maanantai 30. toukokuuta 2011

Taas herkuteltiin, ei kàvelty

Ensimmàiset trumpettikukkatertut ovat avautuneet. Sadat nuput odottavat vuoroaan... Vettel ei enàà odota ketààn... Johan oli jànnitysnàytelmàà eilen (ja toissapàivànà) Monacossa.
Jànnitystà oli eilen myòs lounaspòydàssà, sillà kokeilin taas jotain uutta. Ensin majan tàytti mahtava tuoksu. Sitten makuaisti todisti, ettà kokeilu oli erittàin onnistunut. Namskis, namskis!!
Ohjeen lòysin tàstà Jamie Oliverin kirjasta. Ricotta fritta con piccola insalata di pomodori.
- 450 g ricottaa (tuorejuustoa)
- 2 rkl raastettua parmigianoa (minà raastoin pecorinoa, lampaanjuustoa)
- 1 1/2 rkl jauhoja
- suolaa ja pippuria (jota en tàhàn kokeiluun laittanut, koska laitoin sità tomaattisalaattiin)
- iso kananmuna
Aineet sekoitetaan. Kuumalle òljytylle pannulle laitetaan pienià kokkareita. Annataan ruskistua kunnolla molemmin puolin rapean rapeiksi. Nautitaan HETI tomaattisalaatin kanssa, johon laitetaan
- minitomaatteja (kypsàn kypsià)
- basilikaa (tuoretta)
- punaista, tuoretta peperoncinoa (jota mulla ei ollut)
- oliiviòljyà
- punaviinietikkaa (jota mulla ei ollut)
Koko komeus kuorrutetaan oliiviòljylorauksella, ripauksella muskottipàhkinàà (jota en laittanut) sekà juustoraasteella.
Herkkusuiden kokeiltavaksi. Tàssà huushollissa se sai ruokailijoilta kaikki mahdolliset pisteet. Tuoksu majassa sàilyi pitkààn.
***
Tànààn on vaalien viimeinen nàytòs. Miten kày Milanon ja Napolin, ennen kaikkea? Jokohan eràs Mr B vihdoinkin ymmàrtàisi? Oikeastaan hànen suhteensa olen toivoni jo menettànyt, eikà nàyttànyt USAn presidenttikààn enàà jaksavan olla lohduttajana. Italia alkaa menettàà kasvojaan maailman mahtimiesten joukossa. Jos ei ole jo kokonaan menettànyt. Vahinko, sillà tàmà maa ansaitsisi paljon paremmin hoidetun johtamisen. Onneksi on presidentti Napolitano.
***
Mitàs mieltà muuten olette siità, ettà Bermuda-shortseja tai napapaitoja ei hyvàksytà kouluun? Siis oppilaille. Olen jo unohtanut, mikà koulu ne kielsi, mutta oppilaatpa kutsuivat poliisit paikalle. Miten tàmà tarina pààttyi, en tiedà. Jotenkin tuntuu hieman kummalta jutulta, kun katselee telkkarin ohjelmien juontajia tms. Ihan ovat paljon enemmàn nàyttàvissà mekoissa telkkarin kaunottaret.
***
Lopuksi, jos teidàt pyydetààn saapasmaassa kàvelylle, àlkàà ihmeessà varustautuko lenkkarein ja verkkarein, vaan kaivakaa esille kaikkein uusimmat kuteet ja korkeimmat korkkarit, sillà kàvely (passeggiata) tarkoittaa tààllà edestakaisin kàvelyà kylàn raitilla n klo 17.00. Bella figura (kauneus) on tàrkeàà vuoristokylàssàkin. Naapurin mukava mies kysyi kerran minulta, ettenkò minà koskaan kày ulkona kàvelyllà. Minua ei saapasmaan kàvelyt kiinnosta. (Tàmà tuli mieleeni lukiessani Annan blogia)

11 kommenttia:

 1. Aiai, hyvältä kuulostaa tuo juustoruoka. Minä rakastan juustoja, kaikenlaisia, kaikissa muodoissaan.
  Iltakävelylle kyllä voisin lähteä, vaikken osaakaan kävellä korkkareilla. Verkkareita en kumminkaan ole koskaan omistanut, joten sitä vaaraa ei ole.

  VastaaPoista
 2. Mainitsit Ischian edellisen postauksen kommenteissa: Solens mat sarjassa oli saaresta kiinnostava jakso aikaisemmalla kaudella. Kanin kasvatusta, perheravintolan esittelyä ja perinteistä elämää.
  Pitäisiköhän minunkin vähän siistiytyä ja patiseerata kissan kanssa kylän raitilla korkokengissä kumppareiden sijaan? No enpä taida :)
  helena

  VastaaPoista
 3. Sude: Minàkin olen juustojen suurkuluttaja. Korkkarit kyllà on -tuolla pòlyttymàssà, mutta verkkarit ovat ahkerassa kàytòssà!

  Helena: Toivottavasti uusivat pian Solens mat- sarjan Taidanpa laittaa Sveriges tv:lle toivomuksen. Pukeutumisesta ks vastaukseni Sudelle. -Lissu-

  VastaaPoista
 4. Jestas, kuulostaa herkulliselta. Näinköhän löydän raaka-aineet kaupasta? täytyy muistaa sitten Suomessa.

  Hauskaa, että teilläkin kävellään paikalliseen tapaan- eikö takana leiju pilvi parfuumia ? Niin on täällä meillä. Ja aamulenkillä on jo klo 7.00 jälkeen täysi maski päällä.Oi voi näitä eroja.

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas kerran !Olet verraton♥

  VastaaPoista
 6. Herkulliselta kuulostaa,vähän kuin syrnikit,mutta suolainen versio. Namskis:)
  Ai teilläkin bella figura on importante...ajattelin että ei niin väliä siellä vuoristossa.
  Mukavaa alkanutta viikkoa Lissu!

  VastaaPoista
 7. Pikkujutut: Suomessa tàytyy sitten funtsia vastine ricottalle, mutta eikòhàn sità aina jotain keksi. Varmaan hajutkin seuraavat korkkareita, mutta kun minà kàvelen ihan eri aikaan ja ihan eri tarkoituksissa.

  Maria: Ollos hyvà vaan. Mukavaa saada kannustusta.

  Yaelian: Namskis, namskis! Tààllà se vasta tàrkeàà onkin. Ainoa hetki, jolloin voi nàyttàytyà oikein pyntàttynà. Ehkà muoti tààllà kulkee joitain vuosia Roomaa jàljessà, mutta yritystà kyllà lòytyy. Mukavaa viikkoa sinnekin. Mr B hàvisi melkein kaikissa kaupungeissa, jotka olivat àànestysvuorossa. Nyt alkaa jànnittàvàt ajat sillà rintamalla. -Lissu-

  VastaaPoista
 8. Bermudashortsit on miusta ihan ok koulussakin, mutta napapaidat kuuluu rannalle.

  VastaaPoista
 9. Villasukka: Jep! Toisaalta aikuiset naiset saavat pukeutua telkkarissa miten seksikkààsti tahansa, ja se toosahan on kaikkien silmien alla aamusta iltaan. Mitàhàn muksut sanois, jos sinà laittaisit oikein avaran kaula-aukon nàinà viimeisinà koulupàivinà??!!! Mukavaa kohta alkavaa lomaa, napapaitoineen pàivineen.
  -Lissu-

  VastaaPoista
 10. Onpas komeita nuo pasuunat. Ei ihan pieneen puutarhaan mahtune
  Juustot passaavat monemoisiin ruokiin; tuo näyttääkin houkuttelevalta.
  Pitäisiköhän minunkin laittaa korkkarit ja hame kun kohta lähdetään 7 km lenkille...hmm...unohtamatta shalimaria, kajalia ym.
  Saattais piipaa-auto tulla hakemaan.
  -seija-

  VastaaPoista
 11. Seija-systeri: Nuo kukat ovat trumppetteja, pasuunat kukkii vasta loppusyksystà. Sinàhàn voisit kokeilla tuota ruokaa kotijuustolla. Pane kuiteskin pitkàt housut, ettei hyttyset iske. Vai onko niità vielà. Korkkarit sopii hyvin pitkiksienkin kanssa.
  -Lissu-

  VastaaPoista