyt koskaan kukkia, kun joutui tekemään koko kesän uusia lehtiä. Tämä oli niitä "ei niin onnistuneita kokeiluja", mutta kiinnostava kuitenkin.
  Hyvää viikonloppua ja formulaa (olen kävellyt Monacon radan ympäri helteellä ylämäkeen ja ollut autokyydissäkin)!
  helena

  VastaaPoista
 5. Viime kesänähän minulla se pasuunakukka komeili, mutta saapa nähdä nyt. Kun olimme Orivedellä yhtenä päivänä, niin täälläpä tuli ankara raesade, joten aika surkea on kukka...Hienosti se oli jo kasvussa ulkona.Voi voi, mutta sellaista tämä puutarhahomma on...

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kesäisistä kukkakuvista! Tuoksukin kantautuu tänne saakka, sillä ainakin minulla tuoksumuisti toimii tehokkaasti. Voin palauttaa mieleen helposti "matkamuistoina" myös etelän pensaiden ja kukkien tuoksut.

  Voi harmi, jos Blogger alkaa temppuilla jo omille bloginpitäjilleenkin! Meikäläiseen vierailijaan se on suhtautunut hyljeksivästi jo pari vuotta. Olen tosin oppinut copy-pastella säästämään kirjoitukseni, mutta jos kolmannella kerralla ei kommentti mene läpi, jätän homman sikseen. Aina saa jännittää, onnistuuko vai ei.

  Kommentit ovat bloggauksen suola, joten mielellään sitä ilahduttaisi kirjoittajia, vaikkei kummempaa asiantynkääkään aina olisi.

  Olisi todella harmi, jos ihanat blogit (kuten tämä Sinun aivan erityisesti on) sulkeutuisivat teknisten ongelmien takia.

  VastaaPoista
 7. Helena: Tuo kuvan pasuunakukka on valtava sitten loppusyksystà. Asuimme kerran Ischialla pikkuisessa hotellissa, jonka piha oli tàynnà kukkivia (keltaisia) pasuunakukkia. Ehkàpà ne kaipaavat kasvua etelàn taivaan alla, ei sisàtiloissa. Kun àsken katsoin Monacon aika-ajoja, olit mielessàni. Toivottavasti nuori meksikolainen selviàà hurjasta kolaristaan.

  Riitta: Aika hurjia olosuhteita tuokin pasuunakeppi tààllà saa kokea, joten jospas pààsen ihailemaan sinunkin yksilòàsi.

  Ruiskaunokki: Laitoin (taas) àsken postia bloggerin yllàpitàjille. Saa nàhdà, mità tapahtuu. Tààllà tuoksuu just nyt piiskaherneet, jotka ovat vàrittàneet vuorten rinteet keltaisiksi. Toinen tuoksuva ovien pielten sulostuttaja on nyt jasmiini. Aluskasvillisuus on kulottumassa, sillà helteet ovat alkaneet, eivàtkà iltapàivàkuurot riità ruohoa kastelemaan.
  -Lissu-

  VastaaPoista
 8. Onneksi on kasveja ja muita..
  Kaikki ok täällä päin maailmaa.

  VastaaPoista
 9. Pikkujutut: Niinpà! Ja kohta Suomen suvi. Hyvà ettà on hyvin! -Lissu-

  VastaaPoista
 10. Onneksi on kasveja! En magnolia enkä trumpettikukkaa ole nähnytkään, mutta pasuunakukka minulla oli useita vuosia. Talvet se vietti vinttihuoneessa ja kesällä parhaimmillaan sillä oli korkeutta reilun pari metriä ja leveyttä ehkä metrin haaroineen, kukkia varmasti toista sataa. Se oli upea kukka, josta on nyt muistot ja monet kuvat vain. Se kuoli edellissyksynä autotalliin, kun olin kotoa poissa ja pakkaset tuli.

  VastaaPoista
 11. Aimarii: Onneksi on kasveja! Tuo kuvan kuningasmagnolian kukka on todella kuninkaallinen nàky - yhden pàivàn aina kerrallaan. Sen kukinta samoin kun trumpettikukan on just alkamassa nàillà seuduilla. Magnoliaa on myòs kauniin punertavana. Se kukkiia aikaisin kevààllà lehdettòmànà. Pasuunakukkaa kokeilen kerran kasvattaa, mutta ei onnistunut minullakaan. -Lissu-

  VastaaPoista
 12. Moikka Lissu! Meillakin oli sama ongelma, mutta saimme avun eraan bloggerin neuvoilla. En tieda onko koneesi italiaksi, kuten meidan, mutta koeta soveltaa tata kaavaa:
  1. Strumenti
  2. Opzioni Internet
  3. Cronologia esplorazioni: klikkaa Elimina, ja valitse sielta File temporanei Internet, ja Cookies, sitten ELIMINA.
  Varmista myos, etta kun kirjoittaudut sisaan Bloggeriin Resta connesso EI ole valittuna.

  Tsemppia!!!

  VastaaPoista
 13. Ruostevilla: Vasta nyt huomasin tàmàn kommenttisi! Minun koneeni on italiaksi, koska olen saanut sen tààllà synttàrilahjaksi. Tànààn kokeilen neuvojasi. Kiitos oikein paljon. Grazie del cuore!
  -Lissu.

  VastaaPoista